Anket Sonuçlarını Görüntüle: Fortis Turkiye Kupası'nı Sizce Kim Alır?

Voters
42. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

17 40.48%
  • Beşiktaş

25 59.52%
Sayfa 6 / 6 İlkİlk ... 456
151 ile 174 arası toplam 174 sonuç

Konu: FTK Final Maçı | Fenerbahçe - Beşiktaş ( Beşiktaş )

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bunu ilk yazan, Galatasaray'lı bir köşe yazarıdır. İsmini unuttum. Kim nederse desin her yıl gazeteler ve televizyon kanalları Fenerbahçe yıllardır alamadığı kupa olarak ismini söylüyor. Böylece hem bizim ne kadar büyük kulüp olduğumuz hemde bu kupanın bir prestij kazanması için bu isim takılıyor. Paranın olduğu bir yerde böyle ticari reklamlar yapılması doğaldır. Kim nederse desin eğer Fenerbahçe bu kupayı son bir kaç yıl içinde alsaydı reklam değeri çok düşerdi.
    Alakasi yok. Fenerbahce büyük kulüptür, ama Türkiye Kupasini 27 senedir kazanamiyor diye de bu kupanin degerini arttirmaz. Galatasaray, Besiktas, Trabzon gibi kulüpler de bu kupada yer aliyor. Böyle avuntular sizin takimi yüceltmez, bilakis kücük düsürür ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şöyle ki Fortis adını aldığından beri Beşiktaş 3. defa kazandı kupayı ve bu konuda medyada pek haber çıkmadı manşetlerde. 4 defa oynanmış, 3. defa alma şansı var ama konuşulmuyor ya da kupayı en çok kazanan takımın adı hiç gündeme gelmiyor. Varsa yoksa Fenerbahçe şu kadar senedir alamıyor, işte geyikler vs vs.

Ben daha maç oynanmadan önce yazmıştım, Fenerbahçe kupayı aldığında işte şu kadar sene sonra alınan kupa diye yine gündem olacak, geyikler devam edecek 1 sene. Ama sonraki sezon final maçı geldiğinde basın tarafından gösterilen ilgiyi, eğer kupayı alabilirsek görürüz.

Yoksa Türkiye Kupası değersizdir, O'nu değerli yapan Fenerbahçe demek tabi ki doğru değil. Ama şunu da herkes kabul etmeli ki Türkiye Kupası denilince akla ilk gelen Fenerbahçe ve alamadığı yıllar oluyor. Ha Fenerbahçe kupayı alırsa eğer sonrasında belki final maçları öncesi Galatasaray'ın kurduğu ezici üstünlükten bahsederler ya da başka bir şeyden. Ama şu anda gündemin çoğunluğunu kupayı alamamak oluşturuyor. Benim bahsettiğim olay bu.

Yoksa maçtan önce de bunu yazmazdım, geçen senelerde de bu düşüncede olmazdım. Ya da kupayı çok çok önemsesem kalede neden Babacan'ı oynattı diye eleştirirdim Aragones'i ya da en azından maça giderdim İzmir'e senede 1 kere gelen, son geldiğinde yüzüncü yıl şampiyonluğunu stadda izlediğim Fenerbahçe'nin maçına giderdim. Bunun bir avutma durumu olmadığını anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Alakasi yok. Fenerbahce büyük kulüptür, ama Türkiye Kupasini 27 senedir kazanamiyor diye de bu kupanin degerini arttirmaz. Galatasaray, Besiktas, Trabzon gibi kulüpler de bu kupada yer aliyor. Böyle avuntular sizin takimi yüceltmez, bilakis kücük düsürür ...
    Liverpool 20 yıldır İngiltere'de şampiyon olamıyor. Bu takımı küçültür mü? Hayır...

Fenerbahçe'nin yıllardır bu kupayı alamaması, bu kupaya kesinlikle reklam değeri kazandırıyor. Bununla birlikte medya'da futbolseverlerin bu kupaya ilgiyi çekmek içinde Fenerbahçe'nin yıllardır kazanamasını bahane edip seyirci toplamaya çalışıyor.

Bu kupaya mutlaka değer kazandırılması gerekiyor. Farkettiyseniz bu yıl bu kupada oynanan maçların özetini hiçbir kanal satın almadı. Buda bu kupaya ne kadar ilgisiz olduğumuz gösteriyor.

