Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 48 sonuç

Konu: Eto'o da gelse gol atamaz!

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Eto'o da gelse gol atamaz!

Milli maç için gittiği ülkesinde İspanyol gazetecilere içini döken Daniel Güiza "Tek forvetli sistemde hiçbir santrfor başarılı olamaz. Sahada gerçek futbolu bırakın, usta bir playstation oyuncusu bile bu sistemle gol atamaz" dedi.

İspanya Gol Kralı olarak geldiği F.Bahçe'de, 19 lig maçında sadece 4 gol atan Daniel Güiza çarpıcı açıklamalar
    yaptı. Önceki gün oynanan İspanya-İngiltere milli maçı için gittiği ülkesinde, Marca gazetesinden Jose Fandango'ya içini döken Güiza "Türkiye'de benden bekleneni veremediğimin farkındayım. Ama bunun sorumlusu sadece ben değilim. Fenerbahçe tek forvetle oynuyor. Rakiplerimiz ise bize karşı katı savunma yapıyor. Yani hep kalabalık savunma arasında tek başıma kalıyorum" dedi.

Bu anlayışla hiçbir santrforun başarılı olamayacağını iddia eden Güiza şunları söyledi: "Şu bir gerçek ki ben kulübede otursam, Semih ilk 11'de oynasa o da büyük sıkıntı yaşar. Hatta Eto'o da gelse beklenen golleri atamaz. Diyebilirim ki sahadaki gerçek futbolu bırakın, usta bir playstation oyuncusu dahi bu şekilde gol atamaz. Yine de şampiyon olacağımıza inanıyorum. Çok iyi niyetli, büyük bir başkanımız var. Ona karşı mahcubum. Hem onu hem taraftarımızı sevindirmek artık tek amacım oldu."

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

o zaman manevi babası Dede'ye anlatacak bunu
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sallıyor Yahu Semih nasıl atıyor?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Guiza doğruları söylüyor.Kendi kariyer istatistiklerinde de Guiza'nın tek forvetli oyunlarda az golde kaldığı ama çift forvetli sistemlerde patlama yaptığı görülüyor.

Semih tek forvet sistemini de çok iyi oynayabilen bir futbolcu.Madem tek forvet oynatacaksın ısrarla,elinde Guiza ve Semih var ,Semih'i oynatacaksın Guiza'yı forveti çiftlemek için sonradan sokacaksın.Ama Guiza'yı oynatmak istiyorsan da Semih ile yan yana oynatacaksın. İkisini oynatığı zamanlarda Semih ortasahada geziniyordu verilen görev gereği.

Dede karar verecek sistem mi oyuncu mu diye ama Fenerbahçe de deneme tahtası değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Bencede Guiza doğru söylüyor ama sorun sistemde değil kendisinde.Çünkü Guiza tek forvet oyuncusu olamaz.Topu tutup arkadaşlarına veremez , kaleye sırtı dönük olamaz.Uzun topları indiremez ... Ama bunları Semih yapabilir yani Semih tek forvet oynayabilir.

Guiza'dan yararlanmak için çift forvet oynayacaksın o zaman daha verimli olur.Ama sistemin böyle ise tek forvet oynayacaksan o kişi Semih'tir.

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post

Dede karar verecek sistem mi oyuncu mu diye ama Fenerbahçe de deneme tahtası değil.
    bu yoruma imzamı atarım.. Tek forvet oyuncusu Semihtir sırtı kaleye dönük oynayabilen top indiren boşluk yaratan savaşan.. Guiza daha cok bosluk yakalayan iyi koşu yapan oyuncu Dede kesinlikle oyuncu secimini yanlıs yapıyor taktiğe göre yada taktiği yanlış yapıyor oyunculara göre aslında o kadar yanlısı var ki 6 ay oldu ben hala neyi yanlış yaptıgını çözemedim gerci..
    çirkin öldü de, güzel ölmedi mi ..?

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Guiza doğruları söylüyor.Kendi kariyer istatistiklerinde de Guiza'nın tek forvetli oyunlarda az golde kaldığı ama çift forvetli sistemlerde patlama yaptığı görülüyor.

Semih tek forvet sistemini de çok iyi oynayabilen bir futbolcu.Madem tek forvet oynatacaksın ısrarla,elinde Guiza ve Semih var ,Semih'i oynatacaksın Guiza'yı forveti çiftlemek için sonradan sokacaksın.Ama Guiza'yı oynatmak istiyorsan da Semih ile yan yana oynatacaksın. İkisini oynatığı zamanlarda Semih ortasahada geziniyordu verilen görev gereği.

Mallorca'da bu iş tuttu ama başka takımda tutmaz..Çünkü bu adam tipindeki oyuncular küçük takımın büyük oyuncuları..

