Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 81 sonuç

Konu: Yaratılış vs. Evrim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Yaratılış vs. Evrim

Konu başlığındanda anlaşılacağı gibi münazara yapacağız.5 kişilik gruplarla.Ben Evrim Teorimini savunacağım.Sizlerden fikir almak istiyorum.Yani bildiklerinizi benimle paylaşırsanız veya araştırıp buraya koyarsanız çok mutlu olurum.2 Hafta sürem var.En iyi şekilde araştırmam ve çalışmam lazım.İşin ucunda büyük notlar var.

İnşallah kaybedersin
    Evrim mi kaldı yahu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ya açıkçası münazara konularında saçma seçimler gördüm, ama bu kadarını hiç görmedim. Böyle saçma bir münazara olmaz. Evrim çok kez çürütülmüş bir teoridir. Ayrıca yaratılış düşüncesi de dini bir inançtır, tamamen insanın kendi muhasebesiyle çözebileceği bir şeydir, kimse somut olarak ispatlayamaz. Netice olarak çok saçma konular seçilmiş. Allah yardımcın olsun valla

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Berkay, konuyu Biyoloji'ye çek. Darwin'in savunduğu düşünceleri,ballandırarak anlat, evrim teorisinin mantıklı yönlerini bul ve bunları sun, asla düşüncelerini çürüttürme. kendinle çelişme. Sorulara mantıklı cevaplar ver. Ayrıca saçma cart curt diyecek arkadaşlar mesaj yazmasın bence...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

BU konu çok saçma. Sen anlatırken karşı taraf sen Maymundanmı geldiğini düşünüyosun dese ne cevap vereceksin ? Lingolnün dediği gibi Darwinin kitaplarına bir göz at. Ben okumuştum çok saçma geldi bana ama sen mecburen okuyacaksın.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanmasıdır.

Söze bununla başla.

Evrim, bir canlı popülasyonunun genetik kompozisyonunun zamanla değişmesi anlamına gelir. Genlerdeki mutasyonlar, göçler veya çeşitli türler arasında yatay gen aktarımları sonucu türün bireylerinde yeni veya değişmiş özelliklerin ortaya çıkması, evrim sürecini yürüten temel etmendir. Evrim, bu yollarla oluşan değişimlerin popülasyon genelinde daha sık veya daha nadir hale gelmesiyle işler.

Bunlarla devam et ki Evrim'in ne olduğu anlaşılsın. Sonra propagandaya başla ki, düşünceni beğensinler. Yalnız asla çirkeflik yapma,sinirlenen hep kaybeder.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca, Evrim'in sadece insanla kısıtlı olmadığını, tüm canlıları kapsadığını söyle.
    Last edited by Sirius Black : 10.Şubat.2009 at 19:13 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    Berkay, konuyu Biyoloji'ye çek. Darwin'in savunduğu düşünceleri,ballandırarak anlat, evrim teorisinin mantıklı yönlerini bul ve bunları sun, asla düşüncelerini çürüttürme. kendinle çelişme. Sorulara mantıklı cevaplar ver. Ayrıca saçma cart curt diyecek arkadaşlar mesaj yazmasın bence...
    Dostum ben fikrimi belirtmek istedim kusura bakma. Benim buradaki kimseye karşı bir tepkim yok
    Bu arada Berkay, sürüngen ile kuş arası canlı olarak varsayılan Archæopteryx'i kanıtlamak için ortaya çıkan fosilde matbaa makinesi izlerine rastlanmış zamanında. Buna karşı bir hazırlık bul, onların eline geçmesin avantaj

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Benimde tepkimi koyma sebebim, fm de bir an gol yiyince buraya patladım. kusura bakma.
    Last edited by Sirius Black : 10.Şubat.2009 at 19:26 Reason: cümle devrik oldu bir düzeltemedim :D

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hoca bu münazarayı hazırlarken kişileri özenle seçti.Duygusal ve kızacak kişileri almadı.Sınıfta bir küslük olayı bile yaşanmasını istemem dedi.

Bende evrime inanmayanlardan biriyim.Ama konumuz o ve bizde Sütün siyah olduğu tezini prof.'lara inandıran kişiler gibi bu düşünceyi inandırabiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yaratılış düşüncesinin kanıtlanamayacağından dem vurarak onları çürütebilirsin belki. Körü körüne inanış bunlar falan de. Fakat Din ile bilimin çatışması gibi bir şey olacak öğretmeninizi kınıyorum güzel konu bulamamış

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Direk pes et .

