Sistem sorununuzu sadece motivasyon ile halledemezsiniz..Kaleci Volkanın dediği gibi ..toplantı yaparak düzelmez bu işler sistem ister sistem...
eğer bir takım oyuncuları bir hafta başkanın fırçasıyla öbür hafta toplantılarla maç kazanacaksa..bu sadece bir iki maç sürer fenerbahçede sistem sorunu olduğu çok açık ne oynadığı belli olmayan plansız bir takım güdülenmeyle ...motivasyonla...başkan fırçalarıyla..bir maç kazanırsa diğer maçta çuvallar...
Aziz yıldırım oyunculara bağırıp çağırmayla yani (negatif motivasyon) korkutma yöntemiyle takımı toparlayacağını sanıyorsa çok yanılıyor..
bu aynen bir babanın ders çalışmasını bilmeyen düzenli okuma alışkanlığı olmayan çocuğunu dayak atarak ders çalışmasını istemeye benziyor...
fenerbahçe kensdini bu saatten sonra toparlaması için teknik bir haml yapmak gerekli belki bu hamle risk de doğurabilir belki farklı malubiyette getirebilir ama en azından bir denemesi lazım..
Örneğin..görüyorsunki her hafta fiyaskosun...o zaman vur neşteri.. zaten kaybediyorsun...
neşter ne olabilir..
1- kadroda revizyon: madem bu arkadaşlar maç seçiyor madem fenerbahçe formasını bu kadar ucuz buluyorlar önce bi revizyona git bakalım ne olursa olsun bi dene..mesela...bir hafta kes uğur boralı oynat özgür çeki...mesela kes denizi oynat abdurrahmanı..mesela kes guizayı oynat ilhan parlakı ..ne olacak bundan kötüsümü olacak..gençlerbirliğine karşı ikinci yarı koskoca 45 dakikada doğru düzgün pozisyonun yok...madem istemiyorlar vur neşteri..bir maç yedek klübesinin tadına varsınlar....
2- Sitemde revizyon: haftalar geçimş ligde berbat oynayan bir takımın var..avrupa kupalarına da havlu atmışsın.. ozaman bir haftada farklı bir sistem oyna ne olur yani ölürmüsün ..
sene başından beri oturtamadığın sistemde inat edeceğine bir kere olsun farklı bir şey dene...
mesela bence bugün fenerbahçenin yapması gereken sistem değişikliği..
4-3-1-2 oynamak..ben olsam işe yaramaz denizi zaten hiç oynatmam...
ancak 4-3-1-2 nin de bir şartı var..
orta sahanız ile defans arasında bu sistemde sadece bir oyuncu olacağı için (yani emre deniz ) gibi 2 DMC oynayamayacağınız için kanat oyuncularınız muhakkak içede girip tek MC nize yardım etmeli..o zaman bunu kim yapar..uğur boral yapmaz..ama vederson yapar çünkü kanatta da oynasa vedesonun defansif meziyeti Uğurdan daha iyi o zaman rakip takımı karşılamada ...sol kanat ve sağ kanat oyuncularınızda orta sahaya yarım edecek..hatta DR ve DL nizde...
sağ kanatta gökhan gönülün diriliğinde bir sorun yok dievittw her bölgeye koşmayı seven bir oyuncu...ayrıca maçtan öncede talimatı verin..Sağ iç Ve Sol iç görevleride verin..
Hatta benim şöyle bir düşüncem var..Dievit alex kadar teknik ve iyi pas kullanamasada alexten (bu haftadan bahsetmiyorum ama genelde) daha fazla mücadele eden bir oyuncu..Alexin ise bildiğimiz forvet pozisyonunda oynamasında hiç bir sakınca yok zaten golcu bir oyuncu...Ozaman ben olsam Dieviti AMC oynatır önlerinde Alex ve Semihi koyarım..Sağ kanatta Gökhan Emreciksini veya kazımı kullanırım...Bu konda tabi değişik şeylerde yazılıp çizilebilir..Belki benim dediğim taktikte etki etmez..belki kötü olr ..ama herneyse ne en azından bir şey denersin ya..
.................................................. ..............
Fenrbahçenin araştımasında Allah araştırmacılarımıza kolaylıklar versin.. O kadar değişken performanslar varki iyi versen bir dert kötü versen bir dert hoş arkadaşlarım başarıyla yapıyorlar bu görevlerini...
Fenerbahçenin teknik ekibi yani kondisyonerleri kimler bilmiyorum ama ben bunlara 20 üzerinden 1 veririm bu takım neden bu kadar az mücadele ediyor veya sakatlanan neden bir türlü form tutamıyor anlamıyorum...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali