1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Meira ile ilgili türkiye araştırması kısmına yazmıştım. burada da belirtme gereği gördüm.. Eğer O tackling istatistiği sadece tackling ile top kapmayı gösteriyorsa bişey söyleyemem ama hertürlü top kazanma ise bişey yapılabilir.

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Kastım sadece tackling olarak top kazanma değil. Şimdi oyunda bi istatistik var değil mi maç başına top kapma. Şimdi GSde top kazanma da ilk akla gelenler Topal(ki tackling olarak yani ayağıyla çok topk kapmaya başladı 16 verilebilir ama biraz daha gözlemlemek gerekir. İlk bordo maçındaki hali rahat 17-18 olurdu tabii tek maçlık değerlendirme olmaz), Servet, Hkan balta ve Barış olur. Gerçi Meiranın istatistiklerini bilmiyorum belki başka şekilde kazanıyordur ama dediğim doğruysa bi şekilde ayarlanmalı. İlla tackling arttırılsın demedim. Servet için 13 yeterlidir..

Nesil
    2003

Meira ile ilgili türkiye araştırması kısmına yazmıştım. burada da belirtme gereği gördüm.. Eğer O tackling istatistiği sadece tackling ile top kapmayı gösteriyorsa bişey söyleyemem ama hertürlü top kazanma ise bişey yapılabilir.
    Hangi oyuncu daha cok top kapar?

Tackling 20, Concentration 1, Aggression 1

Tackling 1, Concentration 20, Aggression 20

Not: Buradan Meira'nin tackling ozelliginin 15 ile yuksek oldugunu dusunmedigim ve ilerki yamalarda dusurmeyecegim anlami cikmasin. Benim itirazim tek yonlu olarak olaya bakmak.

Not 2: Genelde stoperler cok fazla top kapiyorsa, bu orta sahanin ciddi zaaflarinin oldugunu gosterir. Bekler ve orta saha oyuncularinin top kapma sayilari, dengeli bir taktikte, defans oyuncularina gore daha fazla olmalidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Tackling 20, Concentration 1, Aggression 1

Tackling 1, Concentration 20, Aggression 20
    Tackling 20 olan kapar gibime geliyor. Yani bi yerde kapacaktır muhakkak. Ama gerçekte GSyi ele aldığımızda kim kapıyor. Burda Meiranın düşük formu da var tabii ki ama Servet, topal falan daha fazla kapıyor..

Amacım Meirayı kötülemek değil, büyük kulüpseniz defanstan oyun kuracak, topu şişirmeyecek, topla çıkacak adamlara ihtiyacınız vardır..

Nesil
    2003

Tackling 20 olan kapar gibime geliyor. Yani bi yerde kapacaktır muhakkak. Ama gerçekte GSyi ele aldığımızda kim kapıyor. Burda Meiranın düşük formu da var tabii ki ama Servet, topal falan daha fazla kapıyor..

Amacım Meirayı kötülemek değil, büyük kulüpseniz defanstan oyun kuracak, topu şişirmeyecek, topla çıkacak adamlara ihtiyacınız vardır..
    Tackling'i 20 olan adamin, top kapma isabet orani daha yuksek olur.

Agresif ve konsantre oyuncu, cok daha fazla top kapmaya tesebbus eder. Tabii bunun yanina caliskanligi da ekleyebiliriz. Ama isabet orani nispeten dusuktur.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tackling'i 20 olan adamin, top kapma isabet orani daha yuksek olur.

Agresif ve konsantre oyuncu, cok daha fazla top kapmaya tesebbus eder. Tabii bunun yanina caliskanligi da ekleyebiliriz. Ama isabet orani nispeten dusuktur.
    Tackling'i 1 olan adam maçta çift sarıdan ya da direkt kırmızı görür

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Meira yazdığın tipte bir oyuncu ki bunu sende biliyorsun Demek ki Galatasaray şu anda tam anlamıyla dünya klası bir takım olamadı çünkü defansında sorun var özellikle Sağ bek ve stoper kısımlarında: Sağ bek olarak Sabri gidiyor FR'ye kadar ve geri gelmiyor sonucunda 3 kişi defans yapmaya çalışıyoruz ve golü yiyoruz alıştık artık (umarım bülent kaptan değiştirir bunu), Stoper olarak ise bir uyumsuzluk var yani;

Meira hem havadan hem de yerden etkili(tackling ve zamanlama hataları hariç), oyun kurabilen ve tekniği çok üst düzey bir oyuncu
    Servet ise insanüstü bir fiziği olan, azimli, savaşçı ve iyi bir markajcı ve tackling yapamıyor onun yaptığı şey fiziği ile rakibini ekarte edip(?), ezerek topu alıyor ki bu da su anlama geliyor araya atılan bir topu Servet böyle kayarak falan kesemez keser ama çok zorlanır. Meira'Nın yanında böyle bir oyuncu oynatırsan elbette çok zorlanır Meira, ileriye pas dağıtımını mı yapsın araya atılan topları tek başınamı savunmaya çalışsın doğal olarak yıpranıyor bence yoksa gayet iyi bir oyuncu meira
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Meira yazdığın tipte bir oyuncu ki bunu sende biliyorsun Demek ki Galatasaray şu anda tam anlamıyla dünya klası bir takım olamadı çünkü defansında sorun var özellikle Sağ bek ve stoper kısımlarında: Sağ bek olarak Sabri gidiyor FR'ye kadar ve geri gelmiyor sonucunda 3 kişi defans yapmaya çalışıyoruz ve golü yiyoruz alıştık artık (umarım bülent kaptan değiştirir bunu), Stoper olarak ise bir uyumsuzluk var yani;

Meira hem havadan hem de yerden etkili(tackling ve zamanlama hataları hariç), oyun kurabilen ve tekniği çok üst düzey bir oyuncu
    Servet ise insanüstü bir fiziği olan, azimli, savaşçı ve iyi bir markajcı ve tackling yapamıyor onun yaptığı şey fiziği ile rakibini ekarte edip(?), ezerek topu alıyor ki bu da su anlama geliyor araya atılan bir topu Servet böyle kayarak falan kesemez keser ama çok zorlanır. Meira'Nın yanında böyle bir oyuncu oynatırsan elbette çok zorlanır Meira, ileriye pas dağıtımını mı yapsın araya atılan topları tek başınamı savunmaya çalışsın doğal olarak yıpranıyor bence yoksa gayet iyi bir oyuncu meira
    Sabri konusu çok acayip. Neredeyse şubat ayında yediğimiz gollerin çoğunda defansta değil. Meira da genel olarak ortanın sağında durduğu için kendisine Servetten çok iş düştüğü kanısındayım çünkü Servetin yanında Hakan gibi defans yapmayı bilen bir adam var. Meiranın yanında da çoğu golün geldiği adam var. Zamanında Songla Thomasın kendi hatalarından çok Orhan Ak ile Cihanın hatalarını kapamaya çalıştıkları gibi.

Bu arada Uğur takımla antrenmalara başlamış (ben bu sezon umudu kesmiştim). Belki sağ bek sorununu 1 ay sonra ihtiyaç halinde bi nebze kapatır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim itirazim tek yonlu olarak olaya bakmak.
    Zaten yaptığım alıntı da tek yönlü düşünmediğimi anlayabilirsiniz. Yani diyorum ki Servetin tacklingi düşük olmasına rağmen daha fazla top kazanıyor gerçek hayatta. Oyunda da düşük ama kazanamıyor. Concentration ya da Agression çok daha yüksek Meiraya göre..(arkadaşların sslerinden gördüğüm kadarıyla. Bunda +1in etkiside olabilir tabii ki)

Nesil
    2003

Zaten yaptığım alıntı da tek yönlü düşünmediğimi anlayabilirsiniz. Yani diyorum ki Servetin tacklingi düşük olmasına rağmen daha fazla top kazanıyor gerçek hayatta. Oyunda da düşük ama kazanamıyor. Concentration ya da Agression çok daha yüksek Meiraya göre..(arkadaşların sslerinden gördüğüm kadarıyla. Bunda +1in etkiside olabilir tabii ki)
    Top kazanma'nin tanimini nasil yaptigimiza bagli biraz da.

1. Rakibin ayagindaki topa kayarak mudahele edip kapmak var (bunun sonucunda top karsi takimda kalabilir ama bu yine de tackle olarak nitelendirilir).

2. Rakip karsinda dururken ayagini sokup almak var.

3. Gelecek pasi rakipten once sezip araya girip almak var.

4. Rakibi fiziksel olarak yorup hata yapmasini bekleyip, hamle yapmadan rakibin topun kontrolunu kaybetmesi icin didismek var. (Bu konuda Servet muhtesem, cesurlugu, fiziksel gucu, caliskanligi, markaj becerisi de bunu gosterme amacli).

Ama oyunda karisiniza cikan tackling ozelligi ve istatistigi, listedeki ilk iki secenekten olusuyor.

Meira'da 1 ay onceki dusuncelerimden, simdiye kadar ne degisti diye sorarsaniz..

Aggression'i 5'e
    Concentration'i 7'ye
    Tacking'i 14'e indiririm

Ozelliklerin yukselmemesi icin de (hesabi kafamdan yapiyorum tam tutmayabilir), CA'yi 144 civarina indiririm.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Top kazanma'nin tanimini nasil yaptigimiza bagli biraz da.

1. Rakibin ayagindaki topa kayarak mudahele edip kapmak var.

2. Rakip karsinda dururken ayagini sokup almak var.

3. Gelecek pasi rakipten once sezip araya girip almak var.

4. Rakibi fiziksel olarak yorup hata yapmasini bekleyip, hamle yapmadan rakibin topun kontrolunu kaybetmesi icin didismek var. (Bu konuda Servet muhtesem, cesurlugu, fiziksel gucu, caliskanligi, markaj becerisi de bunu gosterme amacli).

Ama oyunda karisiniza cikan tackling ozelligi ve istatistigi, listedeki ilk iki secenekten olusuyor.

Meira'da 1 ay onceki dusuncelerimden, simdiye kadar ne degisti diye sorarsaniz..

Aggression'i 5'e
    Concentration'i 7'ye
    Tacking'i 14'e indiririm

Ozelliklerin yukselmemesi icin de (hesabi kafamdan yapiyorum tam tutmayabilir), CA'yi 144 civarina indiririm.
    Teşekkür ederim. Öğrenmek istediğim Tackling istatistiği nelerden oluştuğu idi. Meira ilk yarı bittiğinde özeleştiri yaparak kendi oyununu beğenmediğini belirtmişti. Düzelmesini beklerken Şubat ayında daha da geriye gitti. Kendine güvenini kaybetti sanırım. İlk geldiğindeki çıkışları falan da yapamıyor ama zor durum altında bile çok iyi paslar atabiliyor. Bülentin gelmesiyle beraber bazı değişiklikler olabilir. Sonuçta alternatifi de yok şu anda. Önümüzdeki aylarda bu indirimlerin yapılıp yapılmayacağını göreceğiz..

Mesaj Yetkileri