Bırak Berkay bunları.
Sen kimseyi inandırmayacaksın arkadaşım, ikna edeceksinBurada yazdığını önyargılı yorumlayanlar var. Aygün ve Emre abi gibi
Birinci kural laf kalabalığı yapacaksın: Karşındaki hiç kimse senin kadar konuya hazırlanmış olmayacak! Bol bol terim kullan. Terimleri de biraz açıklamaya çalış ki insanlar değer verdiğini düşünsün.
İkinci kural soru sor: Şöyle düşünelim, şu açıdan bakalım, bir de şu var gibi kelimeler ile insanları senin açından düşünmeye çağır.
Üçüncü kural: Hiçbir zaman düşünceni ortaya katma. Sadece kaynağa göre konuş. Atıyorum Darwin X kaynağında demiş ki yada şu kaynakta okuduğuma göre vs.
Son kural bu lafım herkesedir evrim teoremi yada yasası her ne ise insanın maymundan geldiğini değil, kalıtsal gelişimi açıklar. Bilim adamlarının büyük çoğunluğu inanır. Ben inanmam, sen de inanmazsın ayrı ama bunları yanlışlamak için tanrı bilinci olmayan insanlara Allah var diyemezsiniz
Sen orada senin yaşıtlarına bilgi ile bi'şey anlatamazsın Berkay. Bu yaşlarda herkes kendi dediğim doğrudur diye düşünür. Yapabileceğinin en iyisi sorulara cevap verebilmek ve söylediklerine karşı ikna etmektir.
Bu konu çok su götürür.
-----
Süt mevzusu ile ilgili bi'şeyler söylemek istiyorum. Bu ikna etmektir, ilk söylediğim gibi.
Biz de lisede yoğurtun siyah olduğuna insanları ikna etmiştik. Nedir ikna etmek? Laf bulamayıp peki demesiİnanması çok farklı bi'şey.

Burada yazdığını önyargılı yorumlayanlar var. Aygün ve Emre abi gibi
Alıntılı Yanıtla