Sayfa 35 / 50 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon
1,021 ile 1,050 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Cafercan ile Lincoln'ü aynı yerde kullanırken bile düşünmek lazım. Aydın Yılmaz evet taraftarın beklediğini veremedi ama en azından gçen sene kiralık gittiğinde Belediye'nin(Süper Lig) en iyi oyuncularının başında geliyordu. Eğer Cafercan'da bir şeyler görürlerse seneye alırlar takıma. Keşke derim ama taraftarın fazla umutlanmaması lazım.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tackling'i 20 olan adamin, top kapma isabet orani daha yuksek olur.

Agresif ve konsantre oyuncu, cok daha fazla top kapmaya tesebbus eder. Tabii bunun yanina caliskanligi da ekleyebiliriz. Ama isabet orani nispeten dusuktur.
    Tackling'i 1 olan adam maçta çift sarıdan ya da direkt kırmızı görür

Mehmet Topal'ın profili çok kötü olmuş bana göre.Şuanda Valencia dahil bir çok avrupa kulübünün peşinde olduğu söyleniyor.Bence bu kadar kötü olmamalıydı.Lütfen bana cevap olarak ''profile bakmayın deneyip yazın oyunda iyi ortalama ile oynuyor'' yazmayın.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Valencia olsa iyi , Everton gibi köklü kulüplerde peşindeymiş zaten Sene başından beri istiyor Everton Topal'ı
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Valencia olsa iyi , Everton gibi köklü kulüplerde peşindeymiş zaten Sene başından beri istiyor Everton Topal'ı
    Bi portekizli oyuncunun böyle talipleri felan olsa heralde oyunda nasıl yaparlar kim bilir.Neden biz oyuncularımızı bu kadar düşük yapıyoruz anlamıyorum.Bir Arda 148Ca yı haketmiyor mesela.Arda En üst düzey takımlarda oynayabilecek kapasiteye sahip.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Portekizli araştırmacılar gerçekten bir garip en ufak birşey olsun oyuncunun gelişimi ile ilgili bunu profile acayip derecede abartarak yansıtıyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Gangstaa View Post
    Mehmet Topal'ın profili çok kötü olmuş bana göre.Şuanda Valencia dahil bir çok avrupa kulübünün peşinde olduğu söyleniyor.Bence bu kadar kötü olmamalıydı.Lütfen bana cevap olarak ''profile bakmayın deneyip yazın oyunda iyi ortalama ile oynuyor'' yazmayın.
    Özellikleri 1 eksik çıkmasının da büyük etkisi var profilinin kötü gözükmesinde Ama herşeye rağmen Gökhan Inler'in 175 pa olduğu bir oyunda, Topal 1 yıl içinde 157 olan pa'sına ulaşıp gelişimini tamamlaması kötü oluyor.Peki bu pa gerçekçi mi? Bence gerçekci ama daha bonkör davranılsa kimse hayır diyemezdi.Araştırma olarak FM normlarına göre epey bir pinti kalıyoruz.Inler'i 166 pa'ya indirip Topal'ı da 161 pa'ya çıkararak biraz olsun huzura erdim bende

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Mehmet Topal ın oyundaki özellikleri gayet gerçekçi bence özellikle uzun şutu...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Özellikleri 1 eksik çıkmasının da büyük etkisi var profilinin kötü gözükmesinde Ama herşeye rağmen Gökhan Inler'in 175 pa olduğu bir oyunda, Topal 1 yıl içinde 157 olan pa'sına ulaşıp gelişimini tamamlaması kötü oluyor.Peki bu pa gerçekçi mi? Bence gerçekci ama daha bonkör davranılsa kimse hayır diyemezdi.Araştırma olarak FM normlarına göre epey bir pinti kalıyoruz.Inler'i 166 pa'ya indirip Topal'ı da 161 pa'ya çıkararak biraz olsun huzura erdim bende

Gökhan İnler ve Mehmet Topal arasındaki oyun farkı bence çok fazla. Mehmet Topal daha çok top kazanan bir oyuncu. Gökhan İnler'se mücadele eden ve pas yüzdesi çok yüksek olan oyuncu. 161 PA yapılabilir ama Gökhan'ın inmesi biraz saçma olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bir kere Gokhan Inler 158 CA'lik adam degil... Dogru duzgun hak ettigi degerleri vererek profil cikarsalar 140-145 arasi en fazla... Yas da 24 (haziran'da 25) oldugunu dusunursek ve CA-PA arasinda 10 (hadi 15 digelim) puanlik fark olmasi gerektigini dusunursek 155-160 PA'yi asmamalidir kendisi... Ama Italyan arastirmacilara nasill anlaticaksin ki bunu... Ingilizce anlamiyorlar herhalde onlar icin Italyanca ogrenmek zorunda kalicaz... Gokhan Inler bu arada gecen sene 130 CA ve 160 PA almisti bir Euro 2008 sonrasi adam kendisini asti dunya capinda oyuncu olucak potansiyele kavustu (orijinal datada 180 PA vermislerdi sanki adam 20-21 yasinda)... Uc buyukler ne de salakmis Turk futbol tarihinin gelmis gecmis en buyuk topcusu olma potansiyeline sahip adami kacirmis... Mesut Ozil icin uzulurken Gokahn Inler icin topluca intihar girisiminde bulunsak azdir herhalde... Heyt be yuru be kocum Gokhan Inler kim tutar seni biz tutamiyoruz bak

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Şöyle "ufak" bir 9.3.0 Galatasaray değerlendirmesi yapayım bende

Öncelikle genel anlamda tatmin edici bir araştırma olmuş.Oyuncu profilleri çoğunlukla çok başarılı.Eksik olduğunu yada farklı düşündüğüm bazı şeylere kısaca değineyim.

Murat Akça kendi yaş grubunda cesur olarak tanınan ve tanımlanan bir oyuncu,bravery özelligi "0" değil de seviyesine uygun bir değerde girilse iyi olurmuş.

Lincoln'ün kornerleri için uygun değerin "13" olduğunu düşünüyorum.15 biraz fazla olmuş bence.

Erhan Şentürk'ün teamwork,dribbling,versatility,determination gibi önceden gözleyebildigimiz bazı özellikleri boş bırakılmamalıydı diye düşünüyorum.

Emre Güngör'ün sakatlığa yatkınlıgı biraz daha arttırılabilir keza oyunda sakatlandığına tanık olmak gerçekten çok zor.Potansiyeli ise 146dan biraz daha yüksek bir değer olmalı ki Emre bunu zaten hakediyor zira oyunda da 1yıl içinde genç yaşta gelişimini tamamlıyor.

Cafercan'ın Galatasaray taraftarı olduğu oyuna yansıtılmamış.yüksek oranda bir GS sevgisi girilmeli.

Ayhan'ın Off the ball özelliği 11 seviyelerine getirilmeli,work rate'te 1 puan artış yapılıp 15 seviyesine çekilebilir.Onun dışında güzel bir profil olmuş diyebilirim.

Aykut'un ambition değeri 15 yapılmış bunun da birkaç puan düşmesi gerektiğini düşünüyorum.Aykut 2 haftada bir, "oynatmıyorsanız bırakın gideyim" diyen,zırt pırt gitmek isteyen bir kaleci değil.

Mehmet Güven'in 133 pa'ya ulaşacağını sanmıyorum 127-128'lere çekilebilir.

Semih Kaya'nın ca'sı 5-6 puan arttırılmadığı taktirde oyunda profili olması gerektiğinden oldukça düşük çıkıyor.

Yeni stadyumun adı da Türk Telekom ArenA olarak değiştirilmeli artık.Spor Kompleksi olarak ta olsa Ali Sami Yen ismini silmek hiç te kolay değil belki ama yapılması gerekiyor bunun

Kewell'ın zayıf ve güçlü özelliklerinin dağılımı mantıklı olsa da birçok özelliğinin 1er puan daha yüksek olmasının daha gerçekçi bir Kewell ortaya koyacağını düşünüyorum.Örneğin composure,influence,,balance,flair birer puan; determination,professionalism gibi özellikleri ise 2şer puan artmasını düşündüklerim.

Sabrinin ca'sının artmasının kime zararı var bilmiyorum ama ca'sını aynı seviyede tutmak için her data güncellemesinde bir fiziksel özelliği kırpılıyor.Biara hızı kırpılmıştı o düzeltildi şimdi de stamina 1 puan düşmüş.Zayıf özelliklerinin cesaretle düşük tutulmasının arkasındayım ama güçlü tarafları da aynı ölçüde korunmalı.Ayrıca önemli maçlarda performansı çoğu kez üst seviyelere ulaşan bir oyuncu Sabri,important matches özelliği için 10 çok yetersiz olmuş.

Arda'nın profilini çok beğendim fakat bu adam 13 tackling'i çoktan hakettiği halde hala ısrarla 12de tutuluyor onu anlamıyorum.

Nonda'nın sadakatı 11den 13-14'e cıkartılıp natural fitness'i 12den 9yada 10'a indirilmeli zira Nonda sakatken yada sakatlık dönüşleri çok sıkıntı yaşayan kendine kolay kolay gelemeyen bir oyuncu.
    Ayrıca De Sanctis'in kiralık sözleşmesi bitince takımda tutmanın hiçbir yolunu bulamadım.Adama Galatasaray sevgisi de eklenmiş son yamada ama o da çare olmamış.
    Last edited by Prowler84 : 06.Mart.2009 at 03:09

Nesil
    2003

Prowler:

Uzun uzun yazmistim ama maalesef forum'un azizligine ugradi yazdiklarim. Genel olarak hemen hemen herseye katiliyorum, sadece Mehmet Guven'in kafasina bir gun cakil tasinin dusecegi ve 133'un kendisi icin uygun oldugunu gosterecegi umidimi devam ettiriyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Baros ne zıplayabiliyor ne kafa vurmayı biliyor inanılmaz kötü..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aydın'ın jumping ve heading özellikler 2 puan arttırılabilir.
    Dayanıklılık'ta Kewell'ın 2 altına getirilebilir.
    Balanca olarakta 1 arttırılabilir diye düşünüyorum..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Aydın'ın kafa toplarındaki etkinlği benim de dikkatimi çekti. İyi de sıçrıyor...

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Aydın'ın tek sorunu first touch özeliğinde zaten. diğer koşullarda çok umut vaad eden bir oyuncu. first touch 5 olsa yeri

Aydinin eksikleri cok. passing degeri bile 10 altinda olmali.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Transfer yapmadan bir sezon oynadım ;

9.3.0'da bazı şeyler hariç çok gerçekçi bir Galatasaray olmus öncelikle teşekkür ederek başlamak istiyorum , Ligde adeta tutulamadık her maçta bütün rakiplerimize karşı ezici bir üstünlük sağladık , Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçları harici yine süper oynadık , Baros gerçekteki gibi çok pozisyona giren ama çok kaçıran bir futbolcu olmus , Yaser hak ettigi özelikleri almıs , Servet sezon sonu en çok gol atan oyuncu oldu , kornerden çok gol attık Meira - Lincoln - Servet organizasyonları çok işe yaradı ...

Mehmet Topal'a şans verdigim maçlarda çok vasat oynadı , Barış daha iyi bir performans gösterdi.Birde Kewell neredeyse 3 maç üst üste oynayamadı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bende ilk sezonu transfersiz oynadım 83 puanla sampiyon oldum senin gibi alican Baros bende gercekteki gibi kasıp kavurdu ortalığı Cok pozisyona giriyor, kacırdıkları da oluyor; fakat atıyor da bu sefer. İyi yapılmış tebrik ederim.

Mehmet Topal ve Barış ikilisi ile başladım hep ve ikisi de cok iyiydi. Barışı Bayern falan istedi. 2. sezonun başındayım ve Löw izliyor. Milli takıma secilecek bu gidişle. Mehmet Topal ona keza, o da bircok avrupa kulübünden teklif aldı özellikleri -1 olmasına ragmen iyi bir performans gösterdi. Genel anlamı ile cok daha gercekci bir arastırma olmuş. Fm09 çıktıgından beri ilk defa bu kadar zevk alıyorum oyundan.

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Prowler:

Uzun uzun yazmistim ama maalesef forum'un azizligine ugradi yazdiklarim. Genel olarak hemen hemen herseye katiliyorum, sadece Mehmet Guven'in kafasina bir gun cakil tasinin dusecegi ve 133'un kendisi icin uygun oldugunu gosterecegi umidimi devam ettiriyorum.
    Çakıl taşı ufak gelir bence ona kaya felan düşmeli ki üzerinde taşıdığı şeyin Galatasaray forması olduğunun farkına varabilsin.Paf takımında General lakabı vermişler birde buna anlayamıyorum.Topla oyunda çok cesaretsiz bir görüntü veriyor..Sabri'nin genç versiyonu gibi..Zannediyorum sonu da Sabri'den fazla olmayacak.Bank Asya ligi topçusu diyecemde vallaha Bank Asya Ligi'nde oynayan sporculara ayıp olur diye korkarım..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

servetın profılı 10 numara olmuss....meıranın ozellıklerı fazlamı cıkıyo oyunda bıraz abartı geldı....mehmet topalın profılını ıse begenmedım ardanın hız 12 normalde hızlanma keske 15 te kalsaydı....

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Mehmet Güven cesaret sorununu aşarsa hepinizi pişman eder Ayrıca Servet'in Tackling bence düşük en az 15 olmalıydı bence... oyunda portekiz , rusya, fransa'daki defanslara bakınca hepsi servet'ten çok daha iyi gibi duruyor. Fakat Galatasaray'ı şampiyon yapan , Türkiye'yi Avrupa Kupasına taşıyan ve burda da takımı için savaşan Servet şu an sakat olduğu için UEFA'da her türlü takımın çekindiği Galatasaray'ın defansı dağılıyor, Emre Aşık da olmasa beraberlik bile hayal olacak ama ne Servet'e ne de Emre Aşık'a ( özellikle ) gereken özellikler verilmiyor da kritik hatalar yapan Meira'ya nasıl böyle özellikler veriliyor anlamıyorum doğrusu.
    Last edited by 3842 : 11.Mart.2009 at 18:48

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Meira'nın özellikleri oyunda +1
    Mehemt Topal'ın kiler ise -1 çıkyıor
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Ömer Abi daha önce yazmıştı..Bir arka sayfada..
    Özellikleri az cikan oyuncular icin CA'yi 1-2 puan yukseltmek.

Ozellikleri yuksek cikan oyuncular icin CA'yi 1-2 puan dusurmek isin ilaci.

2013 Yılı Ocak Ayındayım ve Bazı Galatasaray'lı Oyuncuların Gelişimi Şu Şekilde..

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    mehmet topalın profılını ıse begenmedım ardanın hız 12 normalde hızlanma keske 15 te kalsaydı....
    Mehmet Topal'da fazla bir sorun yok sadece oyunda özellikleri 1 eksik çıkıyor onu da ca'sını 2 arttırarak giderebilirsin.Arda konusunda katılıyorum 15 yerinde bir değer olurdu.Arda üzerinde epey başarılı güncellemeler yapılmış fakat haksızlık edilmiş özellikler yok değil.Zaten araştırma kaliteli fakat yanlış olan nokta oyuncuların kötü özellikleri gerçekçi bir şekilde yansıtıldığı halde genellikle iyi özelliklerin hakkının yeterince verilmemesi..Bu sadece Galatasaray için değil tüm takımlar için geçerli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cem'e bak be
    Futbolcu Bilgileri

9.0.3 yamasında galatasaray lı oyuncuların zayıf ayaklarına çok fazla değer verildiğini düşünüyorum.teker teker ele alacak olursak

sağ sol
    lincoln 20 15
    milan baros 20 15
    arda turan 20 16
    ayhan akman 20 15
    mehmet topal 20 17
    ümit karan 20 16
    nonda 20 15
    hasan şaş 20 14
    aydın yılmaz 20 15

değerleri verilmiş.buradan da anlaşılacağı gibi takımın neredeyse yarısı çift ayaklı ya da o sınırda gözüküyor.bu değerler arasında mehmet topal,arda turan,ayhan akman,ümit karan,hasan şaş için verilen değerlerin yerinde olduğunu düşünüyorum.hatta ayhan akman'ın ki bir puan artırılabilir.

milan baros için 15 değerinin çok abartı olduğunu düşünüyorum.milan baros sol ayağıyla topu kavramakta çok zorluk çekiyor ve sol ayağıyla topu sürerken yeterince hakim olamıyor.ayrıca sol ayağıyla çektiği şutlar çok zayıf.10-12 cvarı bir değerin yeterli olduğunu düşünüyorum.

