Eldeki tek saglam stoperi satıp , başarı ummak cok zor![]()
Eldeki tek saglam stoperi satıp , başarı ummak cok zor![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Hem Bülent Korkmaz hem Gs için iyi oldu.Bir sene daha kalsaydı bence daha başarısız olacaktı attığımız yediğimiz aldığımız galibiyetler ortada..İnş daha iyi yerlere gelir bundan sonra..Ramos falan hikaye bence onları getirebileceğimizi düşünmüyorum ama gelirse iyi olur inş iyi bi hoca bulurlar artık takıma...
Meira dır herhaLde GS başka stoper satmadı ki
Ben BüLent Korkmaz açısından sevindim, daha fazLa yara aLmadan ayrıLdı takımdan, BüLent hoca oLsun, ErtuğruL hoca oLsun henüz bu takımLarı kaLdıracak seviyede değiLLer. Biraz daha tecrübe, biraz daha deneyim gerek. Her futboL dan yeni kopan hoca GuardioLa gibi başarıLı oLamaz.. BüLent Korkmaz ve ErtuğruL SağLam mevcut imkansızLıkLarda, hatrı sayıLır başarıLar eLde ettiği zaman bu takımLarı yönetecek seviyeye geLir.
Ben inanıyorum bir 4-5 yıL sonra GaLatasarayı BüLent Korkmaz, Beşiktaşı da ErtuğruL SağLam yönetecek, hemde bu sefer daha çok ses getirerek yapacakLar bunu..
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bende Biliyorum Meira Olduğunu.Meira'nın Övülecek Bir Yanı Olmadığı İçin O Şekilde Sorarak Şaşkınlığımı Dile GetirdimYönetimin O Kadar Sakatlık Varken Meira'yı Satması Yanlış Tabi Ama Meira'da Bana Göre Hiçbirşey Vermedi Galatasaray'a.Oynadığı Maçlarda Gösterdiği Performansta Ortada.Ayrıca Meira'yı Satmalarının Sebebi Başka.
Benim lafım yönetmiydi . uefa kupasını amaçlıyorsun tek saglam stoperin hatta jokerin Meira'yı satıyorsun , sebebi paradır maradır bilemem o zaman Orda 1.5 senedir yatan Lincoln'ün mü parasını cıkarmıslar acaba .
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bülent Korkmaz geldiği ilk günden beri yazıyorum. Futbolcu olarak bende de yeri ayrıdır ama o adamdan teknik direktör olmaz.
Geldiğinde 1.ydik şimdi 5. bitirdik takımı bitirdi diye hatırlıyorum. Alan savunması yapan bu yüzden daha az yorulan ve hücumda daha etkili olan takım gitti adam savunması yapmak yerine her yerde koşan-basan bir savunma sistemi geldi ve oyuncular belli bir dakikadan sonra ölüyorlar sanki, bunun dışın hücum sisteminde de büyük değişiklikler yaptı Skibbe döneminde Arda ve Kewell tam kanat gibi değilde, Forvet arkasında Lincoln'ün yanında gibi oynuyorlardı ve ortada şeytan 4lüsü oluşuyor, gol atıyorduk ama Bülent K. geldikten sonra kanatları da kullanmaya başladık. Oradan içeriye kattettiğimizde güzel ama ordan devamlı doldur boşalt yaptığımız için gol bulma şansımız azalıyor ve hücumda etkili olamıyoruz.
Oyuncu değişikliklerinde de 3-4 sene öncesinde kaldığını gösteriyor bence: Sabri'yi hala eski Sabri sanıp 70'te oyundan çıkarıp, Mehmet Güven'i kurtarıcı olarak oynatıyorsa, Alpaslan gibi bir yetenek varken kadroda Volkan Yaman gibi bir güreşçiye sol beki emanet ediyorsa, Semih varken Kewell'ı stoper oynatmayı göze alabiliyorsa hemde bir UEFA maçında bu adam bence teknik direktör değildir olamaz da, gitmelidir, gitmek zorundadır.
Ümit Karan, Hasan Şaş, Necati Ateş, Volkan Yaman, Sabri Sarıoğlu kesinlikle gitmesi gerekenlerden, Sabri hala değer ediyorken para için satılmalı.
Stoperde önümüzdeki sene Servet'in yanına kaliteli bir stoper almamız gerek diye düşünüyorum. Çünkü Emre Aşık çok yaşlandı ve önümüzdeki sezon hızı ve çevikliği daha da azalacaktır. Önümüzdeki sezonda idare edebilir belki ama kesinlikle bir adam gerekecek oraya ve ya transferden ziyada bir kez olsun fedakarlık yapıp Galatasaray, Semih'i Servet'in yanına stoper olarak monte etmeli.
Hakan Balta'nın yerine yedek olarak her zaman kullanmak için Alpaslan monte edilmeli. Sağ bekte Uğur var onun yedeği olarakta Serkan kullanılabilir ve ya gelecek vaadeden bir oyuncu alınmalı ama kesinlikle yabancı alınmamalı sağ beke.
Orta saha da Arda-Kewell'ın yerleri zaten kesin, Barış-Ayhan-Mehmet T. için sıkıntısı olanda yok ama bana kalırsa Lincoln gitmemeli(gitti gibi orası ayrı konu) ama adam gerçekten işi biliyor. Eğer gidecekse 10 numaramız yok ne güzel direk doldur boşalta dönelim diye düşünmeyelim çünkü kanatlarda oynattığımız Arda-Kewell ikilisi doldur boşalt sisteminin adamları değiller ve forvet arkasında oynamaları şarttır. Ve bu sistemde ortada da bir 10 numaraya gereksinim duyulacaktır. Bu yüzden yeni 10 numara alınmalı ve ya Lincoln'le devam edilmeli.
Forvet yedeği olarakta, Cem Sultan 3.-4. forvet olarak A takıma çıkmalı ve Özgürcan 3. forvet olmalı ve nonda da 2...
Bence, Teknik direktör olarak Rjiikard-Guardiola stili bir adam gerekiyor, çünkü takım Barcelona'nın sistemine benziyor.
Ayrıca umarım yaz kampına Cem Sultan, Emre Çolak, Emrah Yollu, Anıl Dilaver gibi oyuncular götürülür, belki de gelmiş geçmiş en yetenekli jenerasyonun oyuncuları bunlar ve değerlendirmek gerek.
Taylan Özgür Topçuoğlu
yazık olduğunu düşünüyorsan sen galatasaraylı değilsin bence
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Benim Galatasaray'lılığımı Sen Ölçemezsin.Emin Ol Senden Daha Galatasaray'lıyımdır...Benim Yazdıklarımı Okumadan Bana Karşı Yorum Yapıyorsun.Bülent Korkmaz Takıma Geldiğinde Dağılmış Bir Galatasaray Vardı.Maddi Yönden Çökmüş , Sırf Oyuncuların Parasını Ödemek İçin Defanstaki Adamını Satmak Zorunda Kalan Bir Galatasaray Vardı...Yönetim de Bülent Korkmaz'ın Teklifi Geri Çevirmeyeceğini Bildiği İçin Onu YEM Olarak Kullandı.Bu Adam Takımın Başına Gelmiş 3 Ay Kalmış , Transferleri Kendisi Yapmamış Etmemiş.3 Ayda Bu Kişiden Ne Bekliyorsun ki ? Her Maçtan 5 Puan Çıkarmasını Felan mı Bekliyorsunuz ? Bana Göre de Bülent Korkmaz Henüz Tecrübeli Değil. Bu Yüzden Galatasaray'ı Yönetecek Kapasiteye HENÜZ Sahip Değil.Ancak Dünyanın En İyi Teknik Direktörünü de Getirsen 3 Aylık Bir Süre de KENDİ KURMADIĞI BİR TAKIMDA Başarılı Olması Mümkün Değil..Stoper Olmadığı İçin Kewell'ı Stoper Oynatmak Zorunda Kalıyorduk.Bunlar Bülent Korkmaz'ın Suçumu Yoksa Yönetimin Suçumu ? İyi Bir Düşün Ondan Sonra Gelip Benim Galatasaray'lı Olup Olmamamı Tartış..Bülent Korkmaz O Dönemde Takımın Başına Gelerek Kendi Kendini Ateşe Attı.Ama Onun Tek Suçu İçindeki Galatasaray Aşkı.Bu Yüzden Teklifi Geri Çeviremedi.İstifa Ederekte Bir Kez Daha Galatasaraylılığını Kanıtladı.Benim Burda Yazık Oldu Demem deki Kasıt Bülent Korkmaz'ın Gönderilmesi Değil.Yem Olarak Kullanılmasıdır...
Yaşına başına bakmadan onun bunun Galatasaraylılıklarına laf söylüyor yahu. Sonrada biz birsey yazınca ceza alıyoruz.
Herşey için tesekkürler Bülent Kaptan. En zor dönemdeyken elini taşın altına koymaktan cekinmediğin için; basarılı olamayınca da onurunla istifa ettiğin için teşekkürler. Yerin er zaman ayrı bu takımda.
Böyle ayrılık olmaz...
Sizin galatasaraylılığınızdan bize ne ki? Taylan bunu yargılayacak kişi sen değilsin.
Transferleri tartışın tartışacaksanız bir zahmet.
ne cevap vereyim ki size? önce sen benim yazdıklarımı oku sonra cevap yaz tmm mı? ayrıca YEm olarak falan kullanılmadı basbaya YETENEKSİZ bir adam işte, niye kabul etmiyorsunuz anlamıyorum. Y_E_T_E_N_E_K_S_İ_Z, galatasaray aşkı umrumda değil bende galatasaray aşığıyım bana da teklif etseler bende kabul ederdim, yok kendi kurmamıştı falan hikaye bunlar...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Anca yaşıma verirsin ztn![]()
Futbolcu Bilgileri
Bülent Korkmaz yerine başkası olsa ne farkeder ? söylermisin Bülent hoca elinden geleni yaptı yapabliceğini elindeki kadro iyi bi kadro ama herkezin bi oyun planı vardır bu kadro onun planına uymuyordu belkide ama o elinden geleni yaptı elindeki Lincoln diye bi adam var isterse oynar isterse oynamaz yatar sakatlanır gezer adamı oynatır suclu olur oynatmaz suclu olur ee ne yapsın ?
Tamam Kardeşim Haklısın.Bülent Korkmaz - Hakan Şükür - Ergün Penbe - ARDA TURAN ... Hepsini Gönderelim Galatasaray'dan.Bize Ne ki Bu Kişilerin Galatasaray Aşkından ? Sonuçta Arda 'da Geçenlerde " Bülent Hoca Takımda Kalmalı.Biraz Daha Şans Verilmeli " Diye Açıklama Yapmıştı.Arda'da Galatasaraylı Değil Zaten.Gönderelim Hepsini Gitsin.Napacağız Böyle Futbolcuları..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Galatasaray’ın Bursaspor’dan 3 yıllık sözleşme ile kadrosuna kattığı Mustafa Sarp, Galatasaray formasını sırtına geçirerek Lig Tv’ye çok özel açıklamalarda bulundu.
Çiçeği burnunda Galatasaraylı Mustafa Sarp "Çocukluğunda hangi tutuyordun?" sorusuna "Bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Yakın zamanda çevremdeki insanlardan bunu öğrenirsiniz zaten. Ama şu kadar bir şey söylemek istiyorum size, Bursaspor’a transfer olduğumda Four-Four-Two dergisine bir röportaj vermiştim. Futbol sevgimin nereden geldiğini sormuşlardı. Ben de cevap olarak onlara babamdan demiştim. Çünkü benim babam gençliğinde Diyarbakır’dan İstanbul’a hem ekmek parasını kazanmak hem de Galatasaray’ı canlı canlı izlemek için gelmiş. Böyle bir babanın oğlu sizce hangi takımlı olabilir. Mesela UEFA Kupası alındığında ağlamıştım. Zaten kim ağlamamıştı ki?" şeklinde cevap verdi.
Mustafa Sarp ayrıca "Bu formayı giymek bu takımı tutan ve futbolcu olan herkesin rüyasıdır. Yıllarca bunun için uğraşırsınız. Ve sonuçta bu forma herkese nasip olmaz. 3 yıllık ön protokol imzaladık Galatasaray’la. Federasyonun resmi transfer tarihi olan 8 Haziran’da da resmi imza atılacak inşallah.
Yıllarca televizyondan izlediğim, Avrupa tarafından "Cehennem" adı verilmiş stadımıza ve taraftarımızın önüne çıkmak, kazanılacak başarılarda pay sahibi olmak istiyorum.
Galatasaray ligin en kaliteli kadrosuna sahip.Yerli oyuncuları olsun, yabancıları olsun. Ben Galatasaray ile anlaştığım için ya da üzerimde bu forma var diye bunları söylemiyorum, bu yanlış anlaşılmasın lütfen. Zaten bu forma hak etmeyen kimseye teslim edilmez. Bu yüzden de o kadroda olan her futbolcu çok iyi futbolcudur" diyerek sözlerini noktaladı.
Last edited by Pesimistr : 03.Haziran.2009 at 19:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ben ne diyorum sen ne diyorsun... Eğer alacağımız hocaları takım sevdasına göre alacaksak biz daha büyük klüp olamamışız demektir. Oyunculara lafım yok benim
Ayrıca bülent korkmaz'ın oyun sistemine uymuyor demişsin eğer uysaydı ztn ikinci lig takımı olurduk. Doldur boşalt yapmaya uygun oyuncularımız olurdu, bire bir markajla 60.dk dan ölen bir takımımız olurdu ne güzel olurdu değil mi? keşke kendi yarattığı bir takımımız olsaydı. O zaman uefa'da ilk ön elemede elenseydik ne güzel olurdu değil mi? ne de olsa kendi kurmus olacaktı. Hakan Şükür'ü geri alırdı belki kule diye...![]()
Futbolcu Bilgileri
Bizde Sana Zaten Bülent Korkmaz Takıma Aşık Olduğu İçin Gönderilmemeliydi Demiyoruz ki . Sen Kendin Gelmiş Bizim YAZIK OLDU Dediğimiz Lafı Yanlış Anlıyorsun.Ben Sana Diyorum ki " Gönderilmesi Bence de Doğru Bir Karar.Çünkü Tecrübesi Yok, Galatasaray'ı Kaldıramaz Henüz." Ama Yazık Oldu Diyorum.Neden ? Çünkü En Zor Zamanda Takımın Başına Getirtildi ve Yem Olarak Kullanıldı.İşte Bu Yüzden Yazık Oldu Diyorum.Sene Başında Takımın Başına Geçmiş Olsaydı, Kendi Transferlerini Kendisi Yapsaydı O Zaman Karar Verseydik Yetenekli Olup Olmadığına Diyorum.Ama Sen Hala Gelmiş Bana Diyorsun ki Takım Sevgisine Bakarak mı Teknik Direktör Alıp Göndereceğiz...Benim Yorumlarımı Önce İyi Oku , Anlamaya Çalış.Ne Dediğimi Anladıktan Sonra Eleştir.
Aranızda ki tartışmayan bir an önce son verin.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
teknik direktör belli değil . bu mustafa sarp'ı kim neye göre aldı anlamak mümkün değil . iyi veya kötü onu bilmem ama yapılış açısından ilginç bir transfer oldu .
