Originally Posted by
perpetua
Abartilanlar da var, abartilmayanlar da. Herkez abartiyor denilmiyor burada.
Ancak ornek verilecek oyuncular var, ornek verilmemesi gereken oyuncular var. Ornek verilmemesi (bu nedenle de ornek alinmamasi) gereken oyunculari da herkezin bilmesi mumkun degil cunku diger arastirmacilarin dusunceleri ile ic ice yasamiyor bir cok kisi.
Mesela Modric ornegi verilince, bu oyuncunun profilinde yanlislar oldugunu bilerek nasil bu oyuncu ile karsilastirarak kendi oyuncumu degerlendireyim?
Veya Palombo, veya Maggio veya Gokhan Inler.
Gokhan sert sut cekiyor diye uzun sutlari 19-20 oluveriyor. Halbuki sadece PPM verilmesi lazim.
Maggio gecen sezon bir kac gol atmis diye bitiricilik 17 oluyor. Fernando Torres'in bile o seviyede bitiriciligi yok yahu!!
.
Üstad hatırlarmısınız bilmem epeyce bir zaman önce ben arjantinli ve brezilyalı oyuncularıN üst düzeyde olanların neredeyse tek tek CA VE pa LARINI çıkartıp bizimkilerle kıyaslayarak bir knu açmış üzerinede ya onlar yanlış yapıyor yada biz özetinde bir konu açmıştım...
orada da uzun uzadıya tartışmıştık...
sonrasında ben şöyle bir şey yaptım..
oradaki gibi yani tıpkı arjantinliler gibi türk oyuncularına yüksek PA lar vererek bir editörden oyun kurdum bizim ligimizde 30 a yakın oyuncuyu -9 yaptım..
ve inanın size oynanmıyor..
esasında o süreci izleyen ve beni forumda o kadarda tanıyan kimse olmadığı için hiç kimse bana ersoy hayırdır sen daha 1 sene önce aksini yazıyordun şimdi ne oldu diye sormadı 
ama madem öyle dedim ben yaratırım profilleri zor bişey değil bizim ligimizi editörden müthiş değerli yaptım...i
oynayamadım...sıkıldım..
kimseyi yetiştirmekle uğraşmıyorsunuz...
hangi taktik le oynarım diye uğraşmıyorsunuz..
rakip ne yapıyor diye umursamıyorsunuz...
yüksek PA lı 3 oyuncuyu satınca zaten para problemide kalmıyo..
fenernbahçe ile 2 sene içinde şampiyonlar ligini alınca zaten şunu anlıyrsunuz ki bu iş abartılı
bunu şunun için yazıyorum...
gerçekten bu değerler çok yetersiz diyenlere bir örnek hazırlasınlar...
ama öyle Arda deyip geçmek yok...hani senin dediğin gibi kaçmak yok...
Selçuk Şahin 150 ca 170 pa yapılacak....
Cem sultan ahmet arı batuhan özgür çeke -10 verilecek..
vs..vs..
örnekler artırılabilir...
şimdi bunu söyleyenler lütfen üşenmeyip yapsınlar...
göreceklerki oyun oynanmıyor..zevk vermiyor...ha oyuna yeni başlayanlar için demiyorum ...
belli bir süredir oynayanlara söylüyorum...
bu arada üstad Ya biz italyanlşırız yada italyanlar yola gelir dediniz ya..
eminki ...
bir sene abartılı prfiller hazırlayalım...
ikinci gününde abartılı olmuş diye eleştiriler gelir...
daha 2-3 ay önce forumda fenerbahçe çok abartılmış diye yazılıyordu...
şimdi semih gökan gönül gibi oyuncular vesilesiyle fenerbahçeli oyuncular düşük gösteriliyor deniliyor...
bugün üstad..bir Müvekkilim geldi...
kendine tam 6 dönüm arazi kazandırdım..değeri ne eder bilmiyorum...
kendisinin ödemesi gereken 30 tl yi ben ödemek zorunda kaldığımdan parayı istedim...Neredeyse kazandırdığım 6 dönüm için beni tebrik edeceğine 30 tl için kırk laf etti..
işte bir yandan da ofrumu okurken bir yandan da bu müvekkile tartışınca anladımkii...
insanları memnun etmek gerçekten mümkün değil...en azından hiç ama hiç kolay değil....
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali