Quote Originally Posted by utku_hagi View Post
Denizlispor'da Ali Helvacı'nın mevkisi dm\mc yapılmış ama Santrafor oyuncusu inş yamalarda düzelir...
Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
Gördüğüm eksikler;

Ali Helvacının St olmaması

Kotchoni Kartalspora kiralık verilmişti.

Pek oyuncu olmadığı için sadece bunları koyabiliyorum .
Quote Originally Posted by licentia View Post
Ali Helvaci'nin forvet olduguna emin misiniz bende orta saha oyuncusu izlenimi birakmisti.
Licentia kesinlikle haklısın. Doğru izlenim bırakmış
Quote Originally Posted by utku_hagi View Post
Ali'nin alt yapıda Amc Amr Fc St oynadığı maçlar oldu ama artık gerçek mevkisi Fc, tanıdığım için söylüyorum bunları...Belki o oynadığı maçta hocası öyle oynamasını istemiştir...
Sevgili Utku ben Aliyi geçen sene dm mc yapmıştım. Bugün u18 maçında Finlandiya' ya karşı canlı izledim. Tam bi mc. Orta sahanın merkezinde oynayacak bir oyuncu. Bu maçta dm oynadı ama özellikleri itibariyle mc' oynamaya daha yatkın. AMC de oynayabilir. Çünkü son derece teknik ve dar alanda çabuk. Ama senın dediğin gibi FC/St olması imkansız. Zaten fizik olarak st oynaması diye bir şey düşünülemez bile. Neyse herkes hata yapar kimden bilgiyi aldıysan yanlış almışsın. Biraz daha dikkat

İşin ilginç olanı Ali' yi herkes tanıyormuş gibi önemli bir eksik falan diye yazmış. Allah aşkınıza bu adamı kaç defa izlediniz. Eleştiri yapmadan önce biraz araştıralım lütfen.

Ali ile ilgili şunları ekllemek istiyorum mevcut teknik ve zihinsel özellikleriyle gözü kapalı 115 ca' ya kadar çıkabiliriz. İki ayağını da çok rahat kullanabiliyor. Bunun yanı sıra kısa ve uzun mesafeli pasları son derece isabetli. Ayağının dışıyla ters kanada oyunu açıyor. Dahası da var... Bu oyuncuyla ilgili bir makale yazmak istiyorum. Yazıyı tamamladıktan sonra buraya da eklerim. Tek kelimeyle hayran kaldım bugün. Eksikleri yok mu tabi ki var. En önemli eksisi fiziken zayıf. Mesela BJK lı necip te aynı maçta oynadı. Necip fizik olarak çok iyi ama oyun zekası olarak Ali' nini gerisinde. Türk futbolu adına sevindim Ali' yi seyredince. Çok çok kaliteli bir oyuncu olacak tabi kendisini bozmassa. Hem kişilik hem de oyun olarak.