-
Galatasaraylısı olsun, Fenerbahçelisi olsun, Beşiktaşlısı olsun, Trabzonlusu olsun her kim olursa olsun bu tür olayları yaratanlar ve bu tür olaylara karışanlar üstüne basa basa söylüyorum FUTBOL TERÖRİSTLERİDİR. Ahmaktırlar çünkü hiçbirşeyin farkında değildirler...Şizofrendirler çünkü her şeyi kendilerine yapılmış bir şey olarak görürler...Zihniyetsizdirler çünkü yaptıklarının sonucunu düşünemezler...Karaktersizdirler çünkü tıpkı bir sokak köpeğinin yaptığı gibi anlamsızca etrafa saldırırlar...
Yukarıda saydıklarıma ek olarak onlarca madde daha sayabilirim ancak konumum itibarıyle kendime ve sinirlerime hakim olmak zorundayım.
Bu ne idüğü belirsiz şahsiyetler varolduğu sürece ne futbolumuz ne de ülkemiz bir adım ileri gidebilir. Dilerseniz bunu çok çarpıcı bir örnekle aktarayım size:
Geçtiğimiz günlerde bir mail aldım.Yaptığım bir çalışma için (Water Skin 2006) tebrik amaçlı bir maildi bu. Mailin sahibi Portekiz'de Fm'nin resmi sitesinde görev yapan aynı zamanda da Sporting Lisbon'da görevli olan Pedro Fernandes isimli bir arkadaştı.Maili okudum ve beni mutlu ettiğini belirterek cevap yazdım kendisine. Ertesi gün Msn adresimi listesine eklemiş.Msn'i açtığımda benimle tanışmak ve sohbet etmek istediğini belirtti.
Kendimi tanıttıktan sonra sohbet etmeye başladık. Ana konu FM olduğu için söz dönüp dolaşıp futbol konusuna geldi. Önce o tuttuğu ve görev yaptığı takım olan Sporting Lisbon'dan bahsetti. Çeşitli bilgiler aktardı bana Lisbon ve Portekiz futboluyla ilgili. Ardından söz sırası bana geldi ben de önce Galatasaray'ı anlattım. Oyunculardan bahsettim. Şampiyonluk yarışını anlattım. Sonra genel olarak Türk futbolundan bahsetmeye başladım. Tam bu sırada Pedro araya girdi ve "Siz holiganlık yapmaktan maçları izlemeye fırsat bulabiliyor musunuz" dedi. Hemen savunmaya geçtim haliyle...Bunu yapanların bir provokatör olduğunu asla ve asla taraftar olmadığını anlattım. Bu adi insanların yaptığını tüm Türk insanına ve Türk futbolseverine mâl etmesinin çok yanlış olduğundan bahsettim. Hemen cevap verdi "Portekiz spor kanallarında her hafta düzenli olarak Avrupa'da yapılan maçlardan özetler sunulur. Bu önemli maçlar arasında sizin derbi olarak nitelendirdiğiniz maçlarınız da yayınlanır. Ve ben bu maçları her izlediğimde kavga,şiddet öfke görüyorum. Sen her ne kadar bunların sizlerden olmadığını söylesen de bu bizlere bu şekilde yansıyor ve biz sizi bu şekilde tanıyoruz.Belki bizim ülkemizde de belli oranda şiddet var ama bunu her geçen gün kendi içimizde öldürüyoruz.Şiddete sebep verenleri toplumdan soyutluyoruz.Böylece hiçbir şekilde kavgalarımızla gündeme gelmiyoruz" dedi...
Bu sözlerinin üzerine birşey diyemedim ve Hoşçakal diyerek kapattım.Çünkü haklıydı.
Yukarıdaki sadece bir örnek. Bunun gibi onlarca daha örnek verebilirim size. Bu haysiyetsiz insanlar yüzünden bizler gibi sadece futbola gönül vermiş insanlar da karalanıyor. Böyle karaktersiz insanlar yüzünden bizim adımız lekeleniyor. Bu insanlara destek vermeye devam ettikçe, onları dışlamadıkça lekelenmeye de devam edecek...Yazıklar olsun!
Mesaj Yetkileri