Bir takım 6 hafta kazanamayıp sonrasında gelen ilk 3 puanda 3. sıraya yerleşiyorsa bank asyanın istikrarsızlığını başka türlü ne gösterir...
herneyse Kasımpaşa aslında geçen haftaki Bolu maçında göstermişti çıkışını o maçı bolu kısmında yorumlamıştık burada da bahsetmiştik..hemen üste (bunu şundan belirteyim hala bir arkadaşın bank asya ve alt ligler izlenmiyor cümlesi beni o kadar üzdüki üzerimden atmakta zorlanıyorum)
Kasımpaşa Bolu da ki organize ve üstün oyununun bir çıkış maçı olabileceğini anlatmıştık...bu maçta ise Kasımpaşa kendi saha ve seyircisi önünde harika bir futbol ortaya koydu özellikle ilk 30 dakika içerisinde...
Maça erken golle başlamasınında etkisi büyük...ardından 20. dakikadan otuzuncu dakiaya kadar izlediğimiz Setan fırtınası ile Skor : 4-0 olunca maç adeta o dakikada bitti..
ıondan sonra istanbulun 4 tarafında büyük mitinglerin olduğu ve her tarafta siyasi politik programlar varken adeta direndim maçı izleyebilmek için...
Çaykur rizenin suat hoca döneminden sonraki çıkışı malum olmasına karşın bu maçta tamda o dönemki gibi sahadaydı..bir oyun planı yok organizasyon yok.ayrıca oyunularıda bireysel anlmada çok formsuzdu...
açıkcası 30. dakikada 4-0 olmuş bir maçtan sonra Çaykur Rize ciddi bir posizyon bile bulamadığını söylemeliyim...
Şimdi burada kasımğaşa defansını da övemem çünkü açıkcası rizenin çokta onları zorladığını düşünmüyorum..ancak yinede alparsla ve arkadaşlarının bu hafta bir yerleşme planı olduğu defansını ceza sahasının içine çok gömmeden yapmaya çalıştıklarını gördüm..ama dediğim gibi Rize bu maçta kendi gücünün 4 gömlek altında oynadığı için defansı çok övmek abartı olabilir...
Orta sahalara gelirsek galatasaray alt yapısından gelen Ali sakalı keşke 5 maç arka arkaya izleyebilsem...Çünkü ben bu çocuğu ne zaman izlesem dökülüyor öte yandan ne zaman izlesem yinede sahada demekki başarılı olduğu maçlar var ama bu maçta Merthan ile Ali Sakalın Kalite farkı ortadaydı ayrıca Moritzinde yektanında oyunları orta saha gücünün Kasımpaşada kalmasının en önemli sebepleriydi..
Şimdi oyuculra geçelim:
Sertan: maçın kahramanı demek hafif bir ifade olacak..1 gol 2 asistle oynamakla kalmadığı gibi Rizenin sağ kanadını alt üst etti bazı estetik hareketleride izledik ondan ama en güzeli attığı harika gol..
Sertanı fazla anlatmama gerek varmı..Burak onu kaç yıldır izliyor yada diğer araştırmacılarımız..Yaşını başını almış ama hlala süper dirimplingler atıyor hala çok hızlı..
Yekta Kurtuluş: Yekta maçın ilk golünü attı ve sanırım bu golle ve oyunuyla ilerleyen haftalar için formayıda garantiledi..Çünkü Murat akın gibi kalitenin yedek olduğunu hatırlatayım Yekta çabul ama biraz strengti ve staminası daha yüksek olsa keşke 90 dakikayı tamamlayamıyor gibi özellikle 60 dan sonra sahada olmuyor bu yüzden de sıklıkla değiştiriliyor..tıpkı Andre Moritz gibi...
Erhan Küçük: Burak onun trabzona gitmeyeceğini söylüyor..bende inanıyorum Erhan için artık böyle oynamaya devam ederse Erhan Trabzona gitmez çünkü Sanırım Beşiiktaş Galatasaray veya Fenerbahçe alır onu..Ben Erhan ve Sezerin kesinlikle 4 büyük takımda seneye olabileceğini düşünüyorum..Bakın Ekren DAĞa herkes onu övüyordu ama beşiktaşlık potansiyel görmüyordu şimdi takımın değişmezlerinden oldu..Artık futbolda yaş hususuda ilerliyor..artık 30 unda futbolcu bitmiyor 33-34 yaşındaki adamlar transfer yapıyor bu halde ben erhanın önünde 5-6 daha olduğunu ve bununda bir kısmının 3 büyüklerde geçeceğini düşünüyorum..Ya bu sene sonu yada birinci ligde 1 sezon oynadıktan sonra..
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali