Fenerbahçe'nin gündemindeki Shakhtar Donetsk'li milli futbolcu Tolga Seyhan, "Bana kulübüm gidebilirsin derse Fenerbahçe'yi düşünürüm" dedi

Geçen sezon Trabzonspor'dan Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına transfer olan milli oyuncu Tolga Seyhan, gümdemdeki soruları yanıtladı. Fenerbahçe'nin kendisine resmi bir teklif iletmediğini söyleyen tecrübeli oyuncu, "Benimle direkt olarak bir temas olmadı. Fakat benim menajerimle görüşme yapmışlar ve bu çok ciddi bir boyutta değil. Bana teklif gelmesi için ilk önce kulübümle bağlantıya geçilmesi gerekir. Çünkü benim 2 yıllık sözleşmem var. Ortada ciddi bir konu yok. Bu durum 5-10 gün içinde netlik kazanır. Çünkü Fenerbahçe'nin şampiyonluk maçı var. Zaten bu maç öncesi konuşmak doğru olmaz. Bir hafta sonra farklı bir boyut kazanabilir. Fenerbahçe büyük bir camia, kaliteli oyuncuları var ve her sene şampiyonluğa oynuyor. Ama benim yapacağım şu an bir şey yok. 2 yıllık sözleşmem var. Bana kulübüm gidebilirsin derse o zaman düşünürüm, neden düşünmeyeyim?" dedi.

Sakatlığı nedeniyle son karşılaşmalarda forma giyemeyen ve memleketi Giresun'a gelen Tolga, Fenerbahçe'den henüz resmi bir teklif almadığını ifade ederek, "Bu konular 5-6 gün sonra netlik kazanır. Lucescu'yu Trabzonspor istiyor. Lucescu isterse o nereye giderse onunla gidebilirim" dedi.

"Anlaşmamda özel bir madde olduğundan haberim yok"

Sözleşmesinde, "Türkiye'de bir kulüpte oynaması Trabzonspor'un iznine bağlıdır" maddesinden haberi olmadığını da ileri süren Tolga, "Trabzon'a sormadan gidemem diye bir konudan benim çok fazla bilgim yok. Ben böyle birşeyin altına da imza atmadım. İki kulübün yaptığı anlaşma varsa onu bilmiyorum. Benimle Trabzonspor arasında böyle bir anlaşma yok. İki kulüp arasında böyle bir anlaşma varsa onun açıklamasını Trabzon yapacaktır. Fenerbahçe'ye böyle bir transfer olursa kulüpler kendi aralarında halledecektir" diye konuştu.

"6 haftadır da oynamıyorum"

Ukrayna'da sakatlığının kendisini çok zorladığını da ifade eden Tolga, "20'ye yakın maç oynadım, 2 sakatlık geçirdim, sakatlık nüksedince 6 haftadır da oynamıyorum. Hocamın bana son üç maç ihtiyacı vardı ama olmadı. Oynamama adına bir sorun yaşamadım. Kadroya girmeme gibi bir durumda söz konusu değil. 18 yabancı kadrosu var. Bu kadro içinde her zaman kendime yer buldum. Sadece sakatlık harici giremedim kadroya. Futbolda her zaman istediğiniz olmuyor. Uyum sezonunu yaşıyorum ayrıca" diye konuştu.

Kaynak: DHA