yukarıda da örneklerini yazmıştım.geçen sene ankaraspor'a attığı goldeki topun gittiği yere ve kalecinin kontrpiyede kalması,gençlerbirliği maçında dıştan falsoyla gelen topu tam köşeye yollaması ve kalecinin yine kıpırdayamaması,tartışmalı geçen kayseri maçında son dakikada kalecinin kapattığı köşeye yolladığı top,ligin son haftalarında içeride gençlerbirliği maçında iki kişi arasında arka direğe yolladığı müthiş gol bence semih'in ne kadar kaliteli ve isabetli kafa vurduğunu gösterir.tabii ca puanlamayı tam olarak bilmediğim için size abartı gelebilir fakat oyundaki diğer oyuncularla kıyasladığımda 16 semih'e göre düşük bir değer gibi geliyor.Headinge gelince bildiğiniz üzere heading iyi kava vurmak değil..kafayla topa İsabetli vuruş yapabilme..bir anlamda istediği yere gönderebilme..
bence semih'in sol ayağı neredeyse sağ ayağı kadar güçlü ve meziyetlidir.mtk maçında sol ayağıyla yerden kaldırarak attığı aşırtma gol ve 2004 yılı hazırlık maçında mannheim'e karşı attığı goller bu yeteneğini açıkça belli ediyor.semih gibi tekniği iyi fakat çok üst düzey olmayan bir futbolcunun böyle golleri hem de sol ayakla atması sol ayağını ne kadar kontrollü olduğunu gösterir.bu seneki ankaragücü kupa maçında ceza sahası dışından attığı gol ve geçen seneki gençlerbirliği deplasmanında top yerdeyken(sekmiyorken) yaklaşık 30 metreden üst direğin altından attığı gol de sol ayağını ne kadar güçlü kullandığını gösterir.ama gelgelelim Sol ayağı için verilen değere...FM de değerlendirme kriterleri objektif ölçülere dayanmış durumda...benim kanattimce Sol ayak için bir oyuncuya 15-20 arası değer vermek demek bu oyuncunun gerçekten Sol ayakla oldukça meziyetli olduğunu gösterir.. 10-15 arasındaki değerler ise sol ayağını belli bir standardın üstünde kullandığının ölüçüsü..
bu halde benimde yıllardır izlediğim Semihin Sol ayağını kullanmada verilen 14 değeri idealdir...
kişisel görüşüm bu bende olsaydım 14 veya belkide 13 verirdim...
yine diğer oyunculara baktığımda sol ayağını vasat olarak kullanan oyunculara semih le aynı ve hatta daha yüksek değerler verilmiş.onlarla kıyaslayınca (milan baros-15,aydın yılmaz-15) semih'in 19-20 alması gerekir herhalde.bence 14 birçok futbolcu için yeterli hatta yüksek bir değer olsa da bence semih'in için az bir değerdir.en azından 16-17 gibi bir değer daha gerçekçi olur diye düşünüyorum.
burada haklı olabilirsin.yine de buraya kadar kendini bu şekilde geliştirmiş bir oyuncunun yaklaşık 7-8 yıl daha üst düzey oynayacağını varsayarsak bundan sonraöte Yandan Semih Şentürk...geçen sene türkiye liginde gol kralı olmuş..avrupa şampiyonasında attığı gollerle kahraman olmuş..yani neredeyse kariyerinde tavan yapmış..O zaman onu öteden beri takip eden araştırmacısı mevcut olduğuna inandığı 150 PA yeteneğinin neredeyse tamamını sahaya yansıttığını düşündüğünden 147 lik bir CA değeri vermiştir...Yani araştırmacısına göre Semih tüm potasiyelinin neredeyse tamamını sahaya yansıtabilmetedir...
sadece 3 ca lık bir gelişim yapacağını düşünmek bence pek mantıklı değil.