Öncelikle cok güzel bir yazı olmus ve de cok iyi özetlemissiniz. Bilindiği gibi FM 2009 diğer serilere oranla hem daha zor hem de daha fazla ayrıtıya girilmiş durumda. Oyuncular da eskiden kalba bazı alışkanlıklara sahipler. Eskiden bir taktik kurar 3-4 sezon gol rekorları kırarak tüm kupaları alırdık. Bu seride artık böyle bir sey mümkün değil biliyoruz. Zaten gerçek hayatta da böyle bir şey yok hepimiz yasayıp görüyoruz. Örnek olması açısından Barcelona.
Ama bir gerçek olan sey ise insanların ne kadar zamana sahip oldukları. Kendi adıma konusim oyunu oynamak için fazla zamana sahip değilim o yüzden oturup detaylı bir taktik ayarlayamıyorum. Ancak internetten bulduğum basarılı taktikleri indirip uyguluyorum ama açıkcası oyundan da fazla zevk almıyorum. Ama bildiğim oyunu böyle olmasını isteyen oyuncu sayısı da fazlasıyla fazla.
Halbuki kendi fikrimce yapımcılar oyna zorluk derecesi koysalar (en azından maç motoru için) daha az deneme yanılma yolu ile insanların oyuna tutunma isteği artar ve oyundan alınan zevk daha fazla maksimize edilmiş olur gibime geliyor.