Bu kupanın zaten organizasyon şekli çok kötü, grup maçları takımların yede kadrolar ile oynamasını sağlıyor ve böylece taraftarında ilgisi azalıyor. Tekrar tekli maçlara geri dönüş yapılması ve daha fazla takımın katılması sağlanması gerekiyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Niye bu sene değil de seneye? Orasını anlayamadım ben...

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Liverpool 20 yıldır İngiltere'de şampiyon olamıyor. Bu takımı küçültür mü? Hayır...

Fenerbahçe'nin yıllardır bu kupayı alamaması, bu kupaya kesinlikle reklam değeri kazandırıyor. Bununla birlikte medya'da futbolseverlerin bu kupaya ilgiyi çekmek içinde Fenerbahçe'nin yıllardır kazanamasını bahane edip seyirci toplamaya çalışıyor.

Bu kupaya mutlaka değer kazandırılması gerekiyor. Farkettiyseniz bu yıl bu kupada oynanan maçların özetini hiçbir kanal satın almadı. Buda bu kupaya ne kadar ilgisiz olduğumuz gösteriyor.

Bu kupanın zaten organizasyon şekli çok kötü, grup maçları takımların yede kadrolar ile oynamasını sağlıyor ve böylece taraftarında ilgisi azalıyor. Tekrar tekli maçlara geri dönüş yapılması ve daha fazla takımın katılması sağlanması gerekiyor.

Peki ben "Fenerbahce kupayi alamadigi icin degerini kaybetti" mi dedim ?
    Türkiye Kupasi degerli bir kupadir. Bütün kulüplerin kupayi alabilmek icin mücadele ettigi bir organizasyondur. Bakin Fenerbahce belki ligde 6. olacak ama kupa da final oynadigi icin seneye Uefa'ya katilmaya hak kazandi.

Sadece Fenerbahce kupayi alamadi diye kupanin önemi artmiyor, bunu demek istedim ben. Ha Fenerbahce kupayi alamadigi icin degil, kupayi alamadigi icin kupanin önemini daha cok arttiriyor düsüncesi yüzünden kücük düsüyor, bu da bir gercektir. Sizin bunu israrla belirtmeniz beni böyle yorum yapmaya yöneltti. Hos durmuyor acikcasi bu sözler ...

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Ben bir Galatasaray'lıyım , Galatasaray'da Türkiye kupasını alamayınca çok üzülmüyorm , Fener ile oynadıgımız maçta sevinmiştim ama onda ezeli rakibimizi yendik diye sevindim bana angarya'dan başka birşey gelmiyor pek çokta önemli birşey degil.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

sertanbaba,

Karşı takım taraftarını tahrik etmeye devam edersen, sahada ki gibi burada da kırmızıyı göstermek zorunda kalacağım.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yahu boşverin, gerilmeyen. Onun da eğlencesi bu işte. Rahat olun, sanki hiç takılan olmadı bugün dışarıda size.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ben Türkiye kupası görmedim ama 88 yılından beri takımımın aldığı 6 Şampiyonluk kupasını gördüm Ben hiçte rahatsız değilim bu durumdan.
    Last edited by goosfraba : 14.Mayıs.2009 at 23:22 Reason: !!!

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Ben Türkiye kupası görmedim ama 88 yılından beri takımımın aldığı 6 Şampiyonluk kupasını gördüm Ben hiçte rahatsız değilim bu durumdan.
    Çok iyi söylemişsin abi aynen bnde rahatsız değilim

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bizdik, İnönü'deki maçta evet üstündük ve galip geldik. Dünde Beşiktaş üstündü ve bunun sonucunda galip gelip kupayı kazandı. Burada da herkes tebrik etti. Düzgün konuşun diyen önce sen kendine bakmalısın bence.

20 senede 1 kere şampiyon olacağıma 50 sene Türkiye Kupası kazanmamayım ama 2-3 yılda 1 şampiyon olayım bana yeter.

Hem ben Beşiktaş yönetimi yerinde olsam Fenerbahçe maçlaının artık İzmir'de oynanmasını isterdim federasyondan. İzmir'de Beşiktaş'ı yenemiyoruz yahu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sende dikkatli yaz o zaman mesajlarını. Öncelikle büyük harf kullanma. Elbette takılacaksın Fenerbahçelilere kupayı kazandığın için ama bunu seviyeyi bozmadan yapman gerekir. Çünkü burası sanal alem, ne anlamda yazıldığı pek anlaşılamıyor.