Bülent Korkmaz yüksek egoluydu,kıskançtı,yıldızları yönetemiyordu. Bikaç haftaya kadar gitmesi taraftarıydım. Fakat son maçlarda yavaş yavaş takımı oturtuyordu ki gönderildi. Eğer yerine daha iyisi alınacaksa iyi, ama gene Skibbe gibi teknik direktörler gelecekse kötü olmuş.
uzun uzun Bülent Korkmaz konuşulmuş, bir iki laf da ben etmek istedim bu konuda. Bülent Korkmaz'a yeteneksiz demek haksızlık olur zira daha buna karar verecek kadar izlemedik kendisini ancak yadsımamamız gereken bir şey daha var ki taktik açıdan çok yol gitmesi gerek kendisinin. basit bir bakış açısıyla, bir takıma ligin bitmesine iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda hafta kalmışken TD oluyorsan o takımın oynadığı stile neredeyse hiç dokunmamalısın. iyi olmayabilir, sonuç getirmeyebilir, çok fazla gol yiyor ancak az gol atabiliyor olabilirsin ama o stili tamamen atıp başka bir stil yerleştirmeye çalışmak intihar etmekle eşdeğerdir. eksik gördüğün yerleri güçlendirirsin, bazı yerlerde başka oyuncuları oynatırsın ama şablonu değiştirmezsin, değiştirmemelisin. ayrıca elindeki her oyuncuya karşı da "tamam ağam, tamam paşam" demen de gerekir. kendini ezmekse bu yapmak zorundasın, çünkü o adamı gönderip yerine başka oyuncu alma şansın yok. lig bitene kadar hepsi dayıdır, lig bittikten sonra ama hesabını kesersin, gerekiyorsa da kapının önüne koyarsın. Bülent Korkmaz özelinde konuşmak gerekirse, bu bütün Türk TD'lerinin ortak problemi. aksi örnek buna Lucescu'dur mesela. Lucescu elindeki malzemeyle güzel yemek yapar, elindeki kadroya bakar, her oyuncunun yeteneklerini değerlendirir ve oyuncularının gölünü hoş tutar. ilk yaptığı iş budur, sonrasında da bu kadro ile nasıl oynayabilirim sorusunun cevabını arar. standart bir dizilişi yoktur Lucescu'nun, takımına göre 4-4-2'de oynar 3-5-2'de 4-5-1'de. tek sabit olan şey Lucescu'da yavaş ve defansif yönde oynatmaktır takımı, topyekün atağa çıkartmaz, yavaş bir tempoda çok pas yaptırarak ağır ağır ileri çıkartır takımı böylece tüm oyuncularının kondüsyonu yeter maçı bitirmeye. ama bir Türk'ler, akıncı kanımızdan olsa gerek, birden hızlı bir şekilde atağa çıkıp hemen sonuca ulaşmak isteriz hep ve bu düşünce de hep tutmaz. Bülent Korkmaz'da başta bu düşünceye kapıldı ve benim dediğim olsun düşüncesiyle ilerledi. tutarsa, büyük şans olurdu ki şu anda şampiyon bir takımın hocası olarak transfer çalışmalarını yürütüyor ve biz de "vay be, ne hocaymış ama." diyor olurduk. ama normal olan şey oldu ve başaramadı. ben isterdim ki egosunu biraz ezebilsin ve gelecek olan TD ile çalışıp biraz pişsin ama dediğim gibi millet olarak egomuz çok yüksek, daha 3 yıl öncesine kadar oynayan bir insan kalkıp "ben TD'yim başkasının yanında yardımcılık yapmam." diyebiliyor. bu bakış açısıyla diyebileceğim, futbol konusunda derin bilgisi olan ve biraz işi öğrense çok başarılı olabilecek bir insanken şimdi başarısızlık yoluna girmiş durumda. halbuki önünde Piontek-Terim ve Derwall-Denizli gibi çok güzel örnekler de vardı. yazık oldu...
O adamların t.dlik bilgisi-kariyerleri ile bülent'in ki aynımı![]()
Futbolcu Bilgileri
Bülent Korkmaz gitti iyi oldu begenmiyorum o adamın teknik direktörlügünü zaten başarılı oldugu bir klüpte yoktu Galatasaray onun için bir piyango oldu ama egosu yüzünden hem Lincoln'ü hem UEFA kupasını hemde Ligi kaybettik neyse yeni sezon yeni t.d..