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hiç bir güç bana evrimi açıklayamaz. Madem maymundan geldik hala maymunlar neden var yahu? Yoksa insan olan maymunlar seçilmiş maymunlar mıydı? Matrix felsefesi buraya mı dayanıyor? Neo aslında bir maymun mu? falan filan...

Hocanız bu konuyu kasıtlı seçmiş olmasın?
    İlginç. Raşit'e katılıyorum ben.

Sana da önerim yazıyaz.com diye bir site var. Oraya bakıver. Site Sahipleri Marksist ve evrimci olduklarından çok faydalanacağın bilgiler bulabilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Senin için birkaç yorum buldum Berkay
    insanlar, maymunlardan gelmez. maymun ve insanin atasi olan canli aynidir ve zamanla maymun ve insan iki ayri kol olarak gelismistir.
    aslinda darwinin soyledigi ile dinlerin soyledigi pek celismez kokende. olaya sadece maymundan gelmek seklinde bakilmaz ve milyonlarca yil suren bu gelismenin baslangic noktasina donecek olursak, evrim teorisinin destekledigi sudur: dunya big bang sonucu olustugunda, ilk proteinik yapilarin olusmaya basladigi ortam "corba" dedigimiz, camursu, tek hucreli canlilarin olusumu icin optimum kosullar saglayan(sicaklik, atomik karisim, gazlar v.s.) bir ortamdi. dinin soyledigi sey ise: "biz insani camur ve kan pihtisindan yarattik" seklindedir. evet tanrinin tum evreni alti gunde yarattigi yazilir kitaplarda ama tanrisal zaman olculerinin bizim kullandigimiz zaman olculeri ile bir olamiyacagi aciktir.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Ben maymun değilim. Sen maymunsan bilemem
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006

Ne Maymundan Geldik,Ne de Getirdi Seni LeyLekler

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bilimde şöyle ayrılır :
    └─ Primatlar
    ├─ Önmaymunlar
    ├─ Maymunlar
    └─ İnsansılar
    ├─ Gibon
    ├─ Şempanze
    ├─ Goril
    ├─ Orangutan
    └─ İnsan
    dır. Bunu vurgula. Yani maymundan geldiğimizi değil nasıl diğer türlerden ayrıldıysakta, maymunlarla "yakın" bir yerde ayrıldığımızı söyle. Sana itiraz edenlerede, "Karşıt düşünceyi öğreninde gelin" dersin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Ben maymun değilim. Sen maymunsan bilemem
    Quote Originally Posted by fm26mer View Post
    Ne Maymundan Geldik,Ne de Getirdi Seni LeyLekler
    Biyoloji Öğretmenimle konuşun onu.Çok istemedim ben Evrim'i kanıtlamayı.Ama işin ucunda büyük notlar var diyorum.Belkide diğer sınavlara girmeden Biyoloji dersinden geçmem söz konusu.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Biyoloji Öğretmenimle konuşun onu.Çok istemedim ben Evrim'i kanıtlamayı.Ama işin ucunda büyük notlar var diyorum.Belkide diğer sınavlara girmeden Biyoloji dersinden geçmem söz konusu.
    İstesen de kanıtlayamazsın ki

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    İstesen de kanıtlayamazsın ki
    Bu konuda yazılanları(konuyla ilgili)ezberleyip ve birazda araştırma yaparak anlatırsam senin bile kararların değişir.Konuşmam etkileyicidir

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Bu konuda yazılanları(konuyla ilgili)ezberleyip ve birazda araştırma yaparak anlatırsam senin bile kararların değişir.Konuşmam etkileyicidir
    Hiç bir kuvvet bana maymundan geldiğimi kabul ettiremez (:

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Bence de Darwin'i bir araştır mutlaka birşeyler bulursun ayrıca düşüncene her ne kadar karşı gelinse de sonuçta münazara ama adamlar direk kendi düşüncelerini sergilemek yerine senin düşüncen hakkında birşeyler söyleyeceklerdir bence çünkü Raşit'in de dediği gibi bu düşünce birçok kez çürütülmüş..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Hiç bir kuvvet bana maymundan geldiğimi kabul ettiremez (:
    Bak Atıl ne demiş?
    Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    Bilimde şöyle ayrılır :
    └─ Primatlar
    ├─ Önmaymunlar
    ├─ Maymunlar
    └─ İnsansılar
    ├─ Gibon
    ├─ Şempanze
    ├─ Goril
    ├─ Orangutan
    └─ İnsan
    dır. Bunu vurgula. Yani maymundan geldiğimizi değil nasıl diğer türlerden ayrıldıysakta, maymunlarla "yakın" bir yerde ayrıldığımızı söyle. Sana itiraz edenlerede, "Karşıt düşünceyi öğreninde gelin" dersin.
    Bu arada sağol Atıl.Yardım eden herkese çok teşekkürler.Biraz daha bilgi alabilirsem fena olmaz.Sadece evrimi değil Yaratılışıda araştırsam en azından karşı konu hakkımda bilgi olur.Biri bana sen Adem ve Havvadan geldiğine, En önemlisi Allah'a inanmıyormusun? derse onlara cevabım ne olabilir mesela?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Burda İnançları Değil Evrim konusunu tartışıyoruz diyebilirsin..