Yüz yüze bugün bana küfürlü tezahurat söyleyen Beşiktaşlı arkadaşlarım da vardı, eğlendik, güldük geçtik ama karşılıklı olduğumuz için. O söylenenler burada yazılsa 3 defa ban yemesi gerekir yazanın. O nedenle dışarısı ile burayı karıştırmayın, seviyeyi düşürmedikten sonra çoğu kişi hoşgörülü davranacaktır bu takılmalara.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Vay be abi senin moralin yerinde..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kaybettik diye havalara uçmuyorum ya da keyiflenmiyorum elbette. Devamsızlığım olmasa bugün okula bile gitmeyi düşünmüyordum. Ha olan oldu, dün dünde kaldı, artık önümüze bakmamız gerekir.

Beşiktaş'ı tekrar tebrik edip, daha da bu konuya gelmem diyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Bugün bütün Beşiktaşlılar takıldı.Bi ton laf Ama hiç etkilenmedim valla.Bende açtım Yıldız muhabbetini dalga geçtiklerine pişman oldular

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Maçtan önce 2 hocanın yaptığı açıklamaların ve kupada Fenerbahçe'ye karşı üstün olmamızın son 6 maçı kaybetmiş olmamızın verdiği umutsuzluğu azalttığını belirtmiştim.Beklentilerimin boş çıkmamasına ve hem rakibimizin kupa hasretini kursağında bırakmış olmamıza hemde sezonu çifte kupayla bitirme şansımızın devam etmesinden dolayı çok mutluyum.

Yine maçtan önceki yorumumda dediğim gibi bu galibiyetle ligdeki şampiyonluk şansımızın arttığı düşünüyorum.Takım hem moral kazandı hemde büyük maç kazanamama stresini üstünden atmış oldu.İnşallah sezonu çifte kupayla tamamlayabiliriz..

Maça gelirsek bir takım talihsizliklerden dolayı maçın son yarım saatini seyredebildim.Seyrettiğim kadarıyla Fenerbahçe'nin oyundan düştüğünü ve çok rahat bir futbol ortaya koyduğumuzu gözlemledim ama daha öncesi hakkında pek bir fikrim yok seyretmediğim için.Fakat 60'dan önceki seyredemediğim golleri seyrettim.Düşüncem as Volkan olsaydı durum daha değişik olabilirdi.Aragones'in tercihi sonuçta.Geçen maçta yine damgasını vuracak tercihler yapmıştı ama değerlendirememiştik.Bu sefer değerlendirmesini bildik ve kupayı aldık.Bize bu sevinci yaşatan herkese teşekkürler ve tebrikler..

Son olarak Bünyamin hocanın o penaltıyı hangi mantığa dayalı vermiş olduğunuda anlamış olmadığımı belirtmek istiyorum.Allah'tan maçın kaderine etki edecek nitelikte bir hata değildi.Bütün lehimize hakem hataları böyle maçın kaderine etki etmeyecek cinsten olsun..

Hem ben Beşiktaş yönetimi yerinde olsam Fenerbahçe maçlaının artık İzmir'de oynanmasını isterdim federasyondan. İzmir'de Beşiktaş'ı yenemiyoruz yahu.
    Maçtan önce maçın İstanbul'a alınması için başvurmuştu iki kulüpte ve federasyon reddetmişti.Maçtan sonra senin bu dediğin benimde aklıma geldi Serkan abi ve maçtan sonra iyi ki maçı İstanbul'a almamışlar dedim içimden.
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

5 Arkadaş 1 Arkadaşa İddiaya Girmiştik Biz 5Lİ Grup Fenerbahçe Kazanır Demişti Diğer Arkadaşta Beşiktaş Alır Demiştik Eğer Biz Kazansaydık Arkadaş Bizim Grubun Üyelerine 1 Hafta Boyuncu Tost+Kola Ismarlayacaktı Olmadı Ama Şimdi Arkadaş Kasıla Kasıla Anlatıyor Bizle Makara Yapıyor Enayi Tostu Kolası Diye
    Derbi Maçlardan Sonra Elbette Arkadaşlarımız Bizle Makara Yapabilir Bizde Galip Geldiğimizde Yapabiliriz Bu Forumdada Geçerli Ama Seviyeyi Kaçırmazsak Daha Güzel Olur Önceki Sayfalarda Beşiktaşı Tebrik Etmiştim Yeniden Tebrik Ediyorum Ayrıca Tesüf Ediyorum Cebimdeki 5 Liranın 2 Lirasını Harcattığı İçin

