Şöyle ki Fortis adını aldığından beri Beşiktaş 3. defa kazandı kupayı ve bu konuda medyada pek haber çıkmadı manşetlerde. 4 defa oynanmış, 3. defa alma şansı var ama konuşulmuyor ya da kupayı en çok kazanan takımın adı hiç gündeme gelmiyor. Varsa yoksa Fenerbahçe şu kadar senedir alamıyor, işte geyikler vs vs.
Ben daha maç oynanmadan önce yazmıştım, Fenerbahçe kupayı aldığında işte şu kadar sene sonra alınan kupa diye yine gündem olacak, geyikler devam edecek 1 sene. Ama sonraki sezon final maçı geldiğinde basın tarafından gösterilen ilgiyi, eğer kupayı alabilirsek görürüz.
Yoksa Türkiye Kupası değersizdir, O'nu değerli yapan Fenerbahçe demek tabi ki doğru değil. Ama şunu da herkes kabul etmeli ki Türkiye Kupası denilince akla ilk gelen Fenerbahçe ve alamadığı yıllar oluyor. Ha Fenerbahçe kupayı alırsa eğer sonrasında belki final maçları öncesi Galatasaray'ın kurduğu ezici üstünlükten bahsederler ya da başka bir şeyden. Ama şu anda gündemin çoğunluğunu kupayı alamamak oluşturuyor. Benim bahsettiğim olay bu.
Yoksa maçtan önce de bunu yazmazdım, geçen senelerde de bu düşüncede olmazdım. Ya da kupayı çok çok önemsesem kalede neden Babacan'ı oynattı diye eleştirirdim Aragones'i ya da en azından maça giderdim İzmir'e senede 1 kere gelen, son geldiğinde yüzüncü yıl şampiyonluğunu stadda izlediğim Fenerbahçe'nin maçına giderdim. Bunun bir avutma durumu olmadığını anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.![]()