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Ayrıca mümkün olduğu kadar inanç falan dini konuları az karıştırmaya çalış bence çünkü öğretmen de hoşnut olmayabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    Burda İnançları Değil Evrim konusunu tartışıyoruz diyebilirsin..
    Haklısın.
    Quote Originally Posted by DeNiZ_1903 View Post
    Ayrıca mümkün olduğu kadar inanç falan dini konuları az karıştırmaya çalış bence çünkü öğretmen de hoşnut olmayabilir
    Ben değilde karşı taraf karıştırabilir.Yaratılış'ı başka nasıl açıklayabilirlerki?Eğer bir düşünceniz varsa ona göre bende savunma hazırlıyım.Yani hiç düşünmediğim birşey söyleyip benim aval aval bakmamı sağlayabilirler.

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Haklısın.

Ben değilde karşı taraf karıştırabilir.Yaratılış'ı başka nasıl açıklayabilirlerki?Eğer bir düşünceniz varsa ona göre bende savunma hazırlıyım.Yani hiç düşünmediğim birşey söyleyip benim aval aval bakmamı sağlayabilirler.
    Valla aslında senin düşünce bi yana Yaratılış'la da ilgili baya bi bilgili topla neye karşı münazaraya girdiğini bilmen de çok önemli aval aval bakmamak için Yaratılış'ı da iyice araştır bence Bi de tarafları hoca mı belirledi yoksa siz kendi isteğinizle mi geçtiniz ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DeNiZ_1903 View Post
    Valla aslında senin düşünce bi yana Yaratılış'la da ilgili baya bi bilgili topla neye karşı münazaraya girdiğin de çok önemli aval aval bakmamak için Yaratılış'ı da iyice araştır bence Bi de tarafları hoca mı belirledi yoksa siz kendi isteğinizle mi geçtiniz ?
    Ben sadece münazarayı katılmak istedim.Konuyu bile bilmiyordum.Hoca konuyu ve o konuya girecek kişileri kendi belirledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Yaratılış'a inanmanın, dinden dine değiştiğini, yüzeysel olduğunu ve bu yüzden evrimin daha mantıklı ( ! ) olduğunu savunabilirsin. (:

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bırak Berkay bunları.

Sen kimseyi inandırmayacaksın arkadaşım, ikna edeceksin Burada yazdığını önyargılı yorumlayanlar var. Aygün ve Emre abi gibi

Birinci kural laf kalabalığı yapacaksın: Karşındaki hiç kimse senin kadar konuya hazırlanmış olmayacak! Bol bol terim kullan. Terimleri de biraz açıklamaya çalış ki insanlar değer verdiğini düşünsün.

İkinci kural soru sor: Şöyle düşünelim, şu açıdan bakalım, bir de şu var gibi kelimeler ile insanları senin açından düşünmeye çağır.

Üçüncü kural: Hiçbir zaman düşünceni ortaya katma. Sadece kaynağa göre konuş. Atıyorum Darwin X kaynağında demiş ki yada şu kaynakta okuduğuma göre vs.

Son kural bu lafım herkesedir evrim teoremi yada yasası her ne ise insanın maymundan geldiğini değil, kalıtsal gelişimi açıklar. Bilim adamlarının büyük çoğunluğu inanır. Ben inanmam, sen de inanmazsın ayrı ama bunları yanlışlamak için tanrı bilinci olmayan insanlara Allah var diyemezsiniz

Sen orada senin yaşıtlarına bilgi ile bi'şey anlatamazsın Berkay. Bu yaşlarda herkes kendi dediğim doğrudur diye düşünür. Yapabileceğinin en iyisi sorulara cevap verebilmek ve söylediklerine karşı ikna etmektir.

Bu konu çok su götürür.

-----

Süt mevzusu ile ilgili bi'şeyler söylemek istiyorum. Bu ikna etmektir, ilk söylediğim gibi.

Biz de lisede yoğurtun siyah olduğuna insanları ikna etmiştik. Nedir ikna etmek? Laf bulamayıp peki demesi İnanması çok farklı bi'şey.
    Last edited by JunkChorn : 10.Şubat.2009 at 21:50

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri