bir oyuncunun değerlerine ilişkin tartışma yapılmasından daha doğal hiçbir şey olamaz..
forumumuzun bir çok bölümü var çok içerikli... futbola hatta başka spor dallarına kadar magazinden kültür sanata kadar çok kapsamlı bir forum..
ama itiraf etmeliyimki bu forumda en çok yaptığım şey takım ve oyuncu araştırmalarına ilişkin eleştirilerimi ve beklentilerimi yazmak..
kendimin en çok yaptığı şeyi başka insanlarında yapmasından daha doğal karşılayacağımız ne var..
sanıyorlar ki fenerbahçeli bir oyuncunun eleştirilmesinden rahatsızım... burada kendimi yanlış anlatımışım demektir..
Guizanında fenerbahçeli bir başka oyuncununda her türlü eleştirilmesi hiç te benim için bir sorun teşkil etmiyor...hiçbirisininde avukatı değilim..
ayrıca eleştiri yapılırken açıklayıcı ve detaylı olmasını insanlardan sadece rica edebilim kimsenin amiri memuruda değiliz herkesin bir tarzı var ve kendini ifade etmek istediği gibi anlatır derdini...
bu tartışmada çizginin taştığı ve artık söylenmemesini düşündüğüm bir noktaya gelince müdahil oldum ..
oda bilerek ve istenerek hatta kasıtlı olarak fenerbahçe araştırmasının abartıldığı yorumları oldu..
....bir kişinin yanlışını eleştirebilirsin ..bir araştırmayı hatalarınan dolayı eleştirebilirsin..
ama tüm hukuk ahlak ve öğreti sistemlerinde insanların kasıtlı ve art niyetli davrandığını söylemek için ispat gerekir.. hatta tüm hukuk sistemlerinde insanların kasıtlı davrandığı sebebiyle yapılan ithamlar doğru çıkmazsa bunun hesabını bu ithamı atanlar verirler...
elbetteki buradaki mevzuu böylesine önemli bir mevzuu değil en nihayetinde bir oyun ...ve onun araştırması...
ama böyle bile olsa...
insanlara art niyetle kasıtlı davranıldığı yönünde atılan ithamlar en hafif ifadeyle ispat edilemiyorsa karaktersizliktir...
ben bu sene türkiye birinci ligini izliyorum..Kimse bana zorla otur birinci ligi izle oyuncular için tek tek notlar al demedi..kendim isteyerek yapıyorum...
benim beğenmediğim oyuncuları beğenenler çıkacak beğenmeyenler çıkacak...
yapacağım hataları yüzüme vuranlar olacak....ve hepsine teşekkür edeceğim...kim eleştirirse hepsine teşekkür edeceğim...
ama biri çıkar sen kasıtlı olarak birinci ligden şu oyuncuyu şu takımı abartıyorsun...anlamına gelecek cümleler kurarsa o zaman gerçekten üzüleceğim...
fenerbahçe araştırması için onca kötü şey yazdım bugüne kadar ama hiçbir zaman insanları kasıtlı olmakla bilerek bir hatayı yapmakla suçlamadım...
benim hassasiyetim bu noktada...
yoksa istenilen yorum yapılsın hiç ama hiç sorun değil...
forum moderatörü arkadaşlarında bu noktaya dikkatini çekmek isterim...
çok dikkatliler hatta ben bile korkuyorum yanlış bir cümle kurmaktan. ceza yemekten zaman zaman yazdıklarımdan..
ama bazen şunuda düşünüyorum..mesela ufak bir argo söz çok çok kırıcı olmayabilir karşınızdaki insan için ama örneğin kast art niyet gibi ithamlar belki içerisinde argo niteleyebileceğimiz bir hususu taşımasa bile kişiyi daha fazla rencide edici olabilir...
aslında tüm bu yazdıklarım son atlan 5-10 mesaj için değil zaten toparlanmış eleştirilerde cevaplarda...
ama olayın belli dönemlerinde dedilerki...Fenerbahçe araştırmasında hep böyle yapılayor...sürekli oyuncular şişiriliyor..sürekli galatasaraylı oyuncular kötü fenerbahçeli oyunuların profili iyi...bunu yazanlar araştırma ekip şefinin galatasaraylı olduğunu ve gördüğüm en objektif adam olduğunu biliyorlarmıydı acaba...
işte benim tepki gösterdim yorumlar bunlar...
bu tarz bir tartışmaya koyduğum son noktadır bu cümlelerim zaten...kırıcı olmuşsam ve bazı arkadaşlarımı incitmişsemde bundan üzgün olduğumu belirtmek isterim...
Last edited by OMANA : 05.Şubat.2009 at 17:18
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali