1 ile 30 arası toplam 132 sonuç

Konu: Taktik ve Antrenman Hakkında Sormak İstedikleriniz

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar closing down bu oyunda yıllardır tam olarak çözemediğim bir unsurdur. Öncelikle, pozisyona göre closing downlar nasıl olmalıdır? Örneğin ben DCye x dersem, dr-dl x+2, dmc x+1 mc-mr-ml x+2 fc x+5 veriyorum. Defans çizgisiyle alakası nasıl olmalıdır? Opposition instructions'da kimlere closing down vermeliyiz?
    Saygılar sevgiler..

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Arkadaşlar closing down bu oyunda yıllardır tam olarak çözemediğim bir unsurdur. Öncelikle, pozisyona göre closing downlar nasıl olmalıdır? Örneğin ben DCye x dersem, dr-dl x+2, dmc x+1 mc-mr-ml x+2 fc x+5 veriyorum. Defans çizgisiyle alakası nasıl olmalıdır? Opposition instructions'da kimlere closing down vermeliyiz?
    Saygılar sevgiler..
    closing down yaratıcılıkla orantılıdır. yani kabaca düşünürsek bir oyuncu ne kadar serbest ise o kadar tembeldir. rakibe baskı yapacak oyuncuların ise basit oynaması gerekmektedir. misal aurelio, mehmet topal.. yani dc'lerde yaratıcılık 3 yaparsan alan daraltma 12-13 civarlarında olmalı. dr/l de ise bu oran düşmeli.. yaratıcılık 7-8 civarlarında alan daraltmada o civarlarda olmalıdır. kenardaki oyuncuların yüksek alan daraltma yapması içeriye daha çok girmesi demektir ki bu da kanatların boşalacağı anlamına gelir. dm oynayan ya da dm kullanmıyorsan defansif mc oynayan adam takımda en fazla alan daraltan kişi olmalı. bunlara rahatlıkla 16-17 alan daraltma verebilirsin. yaratıcılıkları ise 7-8 olmalı. atağa yönelik ortasaha oyuncusunun yaratıcılığı fazla olacağından alan daraltması düşük olmalı. onlardan top kapmasını beklememeliyiz. yine dr/l lerde olduğu gibi ortasahada da kanat oyuncularının alan daraltmaları düşük olmalı.

ayrıca kalecinin mentalistesini 13-14 yapıp 6-7 yaratıcılık ve 6-7 alan daraltma verirsen defansın gerisine düşen topları çıkıp alabilir..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

İzmer96;

dizilişin ve takım komutların taban tabana zıt, zorlanmanın sebebi bu, takım komutlarında mentality hariç yaptıklarının tam tersini yap, bak nasıl kazanacaksın

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Quote Originally Posted by Centurion View Post
    İzmer96;

dizilişin ve takım komutların taban tabana zıt, zorlanmanın sebebi bu, takım komutlarında mentality hariç yaptıklarının tam tersini yap, bak nasıl kazanacaksın
    ben buraya yazdigimi unutmusum bile zamaninda , ondan sonra TT&F yi okudum mac motorunu buyuk olcude cozdum dostum hatta guzelde bir taktik cikardim bakabilirsin taktikler bolumunden , cevabin icin sagol

Arkadaşlar benim merak ettiğim 2 konu var...

1-- Passing Style ile alakalı olarak öncelikle bir şey sormak istiyorum. Şimdi Passing style dediğimiz komut takımın hucum anlayışının temelini oluşturuyor. Kimisi kafasında direk toplarla çıkıp rakibi hızlı tempoyla boğmayı, kimisi kısa paslarla organize ataklar yapmayı tercih ediyor. Sonuçta oyunun sabit bi taktiği olmadığıiçin takımdaki oyuncuların özelliklerine göre şablonu belirlememiz gerekiyor. Bu noktada merak ettiğim soru şu:

Hangi özellikleri yüksek oyuncular kısa pas Hangi özellikleri yüksek olan oyuncular direk pas yapmalıdır? Bu sorunun cevabını bulduğumda takım şablonuna oturtarak iyi sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum

2--Diğer bir sorum ise Closing Down ile alakalı. Bu da az önce Passing style de belirttiğim gibi Oyuncu özellikleri ve oyun şablonu ile alakalı. C Down değeri de takımın Savunma şablonunu büyük oranda oluşturuyor. Bu noktada merak ettiğim soru da şu

Hangi özellikleri yüksek oyuncular CD yapmalı?

NOT: Ben Closing down için gereken özellikleri kafamda 2 ye ayırdım. 1.si Yaptığımız presin başarısı için gereken özellikler.(Tackling, marking vb.)2.si de Oyuncunun ne kadar alan daraltma yapabileceğini gösteren Fiziksel özellikler(Stamina, Work Rate vb)

Sizin bu konuda düşündükleriniz nelerdir merak ediyorum

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by anka__61 View Post
    Arkadaşlar benim merak ettiğim 2 konu var...

1-- Passing Style ile alakalı olarak öncelikle bir şey sormak istiyorum. Şimdi Passing style dediğimiz komut takımın hucum anlayışının temelini oluşturuyor. Kimisi kafasında direk toplarla çıkıp rakibi hızlı tempoyla boğmayı, kimisi kısa paslarla organize ataklar yapmayı tercih ediyor. Sonuçta oyunun sabit bi taktiği olmadığıiçin takımdaki oyuncuların özelliklerine göre şablonu belirlememiz gerekiyor. Bu noktada merak ettiğim soru şu:

Hangi özellikleri yüksek oyuncular kısa pas Hangi özellikleri yüksek olan oyuncular direk pas yapmalıdır? Bu sorunun cevabını bulduğumda takım şablonuna oturtarak iyi sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum

2--Diğer bir sorum ise Closing Down ile alakalı. Bu da az önce Passing style de belirttiğim gibi Oyuncu özellikleri ve oyun şablonu ile alakalı. C Down değeri de takımın Savunma şablonunu büyük oranda oluşturuyor. Bu noktada merak ettiğim soru da şu

Hangi özellikleri yüksek oyuncular CD yapmalı?

NOT: Ben Closing down için gereken özellikleri kafamda 2 ye ayırdım. 1.si Yaptığımız presin başarısı için gereken özellikler.(Tackling, marking vb.)2.si de Oyuncunun ne kadar alan daraltma yapabileceğini gösteren Fiziksel özellikler(Stamina, Work Rate vb)

Sizin bu konuda düşündükleriniz nelerdir merak ediyorum

Pası ve yaratıcıLığı yüksek oLan oyuncuLara doğrudan pas vermek daha mantıkLıdır. Sonuçta doğrudan top oynamak bir nevi de risktir. Attığınız pasLarın oranının yüksek oLması gerekmektedir. Bunu da pası ve yaratıcıLığı yüksek oyuncuLar sayesinden eLde edebiLirsiniz. Pası ve yaratıcıLığı düşük oyuncuLara doğrudan top vermek sakıncaLı oLacağı gibi pas yüzdenizin düşmesine de sebep oLacaktır. Top kayıpLarına da neden oLacaktır. Pas dengesini bu şekiLde sağLayabiLirsiniz.

CLosing down için en önemLi özeLLikLer TackLing, Agresssion, Position, Stamina gibi özeLLikLerde iyi bir CLosing down için ideaL özeLLikLerdir. Agression kimine göre bir işe yaramıyormuş gibi dursada oyun içerisinde Agression özeLLiği yüksek oLan oyuncuLarın daha fazLa topa bastığını ve daha yüksek top kapma yüzdesi iLe oynadığını ben şahsen gözLemLedim.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Mesaj Yetkileri