Sayfa 13 / 16 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon
361 ile 390 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Nesil
    2003

Bari karsilikli yazismalari farkli bir yone cekeyim...

Sadece ortalama (yani tipik Turk oyuncusuna bakarsak), hangi zihinsel ozellikler yuksek, hangi zihinsel ozellikler dusuk olmali?

Mesela yukaridaki ortalamalara bakarak, hangi zihinsel ozellikler daha yuksek, hangi zihinsel ozellikler daha dusuk olmali?

Yoksa bu karsilikli tartismalarin bir yere gidecegi yok.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Vari karsilikli yazismalari farkli bir yone cekeyim...

Sadece ortalama (yani tipik Turk oyuncusuna bakarsak), hangi zihinsel ozellikler yuksek, hangi zihinsel ozellikler dusuk olmali.

Mesela yukaridaki ortalamalara bakarak, hangi zihinsel ozellikler daha yuksek, hangi zihinsel ozellikler daha dusuk olmali.

tamam üstad saygım sonsuz yazınızı okmumadan önce cevap yazmıştım yoksa yazmazdım artıkta yazmam ama ömer biliyorum bu tarz kavgalara girmekte hiç hoşuma gitmiyor..

ama sende biliyorsun gereçkten çok yoğun dönemler geçiriyoruz sizinde olduğunuz gibi eşime evime arkadaşlarıma belki daha az vakit ayırarak sosyal bir yanım olarak gödüğüm turksportala elimden geleni yapmaya çalışıyorum..şimdi biri çıkıp üst liglerden alt liglere geçilemiyor denilince insan ister istemez biraz sinirleniyor..sizleri ve forumu bu tartışmalarla meşgul ettiğim için üzgünüm..
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    tamam üstad saygım sonsuz yazınızı okmumadan önce cevap yazmıştım yoksa yazmazdım artıkta yazmam ama ömer biliyorum bu tarz kavgalara girmekte hiç hoşuma gitmiyor..

ama sende biliyorsun gereçkten çok yoğun dönemler geçiriyoruz sizinde olduğunuz gibi eşime evime arkadaşlarıma belki daha az vakit ayırarak sosyal bir yanım olarak gödüğüm turksportala elimden geleni yapmaya çalışıyorum..şimdi biri çıkıp üst liglerden alt liglere geçilemiyor denilince insan ister istemez biraz sinirleniyor..sizleri ve forumu bu tartışmalarla meşgul ettiğim için üzgünüm..
    Daha iyi olmasi icin yorum yapmak var.

Genelden iyi yapilmiyor deyip kacmak var.

2 yil once iyi yapilmadigi gorusune katilip, daha iyi olmasi icin elimizi tasin altina soktuk.

Memlekette tribunden sahaya cakmak/bozuk para atip rakibi sindirmeye calisan saha kapattiranlar da var, daha iyi mucadelenin ortaya konmasi icin tezahurat yapan da var. Herkez kendisinin hangi gruba dahil olmasi gerektigini kendisi seciyor. Sen "dur, atma" desen de atiyor iste.

Bizim avantajimiz tribunden cakmak/bozuk para atanin kullanici adini gorebilmemiz, taraftarlarin arasina karisamamasi ve bu tutumun cezasini herkezin cekmemesi. Kliselesmis "onumuze bakacagiz" belki de tek soylenecek sey bu durumda.

Nesil
    2006

herkesin tartistigi sey turk oyunculari az deger almis , 18 olmali 15 olmali ... ama bunu sadece arastirmacilar kabul etmiyor diger ulkelerin abarti oldugunu soyluyorlar. ben sunu anlamiyorum bu verilen degerler sayilar neye gore veriliyor.
    gercek hayatta basin,antrenorler futbolculari fm sayilariyla degerlendirmiyor heralde. serdar ozkani alalim dribblingi 15 demiyor. sizde bi deger veriyorsunuz. madem yabanci arastirmacilar abartiyor neye gore abartiyor anlamiyorum(bazi oyuncular disinda).

ornegin messinin teknigi 20 dir, siz ardayi messiyle kiyaslarsiniz 18 verirsiniz(atiyorum). ona gore kiyaslar ona gore burda tartismak daha elle tutulur olur.her zaman karsilastirarak yapilirsa daha mantikli olur. acaba yabanci arastirmacilarin yaptigi arastirmalari puanlamalari kistas olarak aliyormusunuz merak ediyorum(sanmiyorum)? yani bir ozellik olur mesela finishing. dunyanin gozu onunde olan futbolculardan finishingi en iyi olani 20 olur orn:raul. sizde umit karani guizayi ona gore kiyaslarsiniz. ama guizaaya bitiricilik 18 verip composure i dusuk deyip zaten gol atamiyor derseniz mantikli olmaz. neye gore 18 verdiniz? veya yattaraya crossing 15-16 verip yok teknigi fazla o yuzden guzel orta yapiyor derseniz de olmaz bence. bence ozellikleri tek tek birbirlerinden bagimsiz tartissak daha mantikli ve tatmin edici olur. simdi saniyorum siz onlarin butun oldugunu ayrilamayacagini yazicaksiniz
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ..................
    Last edited by brotha : 17.Mart.2009 at 23:17 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu çok yanlış olur bence . Açıklayamam ben ama düşününcfe çok kötü olacağını biliyorum
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    yazdıklarınızın olumsuzluğuna değil ifade ediliş biçimineydi tepkim ve eleştirim zaten foruma giren üye arkadaşlarımın bir çoğu olumsuz düşüncelerini dile getirecekler ki bir şeyler katsınlar..yoksa çok güzel olmuş çok yerinde olmuş gibi cümlelere zaten gerek yok...

yine söylüyorum size sayın kardeşim asla sırf eleştiriyorsun diye size tepki göstermedim eleştirinizdeki uslubunuza tepki gösterdim. sana göre bu tarz yazma hususu doğru ve kendimi ifade ediş biçimim bu diyorsan söylemiştim benim üstüne ekleyecek bir şeyim yok ama bu uslup ve tarzla insanlara doğru bildğinizi anlatmakta zorlanırsınız..belkide çok haklı olduğunuz bir hususta bile bu tarz bir uslup karşınızdakini size kazandırmaz kaybettirir..

şimdi bana kızabilirsin (bugünden beri olduğu gibi) akıl verme diyebbilirsin sana ne be adamda diyebilirisin (dedin zaten) ama hem bu forumda hemde sosyal hayatta göreceksinki keskin sirke küpüne zarardır..bunu birisi size söyleyince neden hemen hırçınlaşıyorsunuz neden hemen akıl vermeyin büyüklük taslamayın diyorsunuz ...neden malesef özellikle 17-21 arasındaki bizden bir sonraki kuşak her yaptığı işten bu kadar emin ve neden bu kadar hırçın anlamıyorum ki...

bu tartışmaya içinden ne kadar kızarsan kız eminimki forumdaki yazı yazma tarzın değşecek çünkü bunun böyle gitmesine imkan yok makalele dostum niye aanlamak istemiyorsun bak daha işin başında buraların en sakini Burakla fenerbahçe araştırmacımız Cengizle ve benimle tartışmaya girdin evet en ters cevapları ben verdim çünkü benimde tarzım biraz serttir..

ama diyorum bu uslubu sürdürmelelisin..

istediğin eleştiriyi yap be kardeşim zaten ne olacakki memleket meselsi değil ya..ama lütfen rica ediyorum sadece biraz daha sakin biraz daha sakin...

şimdi ben seni muhattaba almam falan....yani hiç yakışıyormu birbirimizi alçakta görmek hor görmek...

ben diyorumki beni muhattaba al eğer yanlış yaparsam söyle eksiğim varsa tamamla..çünkü ben öyle yapacağım....
    sizinle değil hiç ama hiçkimseyle problemim yk zaten olayda yerlere kadar kişiselleşti elbette keseceğim burada..lütfen artık özel mesajla konuşalım...
    Daha önce yazılan postlarda sizinde üslubunuz buradakinden çok farklıydı ama son cümlenize katılarak tam anlamıyla tanımadığım kimseyle kişisel problem yaşamanın saçma olacağını biliyorum ve ikili münakaşayı kesiyorum.İllaki haklı-haksız olunan taraftarlar vardır.Neyse.

Bari karsilikli yazismalari farkli bir yone cekeyim...

Sadece ortalama (yani tipik Turk oyuncusuna bakarsak), hangi zihinsel ozellikler yuksek, hangi zihinsel ozellikler dusuk olmali?

Mesela yukaridaki ortalamalara bakarak, hangi zihinsel ozellikler daha yuksek, hangi zihinsel ozellikler daha dusuk olmali?

Perpetua'nın yazdıkları hakkıdna kısaca birşey yazacak olursam yani bir genellemeye gidecek olursam bana göre Türk futbolcularının eksik olduğu noktalar çoğu insanımız gibi belirli bir kariyer planlaması yada hedeflerinin olmamasıdır,en baştaki mental eksiklik budur.Bu yüzdendir ki zamanında İlhan Mansız,Sergen Yalçın,Arif Erdem,Hakan Şükür gibi isimler yurtdışına çıkma,kendilerini daha büyük vitrinlerde gösterme planlarını yapmadan futbol hayatlarıan devam ettiklerinden potansiyellerini kullanamamışlardır,belki Hakan Şükür'ü bunun dışında tutabiliriz çünkü Türkiye için çok büyük bir oyuncuydu.

İlhan zamanında hatta kariyerinin en parlak olduğu yıllarda avrupada herhangi bir kulübe gitmek yerine Japonya'ya gitti.Sergen tekniğiyle oyun zekasını çok iyi kullanmasına rağmen kariyer planlaması yapmadığı için 4 büyük kulüp dahil Siirt Jetpa'yı dahi gördü.Arif İspanya'ya gitti tutunamadı geldi vsvs..Bu örnekleri oldukça efektif şekilde çoğaltabiliriz.Bana göre Türk futbolcuların geçmişteki en büyük mental eksiklikleri oynayacakalrı takım açısından çok profesyonelce hedeflerinin olmaması ve varolan potansiyellerini sırf bu etken yüzünden çoğu zaman kullanamamalarıdır.

Bunun haricinde hedef koyarken istem dışı gelişmelerde olabilir sakatlık,ceza alma gibi belki bu zamanlarda hedeflerde küçültmeye gidebilir oyuncular yada yanılgılara düşebilir.

Galatasaraylıların peşinde koştuğu Harry Kewell zamanında Milan,Barca gibi takımların Liverpool'un teklifini 5'e katlayacak düzeyde teklif yapmalarına rağmen kariyerindeki hedef koyduğu kulüp olduğu için Liverpool'u seçmiştir.Bu seçin onun kne kadar doğru yada yanlış yaptığını değil,oyuncunun ne kadar azimli,kararlı ve uygulayıcı olduğunu gösterir.Şimdilerde o Kewell kariyer planlamasının yanlış olmadığını ama Liverpool'da gerçekten güzel günler geçirsede futbol olarak üst düzeye çıkamadığnı,potansiyelini kullanamadığını ama Galatasaray'da varolan potansiyelinin hepsini kullanmayı istediğini söylemektedir.Bu bile bir kariyer planlamasıdır,hedeftir.

Eskiden bundan 5-10sene öncesine kadar böyle büyük hedefleri kendine koyabilecek ne bir altyapımız nede bir milli takımımız vardı.Anlık başarılarla efsane olmayı kafasına koyan bir ulusun futbol anlayışının temel nedeni mental zayıflık olabilir fakat bu mental zayıflığın başında yatan oyuncuya kariyer hedefi belirleme,bunu ona aşılama,oyuncunun futbol oynarkenki heyecanı ve hedeflerini gözardı etme,ettirme gibi saçma sapan olaylarda vardır.Bu yanlış olandır.

Bugün Beşiktaşlı Muhammet'i Barcelona denemeye alıyor,aynı takımdan genç bir orta saha oyuncusu var şimdi adını hatırlayamadığım bu oyuncuyu Aston Villa istiyor bu kadar isteğe rağmen takımı oyuncuyu yollamamakta ısrar ediyorsa bu kulübün sadece kendini düşünmesinden kaynaklanıyor.Ondan sonra Türkiye'de kalmaya devam ettikçe en fazla Nihat kalitesinde bir oyuncu yetiştirmiş olabiliyor bu kulüp.Altyapıların planlama açısından yetersizliğinden kaynaklanıyor,oyuncu hedeflerini sen bizim evladımızsın,at şu boş sözleşmeye imza demelerinden kaynaklanıyor,profesyonel düşünmemelerinden kaynaklanıyor.Herşey tesis demek değil,oyuncu fizyolojisi ve en önemlisi olan psikolojiside bu planlamada en büyük etkenlerden birisi.Türkiye'deki oyuncuların en temel sorunu bu.

Şimdilerde bu sorunlar halledilmeye çalışıyor,üniversite destekli altyapılar oluşturuluyor[ En son Galatasaray'ın yaptığı gibi] akademik veriler toplanıp çalışmalar yapılıyor ama belli bir seviyede.Çünkü alttan gelen oyunculara üstte güvenilmediği ve şans verilmediği için alttan gelen oyuncu kariyer planı yapmış olsa bile bazen bu nedenlerden dolayı yeteneklerini köreltebiliyor.

Bugün Arsenal'in,Chelsea'nin Real Madrid'in C takımlarına bile ayrı stad kullandırdığını herkes bilir,bizim PAF takımlarımızın oynadıkları sahalarda apaçık ortada.Bir ülkede bu kadar sistemsizlik varken belki 5 belkide 10 oyuncunun mental olarak kendilerini şanslı oalrak görüp geliştirmeleride pyuncunun hedeflerini gerçekleştirme arzusuyla [ Önrek Tuncay,Nihat ] aynı paralelde.

Brezilya'da,Arjantin'de,İspanya'da,İngiltere'de altyapıya oyuncular artık 6-10 yaş arasında kazandırılıyor zaten bu yaşlarda temel teknik altyapıyı almış oluyorlar.Kısacası orada yetiştirilen her futbolcunun aldığı her nefes göz kırpılmadan izleniyor..

Ben gerçekten bu tarz konular hakkında daha entellektüel yada daha akademik,makaleci bir üslupla yazabilirim..Benim size olan itirazımla sizin bana anlatmaya çalıştıklarınız büyük ölçüde örtüşüyor ama ben genelleme yapmıyorum,geçmişten bugüne sadece tekniksel ve fiziksel anlamda gelişmedi Türk futbolcusu,özellikle şuan alttan gelen 92-93-94-95 ve üzeri yaş guruplarında bulunan oyuncular gerçekten yeteneklilerse kulüp gözetilmeden farkedilebiliyorlar ve topu aldığında kafasını kaldıracağını,topsuz alanda nerede duracağını,boş alanda kimi göreceğinden tutunda nasıl nefes alıp vereceğine kadar öğreniyorlar herşeyi.Tabi çoğu zaman bu oyuncular farkedilip daha iyi takımlara transfer ediliyorlarsada,bir o akdarda farkedilmeyen oyuncular olabiliyor.

Bir ülkenin futbol ekolünü yaratmak için,mental açıdan kuvvetli hale getirebilmek için o ülkenin futbola bakış açısını,altyapılarını ve futbolla alakalı her türlü sistemi değiştirmek gerekir..Dediğim gibi temel sorunlar bu kadar fazlayken iyi oyunculara bile oyunda verilen bazı teknik değerler benim gibi düşünen insanlarda gereksiz sinir yapmaya yol açabiliyor.Ben konuşuyorum ama sadece FM için değil,belki birşeylere katkım olur diye uğraşıyorum.Yoksa editör denen şeyi pekala bende kullanabiliyorum

Bu ve bunun gibi yüzlerce örnek verilebilir,ülke futbolumuzun ne halde olduğu alt-üst yapının her şekilde tartışılabilir olduğu birçok şey yazılabilir..

Bu şekilde yazmıyorum her zaman çünkü değer görmeyeceğine inanıyorum benimde önyargım bu,belki bende bundan kurtulmalıyım.Cevap verirseniz zevkle okur yine cevaplamaya çalışırım..Saygılar.

Klavyem sorunlu bu yüzden bazı kelimeler yanlış yazılmış olabilir okuyup düzelteceğim yazdıklarımı,gözden kaçanlar için kusura bakmayın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    herkesin tartistigi sey turk oyunculari az deger almis , 18 olmali 15 olmali ... ama bunu sadece arastirmacilar kabul etmiyor diger ulkelerin abarti oldugunu soyluyorlar. ben sunu anlamiyorum bu verilen degerler sayilar neye gore veriliyor.
    gercek hayatta basin,antrenorler futbolculari fm sayilariyla degerlendirmiyor heralde. serdar ozkani alalim dribblingi 15 demiyor. sizde bi deger veriyorsunuz. madem yabanci arastirmacilar abartiyor neye gore abartiyor anlamiyorum(bazi oyuncular disinda).

ornegin messinin teknigi 20 dir, siz ardayi messiyle kiyaslarsiniz 18 verirsiniz(atiyorum). ona gore kiyaslar ona gore burda tartismak daha elle tutulur olur.her zaman karsilastirarak yapilirsa daha mantikli olur. acaba yabanci arastirmacilarin yaptigi arastirmalari puanlamalari kistas olarak aliyormusunuz merak ediyorum(sanmiyorum)?
    Abartilanlar da var, abartilmayanlar da. Herkez abartiyor denilmiyor burada.

Ancak ornek verilecek oyuncular var, ornek verilmemesi gereken oyuncular var. Ornek verilmemesi (bu nedenle de ornek alinmamasi) gereken oyunculari da herkezin bilmesi mumkun degil cunku diger arastirmacilarin dusunceleri ile ic ice yasamiyor bir cok kisi.

Mesela Modric ornegi verilince, bu oyuncunun profilinde yanlislar oldugunu bilerek nasil bu oyuncu ile karsilastirarak kendi oyuncumu degerlendireyim?

Veya Palombo, veya Maggio veya Gokhan Inler.

Gokhan sert sut cekiyor diye uzun sutlari 19-20 oluveriyor. Halbuki sadece PPM verilmesi lazim.

Maggio gecen sezon bir kac gol atmis diye bitiricilik 17 oluyor. Fernando Torres'in bile o seviyede bitiriciligi yok yahu!!

yani bir ozellik olur mesela finishing. dunyanin gozu onunde olan futbolculardan finishingi en iyi olani 20 olur orn:raul. sizde umit karani guizayi ona gore kiyaslarsiniz. ama guizaaya bitiricilik 18 verip composure i dusuk deyip zaten gol atamiyor derseniz mantikli olmaz. neye gore 18 verdiniz? veya yattaraya crossing 15-16 verip yok teknigi fazla o yuzden guzel orta yapiyor derseniz de olmaz bence. bence ozellikleri tek tek birbirlerinden bagimsiz tartissak daha mantikli ve tatmin edici olur. simdi saniyorum siz onlarin butun oldugunu ayrilamayacagini yazicaksiniz
    Ilk olarak Guiza'nin bitiriciligi bize 18 olarak geldi. Ispanyol arastirmacilarin hangi kritere gore bu 18'i verdigi mechul. Sormama ragmen cevap alamadim. Yani 18'i biz vermedik. Ispanyollar verdi.

Bu adami yillardir izleyen Ispanyollarin herhalde bir bildigi vardir deyip, tekniginin oldugunu ama yeterince soguk kanli olmadigi dusuncesine varip, bunu yansitmak bir yol. Soguk kanliligini ayni birakip bitiriciligini dusurmek de bir yol. Bu konuda tercih yapilmasi gerekti (Guiza'nin kale onundeki performansi goz onune alinarak) ve soguk kanliliginin dusurulmesi gerektigi sonucuna varildi. Belki dogru, belki yanlis. Ama bu bir gorus. Sizin tabii ki farkli gorusunuz olabilir. Bu farkli gorusu de savunabilirsiniz.

Belki Guiza'nin bitiriciliginin dusuk olmasi gerekli, belki de soguk kanliliginin dusuk olmasi gerekli. Belki ikisinin de. Ancak gozardi edemeyecegimiz bir durum, bu oyuncunun belli bir taktik sayesinde Ispanya'da basarili oldugu ancak bunu Turkiye'de basaili olamadigi.

Ote yandan Baros'un Ingiltere'de kotu performans gosterip, Turkiye'de gol ustune gol attigini da biliyoruz. Bunda teknik direktorun oyuncu ile iletisimi de var, oyuncunun takima ve lige uygunlugu/uygunsuzlugu da var.

Mesela Guiza 18/10 bitiricilik/soguk kanlilik olmaz da, 14/14 olur, 15/13 olur, 13/15 olur. Belki bu daha dogrudur. Buna karar verecek kisi de Fenerbahce arastirmacisi.

Fenerbahce arastirmacisi demek ki sutlarini aceleye getiren ancak zaman zaman kaliteli vuruslar yapabilen bir Guiza yaratmak istemis ve 18/10 yapmis bu ozellikleri. 14/14 olsa Guiza'nin sutlari belki tam koselere gitmeyecek ama sutlarini aceleye getirmedigi icin sutlari isabetliligi yukselecek.

Tamamen Guiza'nin nasil bir oyuncu olarak tanimlandigina bagli. Bu durumda ben sormadan edemiyorum tabii.. Siz Guiza'yi nasil bir oyuncu olarak tanimliyorsunuz?

Ozellikler birbirinden bagimsiz olarak degerlendirilemez. Oyunda da boyle islemiyor zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi maggio regen di zaten
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Abi maggio regen di zaten hayal di yani
    O senin dediğin Cisco Roma'daki Mascio.Maggio denilen adam Napoli'de oynuyor.

Nesil
    2003

Makalele81:

Kariyer planlamasi zihinsel bir ozellik degil, kisisel ozellik. Genel olarak Professionalism olarak tanimlayabiliriz.

Bir oyuncu ne kadar cok ust duzey mac oynarsa, o kadar cok zihinsel ozelliklerini gelistirebilir degil mi? Yani tecrube kazanir.

Bir avuc oyuncu disinda zihinsel olarak ust duzey olmasi gereken kac kisi sayabiliriz bu durumda? Bu nedenle 9-10-11 zayif deger degil yaziyorum.

Ama bu demek degil ki her zihinsel ozellik konusunda zayifiz. Ligimizin mucadeleye dayali oldugunu biliyoruz. Oyuncularimizin agresif oldugunu biliyoruz. Kaleden uzak, tehlike yaratma ihtimali dusuk olan pozisyonlarda bile defans oyuncularimiz rakibin ustune cikip faul verebiliyor. Sonra duran toplari durduramiyoruz diye ah diyoruz, vah diyoruz.

Ama ayni zamanda oyuncularimizin top kullanma konusunda cok iyi kararlar veremedigini de biliyoruz (oyuncuyu maca hazirlayan teknik direktorler de bu nedenle nispeten daha basarili oluyor ama Skibbe gibi oyunculara serbestlik taniyan teknik direktorler ise basarisiz olabiliyor - FM tabirine gore Turkiye'de creative freedom'un, mentality'nin dusuk olmasi gerekiyor). En basidinden zor durumda kendi yari sahasinda topu disariya vurmak ve pozisyon almak yerine oyuncular ileri vurup rakibin atak tazelemesine neden oluyor. Buyuk liglerde pas yaparken oyuncular paslari cizgiye dogru yapip, pas tamamlanmazsa taca cikmasini saglayacak sekilde oynuyor, paslar olu noktalara veriliyor. Bizde gobege yapilan paslarda top kaybediliyor, kontra atak yeniliyor.

Konsantrasyonu cok iyi diyebilecegimiz az oyuncu var. Bu nedenle de uzun top taktikleri ise yariyor.

Oyuncularin geriye donusleri uzun zaman aliyor. Rakibe baski yaparak durdurmayi biliyoruz, iyi pozisyon alarak degil. Sonra takim defansi zayif deyip cikiyoruz isin icinden. O baskiyi yapmak icin caliskanliga ihtiyacimiz var. Ama takim defansini yapmak icin de takim oyununa ve pozisyon alma becerisine.

Cogu takimin uzun top oynadigi bir ligde cok sayida yaratici oyuncu oldugunu soylemek de gayet zor.

Kararli, macin her dakikasinda maca asilan oyuncularimiz da var. Mac skoru istedigi gibi oldugu surece kararli gorunen, ama sonra maca asilamayan, fark yaratamayan oyuncularimiz da var.

Genelde cesuruz, cesur olmamiz lazim cunku ikili mucadelelerden yilmayan bir yapimiz olmasi lazim bizim ligimizin yapisina gore.

Soguk kanli oyuncularimiz da var, top ayagina geldiginde bomba sanip bir an once ileriye vuranlar da var.

Benim kisisel dusuncelerim bunlar. Zihinsel ozellikler bunlar.

Kariyer planlamasi ise cok farkli bir olgu.
    Last edited by perpetua : 18.Mart.2009 at 00:18

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Ancak ornek verilecek oyuncular var, ornek verilmemesi gereken oyuncular var. Ornek verilmemesi (bu nedenle de ornek alinmamasi) gereken oyunculari da herkezin bilmesi mumkun degil cunku diger arastirmacilarin dusunceleri ile ic ice yasamiyor bir cok kisi.

Mesela Modric ornegi verilince, bu oyuncunun profilinde yanlislar oldugunu bilerek nasil bu oyuncu ile karsilastirarak kendi oyuncumu degerlendireyim?

Gokhan sert sut cekiyor diye uzun sutlari 19-20 oluveriyor. Halbuki sadece PPM verilmesi lazim.

Maggio gecen sezon bir kac gol atmis diye bitiricilik 17 oluyor. Fernando Torres'in bile o seviyede bitiriciligi yok yahu!!
    .

Üstad hatırlarmısınız bilmem epeyce bir zaman önce ben arjantinli ve brezilyalı oyuncularıN üst düzeyde olanların neredeyse tek tek CA VE pa LARINI çıkartıp bizimkilerle kıyaslayarak bir knu açmış üzerinede ya onlar yanlış yapıyor yada biz özetinde bir konu açmıştım...

orada da uzun uzadıya tartışmıştık...

sonrasında ben şöyle bir şey yaptım..

oradaki gibi yani tıpkı arjantinliler gibi türk oyuncularına yüksek PA lar vererek bir editörden oyun kurdum bizim ligimizde 30 a yakın oyuncuyu -9 yaptım..

ve inanın size oynanmıyor..

esasında o süreci izleyen ve beni forumda o kadarda tanıyan kimse olmadığı için hiç kimse bana ersoy hayırdır sen daha 1 sene önce aksini yazıyordun şimdi ne oldu diye sormadı

ama madem öyle dedim ben yaratırım profilleri zor bişey değil bizim ligimizi editörden müthiş değerli yaptım...i

oynayamadım...sıkıldım..

kimseyi yetiştirmekle uğraşmıyorsunuz...

hangi taktik le oynarım diye uğraşmıyorsunuz..

rakip ne yapıyor diye umursamıyorsunuz...

yüksek PA lı 3 oyuncuyu satınca zaten para problemide kalmıyo..

fenernbahçe ile 2 sene içinde şampiyonlar ligini alınca zaten şunu anlıyrsunuz ki bu iş abartılı
    bunu şunun için yazıyorum...

gerçekten bu değerler çok yetersiz diyenlere bir örnek hazırlasınlar...

ama öyle Arda deyip geçmek yok...hani senin dediğin gibi kaçmak yok...

Selçuk Şahin 150 ca 170 pa yapılacak....

Cem sultan ahmet arı batuhan özgür çeke -10 verilecek..

vs..vs..
    örnekler artırılabilir...

şimdi bunu söyleyenler lütfen üşenmeyip yapsınlar...

göreceklerki oyun oynanmıyor..zevk vermiyor...ha oyuna yeni başlayanlar için demiyorum ...

belli bir süredir oynayanlara söylüyorum...

bu arada üstad Ya biz italyanlşırız yada italyanlar yola gelir dediniz ya..

eminki ...

bir sene abartılı prfiller hazırlayalım...

ikinci gününde abartılı olmuş diye eleştiriler gelir...

daha 2-3 ay önce forumda fenerbahçe çok abartılmış diye yazılıyordu...

şimdi semih gökan gönül gibi oyuncular vesilesiyle fenerbahçeli oyuncular düşük gösteriliyor deniliyor...

bugün üstad..bir Müvekkilim geldi...

kendine tam 6 dönüm arazi kazandırdım..değeri ne eder bilmiyorum...

kendisinin ödemesi gereken 30 tl yi ben ödemek zorunda kaldığımdan parayı istedim...Neredeyse kazandırdığım 6 dönüm için beni tebrik edeceğine 30 tl için kırk laf etti..

işte bir yandan da ofrumu okurken bir yandan da bu müvekkile tartışınca anladımkii...

insanları memnun etmek gerçekten mümkün değil...en azından hiç ama hiç kolay değil....
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Makalele81:

Kariyer planlamasi zihinsel bir ozellik degil, kisisel ozellik. Genel olarak Professionalism olarak tanimlayabiliriz.

Bir oyuncu ne kadar cok ust duzey mac oynarsa, o kadar cok zihinsel ozelliklerini gelistirebilir degil mi? Yani tecrube kazanir.

Bir avuc oyuncu disinda zihinsel olarak ust duzey olmasi gereken kac kisi sayabiliriz bu durumda? Bu nedenle 9-10-11 zayif deger degil yaziyorum.

Ama bu demek degil ki her zihinsel ozellik konusunda zayifiz. Ligimizin mucadeleye dayali oldugunu biliyoruz. Oyuncularimizin agresif oldugunu biliyoruz. Kaleden uzak, tehlike yaratma ihtimali dusuk olan pozisyonlarda bile defans oyuncularimiz rakibin ustune cikip faul verebiliyor. Sonra duran toplari durduramiyoruz diye ah diyoruz, vah diyoruz.

Ama ayni zamanda oyuncularimizin top kullanma konusunda cok iyi kararlar veremedigini de biliyoruz (oyuncuyu maca hazirlayan teknik direktorler de bu nedenle nispeten daha basarili oluyor ama Skibbe gibi oyunculara serbestlik taniyan teknik direktorler ise basarisiz olabiliyor). En basidinden zor durumda kendi yari sahasinda topu disariya vurmak ve pozisyon almak yerine oyuncular ileri vurup rakibin atak tazelemesine neden oluyor. Buyuk liglerde pas yaparken oyuncular paslari cizgiye dogru yapip, pas tamamlanmazsa taca cikmasini saglayacak sekilde oynuyor. Bizde gobege yapilan paslarda top kaybediliyor, kontra atak yeniliyor.

Konsantrasyonu cok iyi diyebilecegimiz az oyuncu var. Bu nedenle de uzun top taktikleri ise yariyor.

Oyuncularin geriye donusleri uzun zaman aliyor. Rakibe baski yaparak durdurmayi biliyoruz, iyi pozisyon alarak degil. Sonra takim defansi zayif deyip cikiyoruz isin icinden. O baskiyi yapmak icin caliskanliga ihtiyacimiz var. Ama takim defansini yapmak icin de takim oyununa ve pozisyon alma becerisine.

