-
Yazık oldu. 1 puanı haketmiştik. Mac önü fark lur diyenler yanıldı. Mac iddaa dili ile üst bile olmadı. Kabul etmek lazım ki artık dünya futbolunda Türk Milli takımı önemli bir noktada. Euro2008 e sans dendi bugün gördük, o turnuvanın sampiyonu ile hatta çoğu kişiye göre dünyanın şuanki 1 numarası ile deplasmanda başabaş bir mücadele koyduk ortaya. Gole kadar ispanyanın 1 tane pozisyonunu hatırlamıyorum. Sadece duran toplarla yasadığımız birkac karambol vardı. Buna karsılık bizim ise Nihat, Arda ve Semih ile 3 pozisyonumuz vardı.
Golü yine kanayan yaramızdan yedik. Bu duran toplardan cektigimiz kadar başka hiçbirseyden çekmedik. as olsun yedek stoper olsun hiç farketmiyor, duran toplar daimi bir sekilde kalemizde tehlikeli oluyor. Nitekim golü de öyle yedik. Golden sonra Del Bosque ortasahayı kalabalık tuttu ve bize top göstermediler. En iyi yaptıkları iş olan top cevirmeyi taraftarların oleyy oleyy sesleriyle gerceklestirdiler. - bu oleyide anlaamadım ya sanki Türkiyeyi sahanda ezmişsin de 2 ,3 farkla öndesin ve taraftar oley cekiyo. Onların adetleri heralde. Gerci 90 dakika boyunca korna calan bir taraftar toplulugundan söz ediyoruz(!)-
Bugün yenildik gerceklesmesi kuvvetle muhtemel sonuçtu ve gerceklesti. Beni üzen bu sonucu haketmemiş olmamızdı. Gercekten bugün bu sahadan 1 puanla hatta 3 puan ile de ayrılabilirdik olmadı.
Oyuncu performansına baktıgmızda herkesin cok sey beklediği Arda çok kötü bir mac cıkardı. Ben uzun zamandır Ardayı bu kadar isteksiz, vasat görmemiştim. Sol bekimiz İbrahim de macın belkide en kötüsüydü. Sergio Ramos o bizim yarı sahamızdan cıkmadı, ispanya bütün akınları oradan geliştirdi, hatta cok pozisyonda ibrahim adamını kacırdı ve Hakan rakibi karsılamak zorunda kaldı. Burada İbrahime sadece suç bulmak da yersiz çünkü önünde oynayan Arda da alıştığımız geriye koşup rakibi daraltan oyununu oynayamadı. Belki de İbo ve Arda arasında Hakan ve Arda arasındaki uyum oluşmadı. Tuncay ilk yarıda takımın en iyisiydi fakat 2. yarıda da bir o kadar berbattı. Emre B ilk yarı Arda, İbo ile takımın en kötülerindendi. 2. yarıda da pekk birsey yapamadı. Volkan kalede iyiydi. Golü de az kalsın cıkarıyordu. Emre-Hakan 2lisi göbekte korkuldugu gibi kötü oynamadı; hatta takımın en iyilerindendiler. Özellikle Emre çok iyiydi. Diger göze batan oyuncu da Semihti. Kötü oynamadı iyiydi Semih ve bence oyundan alınması hataydı. Ayhan alınacaksa cıkması gereken oyuncu Semih degil Emre B olmalıydı. Gerci ortasahayı kalabalık tutma gibi bir düşünce için bunu gerceklestirdi heralde Terim; fakat bu seferde Semihi degilde Nihatı cıkarabilirddi. Nihat kötüydü bugün. İlk dakikalardaki pozisyonda vurmayıp içeri kesse Semih ve Arda golü yapabilirdi.
Neyse olan oldu 1-0 yenildik. Saglık olsun demekten başka birsey gelmiyor. İlk paragrafta dediğim gibi Türk Milli Takımı dünya futbolunda artık önemli bir yerde, hatta bu uzun zamandır böyleydi; fakat bazı kesimler inatla yakalanan başarıları hep şans olarak yorumladı. 2002 dünya 3.lüğü ve Euro2008 3.lüğü.
İspanya burada yenemeyeceğimiz bir takım değil. Bu milli takım herşeyi yapabilir. Biraz uzun yazdım sabahın bu saatinde ama idare edin artık
Mesaj Yetkileri