Münazara bitti.Sonuç henüz belli değil.Ama samimiyetle söylüyorum mükemmeldim.Herkes yanıma gelip Berkay bu senmisin dediler.
İşte münazarada rakiplerimizin bazı lafları ve en sonunda benim hepsini susturup rezil ektiğim cevaplar.
Rakip 1:
Evrim şöyle, evrim böyle.Yalan kardeşim.Yaratılış daha mantıklı(5 dk boyunca böyle konuştu.Archaeopteryx(ismini telaffuz bile edemedi) yalandır.İnanmıyorum dedi.
Rakip 2:
Siz Allah'a inanmıyorsunuz.Ateist görüşünü savunuyorsunuz.
Evrim yalandır.Tüm canlıları Allah yaratmıştır.
Miller(adında biri) ilk başta evrim'e inanmış.Daha sonra mantıksız olduğunu düşünmüş ve yaratılış'a inanmıştır dedi.
Rakip 3:
Evrimi inandıracak hiçbir kanıt yoktur.
Sureler, Ayetler böyle demiyor.
Darwin birşey yapmış.Bizi kandırmak için olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış.
Zürafa çevre şartlarına göre uzamışsa Keçi'de uzamalıydı dedi.
Rakip 4:
(Uzun uzun dini anlattı).
Çevre faktörleri canlıları etkilemez dedi.
Rakip 5:
(Resmen bizi dinsiz yaptı.Siz ateist'siniz diyecek kadar bile büyüttü olayı.Cinleri anlattı.)
İşte bu laflara cevaplarım.
Rakip 1'e cevabım:
Kendi görüşünü savunmuyorsun.Sürekli bize taş atıyorsun.Kendi konun hakkında yeterli bilgin yok.Git çalışta gel.
Hayvanlar robot değil.Onlarında vücutları, organları var.
Archaeopteryx'i daha doğru düzgün telaffuz edemiyor ama yalan olduğunu söylüyor.
Rakip 2'ye cevabım:
Biz Yaradanı inkar etmiyoruz.Senin dediğin gibi olsaydı dünyada çok az canlı çeşidi olurdu.Ama bu böyle değil.
Lamarck'ta ilk başta yaratılışa inanmış ve daha sonra evrimi okuyup evrime inanmıştır.
Sürekli kaynaktan konuşuyorsun.Kendi düşüncelerini söylemiyorsun.
Rakip 3'e cevabım:
Kanıt yok diyorsun ama Archaeopteryx kanıtını unutuyorsun.
Her dinde Yaratılış farklı savunulur.Eğer herkes müslüman olsaydı o Ayetler geçerli olurdu.
Darwin birşey yapmışta yalan olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış diyorsun.Ama Darwin'in mezarının müzede olduğunu bilmiyorsun.
Rakip 4'e cevabım:
Sürekli kaynaktan anlatıyorsun.İşin içine Dini katıyorsun.
Ayrıca Çevre Faktörleri canlılara etki eder.Okuda gel.
Rakip 5'e cevabım:
Din dersinde değiliz ve münazaradayız.Bize dini öğretmeye kalkma.Ayrıca Ateist falanda değiliz.
Son olarak eklemek istediğim şey Biz maymundan gelmedik, sizde topraktan yaratılmadınız.
Bundan sonra sınıf hayretler içinde bana baktı.Çok beğendiler.Hocada öyle.
Eminim hatalarım olmuştur ama kazasız belasız atlattık Allah'a şükür.![]()

Alıntılı Yanıtla