Cogu takimin uzun top oynadigi bir ligde cok sayida yaratici oyuncu oldugunu soylemek de gayet zor.

Kararli, macin her dakikasinda maca asilan oyuncularimiz da var. Mac skoru istedigi gibi oldugu surece kararli gorunen, ama sonra maca asilamayan, fark yaratamayan oyuncularimiz da var.

Genelde cesuruz, cesur olmamiz lazim cunku ikili mucadelelerden yilmayan bir yapimiz olmasi lazim bizim ligimizin yapisina gore.

Soguk kanli oyuncularimiz da var, top ayagina geldiginde bomba sanip bir an once ileriye vuranlar da var.

Benim kisisel dusuncelerim bunlar. Zihinsel ozellikler bunlar.

Kariyer planlamasi ise cok farkli bir olgu.
    Ben bu özelliklerin en başında gelen,başta olması gerekn özellik oalrak düşündüğüm için o konudan örnek verdim.Zihinsel özellikleride zamanım olduğu birgün yine örnekler vererek açıklamaya çalışabilirim.Yazdılarınızın çoğunada katılıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Abi maggio regen di zaten
    Regen ne demek bildiğine eminmisin ? Mascio gerçek hayatta olmayan ama İtalyan araştırmacıların fantezi ürünü bir oyuncu. 01 /02'te to Madeira gibi. Ordada portekiz araştırmacıları gerçekte olmayan birini yaratmışlardı. Regen oyuncu ise oyunun kendi yarattığı oyuncuya denir.

Senin yazdığın Christian Maggio, Napoli'de DR - WBR - MR - AMR oyuncudur.
    Last edited by KaPaLı : 18.Mart.2009 at 05:09 Reason: unutkanlık işte :)

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Cok ufak ve onemsiz bi detay ama solemeden duramicam To Madeira CM 01/02 efsanesidir... Mascio ve o takimdan 2 isim daha var di yuksek PA'li fasa fiso sanal yaratiklardir ve zaten artik DB'de yoklar

Nesil
    2006

Ilk olarak Guiza'nin bitiriciligi bize 18 olarak geldi. Ispanyol arastirmacilarin hangi kritere gore bu 18'i verdigi mechul. Sormama ragmen cevap alamadim. Yani 18'i biz vermedik. Ispanyollar verdi.

Bu adami yillardir izleyen Ispanyollarin herhalde bir bildigi vardir deyip, tekniginin oldugunu ama yeterince soguk kanli olmadigi dusuncesine varip, bunu yansitmak bir yol. Soguk kanliligini ayni birakip bitiriciligini dusurmek de bir yol. Bu konuda tercih yapilmasi gerekti (Guiza'nin kale onundeki performansi goz onune alinarak) ve soguk kanliliginin dusurulmesi gerektigi sonucuna varildi. Belki dogru, belki yanlis. Ama bu bir gorus. Sizin tabii ki farkli gorusunuz olabilir. Bu farkli gorusu de savunabilirsiniz.

Belki Guiza'nin bitiriciliginin dusuk olmasi gerekli, belki de soguk kanliliginin dusuk olmasi gerekli. Belki ikisinin de. Ancak gozardi edemeyecegimiz bir durum, bu oyuncunun belli bir taktik sayesinde Ispanya'da basarili oldugu ancak bunu Turkiye'de basaili olamadigi.

Ote yandan Baros'un Ingiltere'de kotu performans gosterip, Turkiye'de gol ustune gol attigini da biliyoruz. Bunda teknik direktorun oyuncu ile iletisimi de var, oyuncunun takima ve lige uygunlugu/uygunsuzlugu da var.

Mesela Guiza 18/10 bitiricilik/soguk kanlilik olmaz da, 14/14 olur, 15/13 olur, 13/15 olur. Belki bu daha dogrudur. Buna karar verecek kisi de Fenerbahce arastirmacisi.

Fenerbahce arastirmacisi demek ki sutlarini aceleye getiren ancak zaman zaman kaliteli vuruslar yapabilen bir Guiza yaratmak istemis ve 18/10 yapmis bu ozellikleri. 14/14 olsa Guiza'nin sutlari belki tam koselere gitmeyecek ama sutlarini aceleye getirmedigi icin sutlari isabetliligi yukselecek.

Tamamen Guiza'nin nasil bir oyuncu olarak tanimlandigina bagli. Bu durumda ben sormadan edemiyorum tabii.. Siz Guiza'yi nasil bir oyuncu olarak tanimliyorsunuz?

Ozellikler birbirinden bagimsiz olarak degerlendirilemez. Oyunda da boyle islemiyor zaten.
    anliyorum sizi guizayi sadece bir ornek gosterdim ben. dunyada, birakin dunyayi turkiyede boyle bir suru adam var bunlar bile akliniza gelse guizayi cozerdiniz. emin konusmak istemiyorum ben mallorcada izlemedim ama fenerbahcede her macini dikkatle izledim. bu da cozmeme yeterli oldu. sonucta ben buyucu degilim guiza ilerde soyle olur boyle olur diyemem ama tahmin yurutebilirim.guizada turkiyede 1-2 sezon patlayan sonra noldugu unutulan bir kac adam gibi bence.mesela zafer biryol,okan yilmaz,serkan aykut,fazli ulusan. oyun stili olarak soylemiyorum.ne yapti bu adamlar, bir sene gol krali oldu sonra bitti. su an da nerde oynadiklari belirsiz. birakin buyuk takimlarda oynamayi,su an ligde surunen bir cok santrafor olmasina ragmen super ligde yoklar.

guizada boyle. adam 28 yasinda. hani bundan once ki seneler hep ismi on planda olsa (baros gibi mesela ,baros ornegi verdiniz alakasi yok) duzenli 10 15 gol atsa milli takimda oynasa tamam dicez adaptasyon sorunu var su var bu var. adam bii sene mallorcada 28 gol atti.ayni fazliya benzetiyorum. rekor ucretle transfer oldu. napti 1. yari oynadi oynadi oynadi hala patladi patlicak en sonunda aragonesin elinde patladi. israrla semih yedek kaldi , aragones bakti olmuyor hani vatandasi falan ama yinede adami oynatacak bi sebebi kalmadi. bende amator takimda oynuyorum. bir sene olurki efsane bir sekilde sansin yaver gider, o ortam o saha o maclar forma etrafindaki oyuncular o kadar size uyar ki ne top oynarsiniz. guizada bir sene arka planda kalan bir takimda,stres yok,baski yok, hali saha maci yapar gibi rahat oynadi. hani diyorsunuz ya sistem uymadi guizaya , uyum saglayamadi alisamadi bu sene o yuzden kotu. kariyerinde formu her sene ust duzeyde olsa, bu senenin farkini yargilayabilirsiniz. fakat asil yargilamaniz gereken sene gecen senedir. asil istisna , farkli olan gecen senedir. nasil olmusta bu adam patlamis. siz demezmisiniz hep bazi adamlar iyi form sergilediginde, bi bekleyelim devami gelirmi gelmeden yukseltirsek avrupadaki balon oyunculardan farki kalmaz. guizada bu avrupadaki balon oyunculardan diyorum ben ayni gokhan inler gibi.

tamam kotu oyuncu olmayabilir guiza yerlerde surundurmuyorum, fakat bizim 3 buyuklerde oynayacak kapasitede degil.sinan kaloglu da oynuyor almanyada,guizanin burdaki veriminden azmi? oyun stillerinide benzetiyorum biraz sinanla. vuruslari, telasi, kosusu falan. sinan kaloglunun profilini hatirlamiyorum ama guizanin gecen seneki performansi disinda sene sene cok benzer performanslari. guiza bana gore beyin olarak futboldan cok anlamayan(yani nerde durmasi gerektigini,nere kosmasi gerektigini, topa nasl vurmasi gerektigni,nere pas atmasi gerektigini bilmeyen), fizigi orta derecede,
    teknik olarakda orta derecede bir oyuncu. ben hic guizadan isteyerek bir gokhan unal golu atabilecegine inanmiyorum.gokhan unal ile kiyaslaniyor hep. ama gokhan unal guizaya nazaran cok daha iyi,bilerek topa vuran bir oyuncu. guiza hep panik halinde, ne yapsam ne etsem karar veremeyen bir oyuncu. tamam bitiriciligi 9 olsun 10 olsun diyen yok ama 18 cok abarti olmus diyen var.her ne kadar composure la birlesse bile en fazla 15 i hakeder. attigi golleri hizlanmasi,cevikligi,birazcik bitiriciligi ve defansin arkasina atilan toplarla buldugu pozisyonlardan atti. burdaki arsenal maci ornegin,fenerbahce aynen mallorca gibi oynadi, guiza bir cok pozisyon buldu defansin arkasina sarkip, bence bitiriciligi 18 i haketseydi onlarin 2 tanesini daha gol yapardi.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Trabzonsporla Nike arasındaki anlaşma 5 yıllık diye biliyorum ama oyunda 3.yılda yeni forma sponsoru ile anlaşıyor takım bu neden böyle ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    Trabzonsporla Nike arasındaki anlaşma 5 yıllık diye biliyorum ama oyunda 3.yılda yeni forma sponsoru ile anlaşıyor takım bu neden böyle ?
    Forma uzerindeki reklamin sponsoru ile yeniden anlasma yapiliyor.

Nike ile yapilan anlasma, forma uretme anlasmasi. Takima forma saglamak disinda, bildigim kadari ile, herhangi bir gelir kaynagi degil.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ömer abi ondada uzun sürekli anlaşma var Telekom ile oda 5 mi 10mu ne yıllık o aklımda değil tam olarak

Nesil
    2003

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Oyunda devreye gırmıyormu bu anlşma.?

Nesil
    2003

Oyunda devreye gırmıyormu bu anlşma.?
    Tabii ki. Yilda 5 milyon USD olmasi lazim. Genel sponsorluk olarak girili durumda.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

De santciz özellikleri çok abartılmış dedim hayır normal dediniz yine söylüyorum abartılmış.Bu adam reelde rüyasında zor görür Manu'yu ama oyunda manuda bu şimdi abartılmamış bir oyuncumu oluyor?

Nesil
    2003

De santciz özellikleri çok abartılmış dedim hayır normal dediniz yine söylüyorum abartılmış.Bu adam reelde rüyasında zor görür Manu'yu ama oyunda manuda bu şimdi abartılmamış bir oyuncumu oluyor?

Dikkat ederseniz De Sanctis asagi yukari Man Utd yedek kalecileri Ben Foster ve Tomasz Kuszczak seviyesinde.

Acaba Man Utd tecrubeli bir yedek kaleciyi kadrosunda bulundurmak istemis olmasin? Sakatliklar yuzunden De Sanctis oynuyorsa veya van der Sar futbolu birakmaya karar vermisse, De Sanctis'in performansi tatmin edici mi? Zamaninda Alex Ferguson Taibi gibi bacaginin arasindan top kacirabilen bir kaleciyi oynatmadi mi? Mark Bosnich, Tim Howard denemeleri de unutulmasi zor tabii. Sonucta piyasada ne varsa onu alacak Man Utd.

Benim oyunumda da Roma'ya transfer oldu ve Doni'nin yedegi olarak bekledi. Bir diger oyunda Barcelona kapti. O sezon 6 mac oynayan De Sanctis ardindan Getafe'de butun sezon yedek bekledi. Sonra Bayern Munich aldi ve iki sene hic mac oynamadan yedek bekletti. Bir diger oyunda ise Samdoria'ya gitti ve birinci kalecileri oldu.

Tabii oyunda kalecilerin garip bir sekilde onemli takimlardan buyuk transfer teklifleri almasi bir diger gariplik. Forumda da yazildi. Aykut'un Benfica'ya, Monaco'ya transfer olmasi. Orkun'un benzer transferler yapmasi ilk sezonda gorulen seyler ve genelde kucuk veritabani ile oynamanin getirdigi bir sorun.
    Last edited by perpetua : 26.Mart.2009 at 16:02

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

data büyük +adam ş.l maclarında sürekli oynuyor zaten gurupta 5 maç oynadık hepsınde oynadı işte nasıl yedek bu anlamdım ama neyse uzatmanın bir anlamı yok ben ne deem sen başka birşey söyliceksin bire bir 19 ama Olic terse yatırdı onu Hamburg macında

Nesil
    2003

data büyük +adam ş.l maclarında sürekli oynuyor zaten gurupta 5 maç oynadık hepsınde oynadı işte nasıl yedek bu anlamdım ama neyse uzatmanın bir anlamı yok ben ne deem sen başka birşey söyliceksin bire bir 19 ama Olic terse yatırdı onu Hamburg macında

Ilk olarak bire bire 18.

Ikinci olarak kaleci gol yemeyecek diye bir kaide yok. Bire bir becerisi 20 olan bir kaleci, bire birde gol yemeyecek diye bir kaide de yok (not Olic ters koseye yatirmadi, ustunden asirtti). Ilk macta da Petric bire bir kaldi De Sanctis ile ve De Sanctis hem aciyi iyi kapatti hem de vurusta topu tuttu. Benzer bir pozisyon Trabzonspor macinda da oldu ve De Sanctis yine aciyi iyi daraltip vurus sansi vermedi. Butun sezon en azindan 7-8 tane boyle kurtarisi gozumun onune geliyor. Her bire bir pozisyonda cuval gibi kendini rakibin ayaklarina atmayip, ellerini havada tutan, rakibin gol atabilecegi alani kapatan ve bu konuda da basarili olan bir kaleci De Sanctis.

Belki de en kuvvetli yonunu elestirmek yerine esas zayif olan sureklilik, konsantrasyon gibi ozelliklerini elestirseniz, hak verecegim. Ama bire bir pozisyonlar belki de bu adamin kaleciliginin en kuvvetli yonu.

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

bende farklı bi tartışma açayım.daha önce de yazmıştım ama fazla dikkate alan olmadı.oyunun mantığını anlamak açısından soruyorum.ilk 2-3sezon üç büyükler hakimiyetinde bi oyun oynadıktan sonra ilerleyen sezonlarda küme düşen bi trabzonspor yada beşiktaş şampiyon olan bi uşakspor yada karşıyaka oyunu çok sürreal bi hale getiriyor.bunun sebebi reputation değil heralde.tesisileşmeylede fazla alakası olduğunu sanmıyorum.teknik adam ve başkan özelliklerinin takıma direk katkısı oluyomu?olmuyosa oyundaki bu sürreal gelişmelerin sebebi nedir?bilelim ona göre oynayalım.daha gerçekçi bi simulasyon olsun...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gargi_17 View Post
    bende farklı bi tartışma açayım.daha önce de yazmıştım ama fazla dikkate alan olmadı.oyunun mantığını anlamak açısından soruyorum.ilk 2-3sezon üç büyükler hakimiyetinde bi oyun oynadıktan sonra ilerleyen sezonlarda küme düşen bi trabzonspor yada beşiktaş şampiyon olan bi uşakspor yada karşıyaka oyunu çok sürreal bi hale getiriyor.bunun sebebi reputation değil heralde.tesisileşmeylede fazla alakası olduğunu sanmıyorum.teknik adam ve başkan özelliklerinin takıma direk katkısı oluyomu?olmuyosa oyundaki bu sürreal gelişmelerin sebebi nedir?bilelim ona göre oynayalım.daha gerçekçi bi simulasyon olsun...
    En fazla 12 sezon oynatabildim oyunu. Sampiyonluklar BJK, FB, GS ve TS arasinda gecti hep. Bu takimlar en kotu sezonlarinda 8. oldu. Bu durumu gorup, detayli incelemeden fikir yurutmem pek dogru olmaz. Tabii Usakspor'a parali bir baskan'in gelmesi ve iyi transferler yapilmasi ile sampiyon olmalari mumkun. 4 buyuklerin kotu performans sonrasi reputation olarak fazla dusmesi gozlemledigim bir durum. Bu da katki yapiyor olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

En fazla 12 sezon oynatabildim oyunu. Sampiyonluklar BJK, FB, GS ve TS arasinda gecti hep. Bu takimlar en kotu sezonlarinda 8. oldu. Bu durumu gorup, detayli incelemeden fikir yurutmem pek dogru olmaz. Tabii Usakspor'a parali bir baskan'in gelmesi ve iyi transferler yapilmasi ile sampiyon olmalari mumkun. 4 buyuklerin kotu performans sonrasi reputation olarak fazla dusmesi gozlemledigim bir durum. Bu da katki yapiyor olabilir.
    peki kaç oyuna yayılı bi gözlem bu?benim açtığım 3 oyunda da trabzonspor 5 ve 6 sıradan dan yukarı çıkamadığı gbi bir diğer oyunum bambaşka bi şekilde zıvanadan çıkmıştı.yukarda bahsettiğim oyun bu.trabzonspor ve beşiktas averaj takımı oldu trabzon küme düştü falan.ama tüm bunlar ben kayserisporla şampiyon olup sampdoria ya geçtikten sonra oldu.cevap aradığım başka bi nokta türkiye ligi arka plan ligi haline geldiğinde bu hataların artıp artmadığı.buda gözlemlenebilir yada forumda böyle bi tecrübe yaşayan arkadaşlar bizlerle paylaşırsa içim daha rahat eder.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gargi_17 View Post
    peki kaç oyuna yayılı bi gözlem bu?benim açtığım 3 oyunda da trabzonspor 5 ve 6 sıradan dan yukarı çıkamadığı gbi bir diğer oyunum bambaşka bi şekilde zıvanadan çıkmıştı.yukarda bahsettiğim oyun bu.trabzonspor ve beşiktas averaj takımı oldu trabzon küme düştü falan.ama tüm bunlar ben kayserisporla şampiyon olup sampdoria ya geçtikten sonra oldu.cevap aradığım başka bi nokta türkiye ligi arka plan ligi haline geldiğinde bu hataların artıp artmadığı.buda gözlemlenebilir yada forumda böyle bi tecrübe yaşayan arkadaşlar bizlerle paylaşırsa içim daha rahat eder.

Arkaplan haline getirirseniz bu tip gariplikler artar. Eger maclar "full detail" olarak oynanmazsa, reputation maclarin sonucunda onemli bir faktor olarak kullanilir.

Eger bir kac yil oynayip, baska bir takim ile sampiyonluklar yakalarsaniz, tabii ligin dengesini alt ust etmissiniz demektir. Baska bir lige gecip, ligin "full detail" olarak oynanmamasini saglarsaniz bu alt ust olmus denge devam eder.

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

peki bu bu şekilde dewam mı edicek ilerleyen yamalarda veya oyunun ileriki serilerinde daha gerçekçi bi simulasyon bulabilecek miyiz?

Sayfa 13 / 16 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon

Mesaj Yetkileri