Nesil
    2006

Dün maçı Maçkolik'de izledim(stadın yanında bir bar.) Çıkışta Beşiktaş'lı bir taraftar grubu araba ile geçti, karşıdada karakol varmış. Sırf onlarla küfür ettim diye polisler beni içeri alıyordu.

Bugün okulda yemediğim dalga kalmadı, en kötüsüde Beşiktaş'lılardan çok Galatasaray'lıların dalga geçmesiydi.

Öyle böyle ben daha kupadan ümidi kestim artık çocuklar torunlar görsün yeter =))))

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Maçı büyük bir salonda izledim. Salonun %60'ı fenerli, %40ı galatasaraylı diğerleri beşiktaşlıydı. Bir an final maçını gsyle mi bjkyle mi yapıyoruz karıştırdım. Aragones artık kendi ipini kendisi çekti. Ne diyeyim. Seneye inşallah.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Bıktım artık milletin dalga gecmesinden okulda Gsli hocalar bile dalga geçiyor bize bu hallere düşüren herkese yazıklar olsun.Bu formanın kutsallığını bilmeyip dolarlar,eurolar için yapmacık hareketlerde bulunan futbolculara,Aragones denen o yaslı dedeye,basarıyı sadece bina dikmekte arayan Aziz Yıldırım ve Yöneticiler 102 yıllık bu kulübü 370 günde bu hallere getirdiniz yazıklar olsun sizlere..
    Mayıs 2007 Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek finalist,yarı final kapısından dönüyor..Ligde 2.sırada
    Mayıs 2009 ligde sürünüyor,dalga konusu oluyor...Şampiyonlar liginde 2 puan alıp kahrediyor sevenlerini...Kupada ezeli rakibine 4-2 yenilip 26 yıllık hasrete son veremiyor...Kısacası 370 günde kulübün geldiği duruma bakın...Rezalet....

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Sekopej
    20 senede 1 kere şampiyon olacağıma 50 sene Türkiye Kupası kazanmamayım ama 2-3 yılda 1 şampiyon olayım bana yeter.
    Lütfen 20 senede 1 falan olmuyor Serkan En son sanıyorum 2003'de şampiyon olmuştuk 6 sene yani topu topu

Quote Originally Posted by EreN
    Maçı büyük bir salonda izledim. Salonun %60'ı fenerli, %40ı galatasaraylı diğerleri beşiktaşlıydı. Bir an final maçını gsyle mi bjkyle mi yapıyoruz karıştırdım. Aragones artık kendi ipini kendisi çekti. Ne diyeyim. Seneye inşallah.
    %60 Fenerbahçe %40 Galatasaray demek ki salonda hiç Beşiktaşlı yokmuş

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Lütfen 20 senede 1 falan olmuyor Serkan En son sanıyorum 2003'de şampiyon olmuştuk 6 sene yani topu topu

%60 Fenerbahçe %40 Galatasaray demek ki salonda hiç Beşiktaşlı yokmuş
    Vardı ya 6-7 kişiydi onlarda yani yok denecek kadar azdı.
    Tabi oranlamaya takılma
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yanlış hesaplamış olabilirim malum Matematik'ten hala 1.sınıftan ders duruyor

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Giresun Üniversitesi'nden ALINTI

Türkiye Kupası Beşiktaş’ın

47 yıllık geçmişi olan ve son 4 yıldır Fortis Türkiye Kupası olarak verilen kupayı,ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 4-2 yenen Beşiktaş 8.kez müzesine götürdü.

Türkiye Süper Liginin son üç haftasında, şampiyonluk kovalayan Beşiktaş’ın başarısında emeği geçenleri tebrik eder, Giresun Üniversitesi olarak şampiyonluk yolunda ve Avrupa Kupalarında Beşiktaş Futbol Takımına başarılar diler, Beşiktaşlılar’ı kutlarız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sayfa 6 / 6 İlkİlk ... 456

Mesaj Yetkileri