Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada ; ben bu cümleye takıldım biraz Beşiktaş'ın derbi performansının abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Zaten bunu da kupadaki son Fenerbahçe maçında kanıtladık.Beşiktaş ligde deplasmanda oynadığı 2 derbide de 10 kişi mücadele etti.Ve 10 kişilik mücadelesinde de ezilmedi , pozisyonlar, goller bulabilen takım oldu.Ben iki deplasman derbisinde de haksız şekilde eksik bırakıldığımızı düşünüyorum ama o ayrı bir tartışma konusu.İçerdeki Fenerbahçe maçı , son yıllardaki klasik Fb yenilgilerimizden biri oldu , bir zamanlar Fenerbahçe'nin bize karşı yaşadığı şanssızlıkları biz son zamanlarda Fenerbahçe'ye karşı yaşadık.Mesela çok iyi bir ivme yakalamışken son kaybettiğmiz maçta Ernst'e yapılan çok net bir penaltı var ama genel olarak kötü oynadığımız için taraftar fazla yakınmadı bu konuda.Ama aynı şanssızlığı içerde Galatasaray'a karşı yaşadığımız söylenemez.Son yıllarda içerde Hasan Kabze'nin 2 golüyle son dakikalarda kaybettiğmiz maç dışında genelde kazanıyoruz. O sezonda zaten iddaasız bir Beşiktaş vardı Galatasaray karşısında.Bu sefer ise durum aksine , geçtiğimiz 2 sezonda olduğu gibi kazanması gereken bir Beşiktaş var ve yine kazanacaktır.

Ben Sivas'ın da puan kaybedeceğini ve şampiyonluk turu atacağımızı düşünüyorum bu hafta.