Mesela Zafer Biryol bir zamanların gol kralı Fenerde oynadı ne yaptı ?

Mesela Serkan Aykut bir zamanların gol kralı Galatasarayda oynadı ne yaptı ?

Mesela Youla bir zamanların golcüsü Beşiktaşda oynadı ne yaptı ?

Böyle bir sürü örnek var..Kıcası büyük takımlarda bu tür 'odun'Ların işi olmamalı..Helede trilyonlar vererek..İster 5 forvet oyna ister 10 forvet forvet oyuncusu kaleciyle karşı karşıya gol kaçırıyorsa topu alıp alakasız yerlere atıyorsa veya boş kaleye auta atıyorsa bu sistemden değildir bence (:
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Güiza tek forvet oynayamayan bir oyuncu. Bir de Alex ile anlaşamaması buna eklenince, hem alex hem güiza sahada boş boş geziniyor. Semih ve alex çok iyi ikili. Yanlarına bir de Güiza eklenebilir. Fakat Güiza- Alex ikilisi yanlış tercih.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tek forvette başarılı olunabilmesi için çok iyi kanatlar olması gerekiyor Fenerbahe kanatsız oynuyor zaten Gökhan bir şeyler yapıyorsa yapıyor o kadar . Güiza'nın sözlerinde haklılık payı olsada bu bahenenin arkasında saklanması mantıksız Kaçırdığı golleri biliyuoruz

tek forvet dediğin yerden de havadan da iyi olmalı ki güiza da ikisini de pek göremedik. en azından galatsayaray maçında emrenin süper topunu tek forvet olduğu için mi atamadı? olur tabiki böyle şeyler ama sadece şans falan da değil..

ben de çift forvet ten yanayım. ama çift forvet + alex demek; ya 3 lü defans ya da 3 tane çift yönlü ortasaha oyuncusu demek..bir iyi stoperle bizim takıma 3 lü defans öyle güzel olur ki... ah ah ben olsam. böyle diyenlerden hoşlanmam ama pek

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Ne Varsa Semihte Var

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Semih ve alex çok iyi ikili. Yanlarına bir de Güiza eklenebilir.

Semih-Güiza-Alex aynı anda sahada olursa savunmada çok zorlanır Fenerbahçe.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

boş kaleye atama sonra , sisteme suc bul ayıp ,ayıp
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Guiza gittikçe kezmanlaşıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Özellikle yaptığı müthiş asistler çift forvet oynadığında hem daha fazla gol atacağına hem de daha fazla gol attıracağına işarettir. Çift forvet oynamak için ise; Fenerbahçe orta sahasına 2 tane kaliteli transfer gerekiyor.

----X-----X-----Emre

---------Alex--------

----Semih----Güiza---

Quote Originally Posted by Uğur Meleke

2005-06da birinci lige terfi eden Güiza‚ Getafede tek santrfor oynamış‚ 9 golde kalmış (O takımda sol bek Pernia 10 gol atmış).

2006-07de Schuster‚ Güizanın yanına Manu veya Pachonu ekleyerek çift santrfor oynatmış. Güiza‚ toplamda 17yi bulmuş.

Güiza‚ 27 golle kral olduğu 2007-08 sezonunda Mallorcada Trejo veya Weboyla ikili oynamış. Malumunuz milli takımda da genelde Torres veya Villaya partner olarak oyuna dahil oluyor. Yani Güizanın yakın geçmişine de bakıldığında‚ tek santrfor oynamaya çok alışık gözükmüyor.

Son tahlilde F.Bahçenin buradaki problemi de aynı gibi: İyi bir oyuncu listesi var‚ ama bu grup‚ Aragonesin kafasındaki şablonla kusursuz örtüşmüyor.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Forvet isen tekte oynayabilirsin iki kişi hatta üç kişi ilede oynayabilirsin .Yok ben tek yapamam diyen bir forvet gözümde forvet degildir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Semih-Güiza-Alex aynı anda sahada olursa savunmada çok zorlanır Fenerbahçe.
    Eğer zorlanıcaksa birinden vazgeçmeli ya Alex Ya Guiza dan biri gitmeli alex in gitmeyeceği kesinleşti belki guiza gider diye dusunuyorum ama aragones kalırsa guiza devam eder ve fenerden gene bu seoznki gibi birşey olmaz bide fenerin bir onlıbero vede defansa ihityacı var eğer defansı önde kuracaklarsa hızlı biri lazım guiza nın dedikleri içinde herkese katılıyorum semih atıyor.Guiza oynamıorsa herkes oynamıyacak diye birşey yok Mesela Nobre olsa oynarıdı

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

ArkadaşLar Güizadan Kezmana zıpLamayaLım,konu dışına çıkmasın.Bunu söyLememin nedeni farkLı forumLarda Kezmanın fenerde nasıL çürütüLdüğünü miLLete anLatmakLa geçen zamanLarımı hatırLıyorum.Güiza içinde ter dökMeyeceğim.Güizanın goLcü oLmadığını düşünenLe tartışmam biLe.Tek forvetLi sistemde başarıLı oLunur ama SemihLe,rogba iLe,İbrahimoviç iLe oLur.KezmanLa GüizayLa oLmaz.Eğer Kezmanın yanına Semih yada onun ayarında bir goLcü koysaLardı şuanda Güizaya ihtiyaç oLmazdı...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Sistemle Fenerbahçe pozisyon bulabiliyor mu? Bu önemlidir. Ben Guiza'nın pozisyon yakaladığını ve sürekli kaçırdığını görüyorum. Kendisine hiç top gelmez anlarım. Ancak böyle olmamasına rağmen açıklaması şu anlama geliyor.

Benim oynadığım eski sistemde 30 pozisyona girer 1'ini atardım. Bu sistemde 3-5 yakalıyorum ve atamıyorum.

Adama derler ki 30'da birini ben bile yaparım. Golcü demek yakaladığını affetmeyendir.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

MaLLorcada her maç 30 pozisyona mı girebiLiyordu?Büyük takımLarın oyuncuLarı tabiki küçükLerden daha çok pozisyona girecek.Adam o kadar oLumsuzLuktan sonra geLen pozisyonLarı da öoraL bozukLuğu nedeniyLe kaçırıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Neyin moral bozukluğu

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence Guiza youla tarzında bir oyuncu konra atak oynayan küçük takımlarda çok gol atıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Bence Guiza youla tarzında bir oyuncu konra atak oynayan küçük takımlarda çok gol atıyor..
    Keşke youla tarzında olsa...Bize öyle çalım atan hızlı olan forvet lazım ver topu guizanın ayağına bakayım 1 e 1 de adamı geçebiliyor mu

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    MaLLorcada her maç 30 pozisyona mı girebiLiyordu?Büyük takımLarın oyuncuLarı tabiki küçükLerden daha çok pozisyona girecek.Adam o kadar oLumsuzLuktan sonra geLen pozisyonLarı da öoraL bozukLuğu nedeniyLe kaçırıyor...
    moral bozukluğuyla futbol oyananmaz ama moral bozukluguylada gol kaçaırılmaz yahu ne yani kalciyle karşı kaşrşıyaylke karısınımı dudsunyo .

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Neyin moraL bozukLuğu mu?
    Tek forvet sistemi yüzünden çürütüLdüğü için,istediği topLarı aLamayıp doLayısıyLa kendisini gösteremeyip taraftarın kaLbini kazanamadığı için,Semihin yerine tercih ediLmesi nedeniyLe kat kat antipati topLadığı için moraLi bozuLuyor.Sonra da ruhunu vererek oynayamıyor.Karşı karşıyayken karısınımı düşünüyo esprisini yapan arkadaşı da cevapLayayım.FutboL oynamayan bunu biLemez.OkuLda sınavın vardır çok kötü geçmiştir sonra antrenman sahasına geçtiğinde çift kaLe maç esnasında akLın o sınavda oLduğu için ayağında top dahi tutamaz oLursun.Ayağın kiLitLenir kaLır.Topa yetişemezsin,son vuruşu yapamazsın.Yani futboL o kadarda basit bir "oyun" değiLdir.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yorumlamalar farklılık gösterebilir ancak bilemiyorum.

Futbol değil spor basit birşey değildir.

Bir oyuncu ancak şunu diyebilir. Ben 5 haftada 2 gol atıyorum ama sistem değişse 5 hafta 3 gol atabilirim. O zaman bu serzenişi anlarsın.

Ancak ben yakaladığımı atamıyorum çünkü sistemden dolayıdır dersen sporun ve futbolun basit birşey olmadığı gerçeğinden dolayı adama gülerler.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Yahu en basitinden şunu soruyorum Guizayı sadece euro 08de izLemiş oLanLara soruyorum.O geLirken içinizden neLer geçiyordu. Bir oyuncunun atabiLeceği en yüksek goL sayısına uLaşması için kendisine en fazLa uyan sistem ve maksimum kaLitede futboLcuLar.AkLınızda bu şartLarn oLuşması durumunda Guizanın süper oLacağını düşünüyordunuz değiL mi?
    İşte sorunçözüLdü,maksimum kaLitede oyuncuLar yok,sistem ona en fazLa uyan sistem değiL....

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

O zaman yetenekli oyuncu değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Güiza , Semih ilede çift forvet oynamıstı.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Ben derdimi anLatamıyorum gaLiba.Tamam tane tane sorayım Güiza havaaLanına indiğinde ne düşündünüz ?

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri