Quote Originally Posted by extensor View Post
Mesela Emre'nin Saidou'ya yaptığı boğaz kesme hareketini Cangele'ye yaptım diyerek telafuz etmesi.
Biri siyah biri beyaz ya... Biliyorsunuz ırkçılık dosyası kabarık.
Mesela basınımızın buna hemen inanıvermesi. Olayı irdelememesi.
Bir insan boğaz kesme hareketi yaptığı ismi neden alenen söyler? Ona yapmamıştır aslında da ondan.

Mesela Volkan Demirel'in yarasına 7 dikiş atılmadığı gerçeği.
Neden maç biter bitmez 7 dikiş atıldı dendi. Çünkü hafifletici nedenler arandı.
Bu insanlar bu kadar kurnazlığı kaldıramıyor.
Aynı maç sonu Ömer Üründül'ün yazık çocuğa canı acımış söylemleri...

Ve bu gece Fenerbahçe'nin attığı golün Edu'nun ayağından sekmesi ve ofsayt olması ve bunu ne Güntekin Onay'ın nede Rıdvan Dilmen'in konuşmaması. Sonra da tarafsızız demeleri... Kim tarafsız?

Galatasaray ırkçılık yaptığında Balili ile röpörtajlar yapan, olayı ana haber bültenlerine taşıyan medya mı?
Emre ırkçılık yaptığında görmezden gelen medya mı?
Medyamız siyah ile beyazı ayırt edemiyor mu?
Yoksa Kırmızı ile Lacivert'i ayırt etmeye çalışırken Siyah ile beyazı görmezden mi geliyor?

Dediğin gibi her hafta öyle çirkinlikler yapılıyor ki...

Newcastle United forması giyen ve hakkında ırkçılık yaptığına dair iddialar bulunan Emre Belözoğlu suçsuz bulundu. İngiltere Federasyonu suçlamalara ilişkin yeterli kanıt olmadığını açıkladı.

LONDRA - İngiltere Premier Ligi'nde Newcastle United forması giyen ve ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya bulunan Emre Belözoğlu nihayet temize çıktı. İngiltere Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Disiplin Kurulu'nun dün yaptığı oturumda milli futbolcu ile ilgili suçlamaların ele alındığını, ancak bu suçlamalara ilişkin yeterli kanıtın bulunmadığını duyurdu.

30 Aralık 2006 tarihinde oynanan Everton-Newcastle maçında Emre'nin rakip takımın siyahi oyuncusu Joseph Yobo'ya ırkçı hareketlerde ve söylemlerde bulunduğu iddia edilmiş, milli futbolcu 12 Ocak 2007 tarihinde federasyon tarafından disiplin kuruluna sevk edilmişti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu ise bu süre zarfında hakkındaki suçlamaları reddetmiş ve federasyon disiplin kurulunun bizzat kendisini dinlemesini talep etmişti. Dün kurul karşısında yapılan savunmanın ardından federasyon tarafından yapılan açıklamada "Alınan kararda, sunulan bütün delillerin dinlenmesinden sonra Futbol Federasyonu ve Newcastle United kulübü, kanıtların yeterli olmadığında uzlaştı. Bizce ortaya konulan suçlamalar kanıtlanamamıştır" denildi.
Emre Belözoğlu, İngiltere'de kendisine yöneltilen ırkçılık suçlamasında beraat etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Milli futbolcu açıklamasında "Bu suçlamayla yargılanıp beraat ettim ve bundan dolayı çok mutluyum. Ben ırkçı bir insan değilim ve ırkçılığı her zaman lanetlerim" dedi.

'Adalet yerini buldu'

İngiltere Futbol Federasyonu'na, duruşmayı adil bir biçimde yürüttükleri için teşekkür eden Emre, "Son iki ay benim için çok zor geçti, ancak sonunda adalet yerini buldu. Artık tek düşüncem mesleğime devam etmek. Milli maçlar öncesinde bu haber benim için çok büyük bir moral oldu. Bu yaşananlar sırasında verdikleri destekten dolayı başta Şenes Erzik olmak üzere, Fatih Terim, menajerim Ahmet Bulut, antrenörüm Glenn Roeder ve tüm Türk milletine çok teşekkür ederim" diye konuştu. Newcastle United'lı oyuncu kendisine yapılan bu suçlamalar karşısında kayıtsız kalmayacağını belirterek mahkemeye gideceğini de söyledi.

Radikal Arşiv