Kendi adıma konuşmak gerekirse, ben bu oyundan başarılı olduğum zaman zevk alıyorum. Bu oyunu yapanların aklına acaba neden zorluk seviyesi gibi birşey koymak akıllarına gelmedi ? Oyun başında zorluk seviyesi seçilse ve o seviyelere "gerçekten" uygun farklı farklı datalar, maç motorları yazsalar eminim şu oyundan herkes maksimum zevk alır. Benim gibi taktik yapımından anlamayanlar için en kolay seviyeden başlayarak taktik yapımını anlamamızı sağlasalar daha güzel olmaz mı sizce de ?
İlk mesajda dediğim gibi, oyunun maç motoru oyuncuların özelliklerine göre yazılmamış. Maç motorunda belli takımlar için belli olaylar var ve herşey buna göre işliyor. Ne yaparsanız yapın istediğiniz gibi bir oyun sergileyemiyorsunuz. Oyun spikerinde geçen cümleyi Türkçe'ye çevirdiğimde "Oyuncu bu golü kaçırıyorsa teknik direktör ne yapsın" gibi bir anlam çıkıyor. Düşünün bu golü kaçıran adamın bitiriciliği 18. Öte yandan maç berabere giderken veya siz mağlupsanız zaman 1-2 dakikaymış gibi akıp gidiyor. Ne yapsanız bunu engelleyemiyorsunuz. Fakat siz öndeyseniz ikinci yarı geçmek bilmiyor adeta. Hele rakibiniz Manchester United, Barcelona, Arsenal gibi takımlar olunca napıp edip golü buluyorlar veya arka arkaya 2 gol atıp bir şekilde kazanıyorlar. Bu mu gerçekçilik. İşin suyunu kaçırmaktan başka birşey değildir bu.
Ha benim oyunum orjinal, ben de böyle şeyler olmuyor diyen varsa eyvallah, o zaman korsan satan işportacıların oyunun maç motorunu değiştirdiklerini düşünmekten başka birşey düşünemiyorum ne yazık ki.