aydın yılmaz için 15 verilmiş ve beni en çok şaşırtan değer bu oldu. aydın bence 15 değil çift haneli sayılara bile ulaşamaz.ben aydının sol ayağını pas verirken veya şut çekerken bile çok az gördüm.bence en fazla 7-8 gibi bir değer almalı.ayrıca 157 pa verilmiş.teknik özellikleri iyi,mental özellikleri vasat ve hala yerinde sayan,fiziksel özellikleri ise kötü bir oyuncu için 157 pa çok fazla bir değer.3 yıldır çok büyük bir gelişme gösterememiş bir oyuncu için üstelik yurt içi ve dışındaki oyuncularımızın aldığı pa ları görünce 157 gibi yüksek bir pa vermek çok abartı olmuş.

lincoln ise yine tam olarak çift ayaklı diyeceğimiz ve 15 değerlerini alan diğer oyuncularla kıyaslayınca sol ayağı daha zayıf bir oyuncu.12 civarı bir değer daha mantıklı olur.

nonda da yine aynı şekilde çift ayaklı olarak niteleyebileceğimiz bir oyuncu değil.sol ayağının daha az olması gerekir.

bunların dışında mehmet topal'ın pa sının az olduğunu düşünüyorum.her iki ayağını da iyi kullanabilen,fiziksel ve mental özellikleri iyi,defansif olarak çok iyi,ofansif olarak vasat bir oyuncu olarak görüyorum.1986 doğumlu olduğunu düşünürsek 160-65 arası bir pa daha mantıklı olur.

Sevgili kardeşim baya iyi bir gözlem yapmışsın. Ama Nonda ve Lincoln konusunda biraz cimrisin. Lincoln sol ayağıyla da etkili paslar verebilen, etkili şutlar atabilen bir oyuncu. Bunaa en güzel örnek de geçen sene A.Gücü'ne attığı gol. Tabii ki bir gol hiçbir şey ifade etmez diye düşünebilirsin ama oradaki vuruş tekniği sol ayağı olmayan bir oyuncunun yapabileceği cinsten değil.
    Nonda'ya gelince, Nonda zaten çok iyi bir oyuncu değil. Ama bazı mental özellikleri ve ikinci ayağının iyi olması sayesinde Galatasaray'da kalabiliyor. onunda soluyla pasları gayet yerinde ve şutları fena değil. Bence 15 ikisi için de uygun. Diğer söylediklerin konusunda hemen hemen hepsine katılıyorum.

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Sevgili kardeşim baya iyi bir gözlem yapmışsın. Ama Nonda ve Lincoln konusunda biraz cimrisin. Lincoln sol ayağıyla da etkili paslar verebilen, etkili şutlar atabilen bir oyuncu. Bunaa en güzel örnek de geçen sene A.Gücü'ne attığı gol. Tabii ki bir gol hiçbir şey ifade etmez diye düşünebilirsin ama oradaki vuruş tekniği sol ayağı olmayan bir oyuncunun yapabileceği cinsten değil.
    Nonda'ya gelince, Nonda zaten çok iyi bir oyuncu değil. Ama bazı mental özellikleri ve ikinci ayağının iyi olması sayesinde Galatasaray'da kalabiliyor. onunda soluyla pasları gayet yerinde ve şutları fena değil. Bence 15 ikisi için de uygun. Diğer söylediklerin konusunda hemen hemen hepsine katılıyorum.
    dediğin gole baktım.top sektiğinde vurmuş.açıkçası tam olarak vuruş tekniğini yansıtacağı bir gol olmadığını düşünüyorum.tabii sol ayağı hiç olmayan biri vursa top taca da gidebilirdi.fakat demek istediğim 15 değeri zaten yüksek bir değer ve oyunda either yani çift ayaklı olarak gözüküyor.lincoln gerçekten çift ayaklı olarak niteleyebileceğimiz bir oyuncu mu? keza nonda aynı şekilde 15 değerini hakediyorlar mı? oyunda bu değeri alan oyuncular(c.ronaldo,fabregas,wesley sneijder vb.) sol ayaklarını lincoln ve nonda ya nazaran daha efektif kulanan oyuncular ve izlerken gerçekten de bu değeri haketmiş diyebiliyorum.zaten istediğim daha 2-3 puan düşmesi ki (12-13) gibi bir değer bu da lincoln gibi bir oyuncuya bence daha uygun ve yeterli bir değer olacaktır.

Sayfa 35 / 50 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon

Mesaj Yetkileri