Sezonun ilk yarısında Trabzonspor karşısında defansif ağırlıklı oynamış ve berabere kalmıştık.(kaleyi bulan şut yoktu) İkinci yarıdaki maçta ise 90 dakika boyunca Trabzonspor'u boğmuş olmamıza rağmen yine kazanamadık.Sonra ilk yarıdaki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında ofansif ağırlıklı mücadelemiz 10 kişi kalmış olmamızında etkisiyle mağlubiyetle sonuçlanmıştı.Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maçta yine bu anlayışla sahadaydık ve yine kaybeden taraftık.Bu maçtan sonra Mustafa hoca derbilerde bu anlayışla oynamanın daha fazla anlamı olmadığına karar verdi ve 2 final maçında ezeli rakibimizi yenmeyi başardık.Yazıma böyle başlamamın sebebi ise oynanan oyunun hiç bir şey ifade etmediğini,önemli olanın 3 puanı alan taraf olmak olduğunu vurgulamak istememdir.

Evet dün Galatasaray topla daha fazla oynayan taraftı ama bu topla oynama maçın hakimi Galatasaray'ın bizi boğduğunu göstermez.Daha net pozisyonlarıda bulanda onlardı fakat bu iyi oynadıklarının işareti olan pas trafiği o net pozisyonları doğurmadı.Birincisinde atağa çıkarken İbrahim Üzülmez'in saçma sapan kafa vuruşu,diğerinde Gökhan Zan'ın topu kafayla uzaklaştırdıktan sonra Galatasaray'lı oyuncuya gitmesi ve iyi bir kafa vuruşuyla Baros'u pozisyona sokmasıyla oluştu.Yani yine dengesiz bir anda yakalanmıştık.Bu 2 pozisyon hakkında bir kaç şey daha söylemek gerekirse ilk pozisyonda Baros doğru bir tercih yaptı ama pasın şiddetini iyi ayarlayamadı.Yani suç Sabri de değil bence.Ayrıca bu pozisyon gol olsa böyle bir stresin altında bu maçı çevirme şansımız çok çok düşük olurdu.Allah'tan olmadı..2.pozisyonda Baros bu sefer şutu denedi ama buradada karşısında Rüştü'nün tecrübesi vardı.Dün %100 Futbol'da Rıdvan hocanın pozisyon hakkındaki açıklamalarını seyredenler bu dediğimi daha iyi anlayacaklardır.Galatasaray'ın paslı oyunu bir tek golü buldukları pozisyonda etkili oldu.Çok iyi bir organizasyondu gerçekten ve Kewell'da harika bitirdi açıkcası.

Maçın başına baktığımızda ise daha etkili olan tarafın biz olduğunu söyleyebilirim.Bir duran toptan,birde Ekrem'in ceza sahasının solundan girdiği ataklarda golü bulabilirdik.Özellikle birinci pozisyonda çok yaklaştık ama olmadı.2.pozisyondada klasik Ekrem hareketiydi.Oda İbrahim Üzülmez gibi bal yapmayan arı tarzında maalesef.Tabii İbo'ya göre daha etkili olduğu kesin(İlk yarıdaki Fener maçı ve geçen haftaki Ankaragücü maçı).Yine Cisse'nin çok iyi gittiği ve Emre'nin kestiği bir pozisyon var.Bence kırmızı kartlık bir pozisyondu ama hakem sarı verdi.Açıkcası ilk yarıdaki derbilerde hakemlerin bize karşı gösterdiği cesareti bu hakemimizinde göstermesini beklerdim ama geçti artık.Tabii ilk kez derbi yönetmesininde etkisi var.Fazla hakem konuşmanın manası yok ama diğer kritik pozisyonlardaki kararları hakkındaki düşüncelerimi belirtmek iştiyorum.Yusuf'un düşürüldüğü pozisyon bence penaltıydı.Vermedi üstüne Yusuf'a sarı kart göstererek haftaya kritik bir maçımız öncesi cezalı duruma düşmesine neden oldu.İbo'nun düşürüldüğü pozisyonada penaltı verebilirdi diye düşünüyorum ama vermedi diyede çok bir şey söyleyemem doğrusu.Yine Ernst'in pozisyonunda sarıyı verip atmalıydı ama daha önceki kararlarından olsa gerek veremedi yada görmedi hareketini.Attığımız ilk goldeki pozisyondada faul ağır bir karar bence.Allah'tan şampiyonluğa bu kadar yaklaştığımız bir zamanda hakem kararıyla puan kaybetmedik.Yoksa verem olurduk herhalde..

Ayrıca şanslı olduğumuz konusuna bir yerde katılıyorum.O da attığımız goller.İlk gol yoktan var oldu M.Topal sağolsun. 2.pozisyondada Yusuf inanılmaz kötü vurdu ama top yine önüne düştü.Buradada şanslı olan bizdik.Bunu inkar etmenin bir manası yok.Ama yine ortada bir başarı varsa buna şansla elde ettiler diye küçümsemekte tamamen yanlış diye düşünüyorum.2.golümüzde M.Topal ve Emre ortaklığındaki hatalar zincirinden dolayı bu ikiliyede ayrı bir teşekkürü borç biliyorum..

Şampiyonluğa çok yakınız son haftaya girilirken.Bütün durumlar bizim lehimize.Şampiyon olamamamız mucizelere bağlı ama yinede futbolda mucizelerin olduğunu yok sayamayız.İnşallah son haftaya bir kazaya gitmeyiz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum.Eskişehirspor maçından sonra avatarıma Yusuf'un resmini koyup imzamada "Yusuf atsın şampiyonluk gelsin" yazmıştım ama sanırım sistemde bir hata felan oldu.O zamanki attığım mesaj ve yaptığım değişikliklerden eser yoktu.Her neyse Yusuf attı,sıra şampiyonlukta..