Plymouth maçı ile 2. devreye başladık. Deplasmanda ise aldığımız ağır yenilginin sebebi forvetimizin yetersizliği. Townsend’in yokluğunda onun boşluğunu dolduramıyoruz.
FA CUP’ta kolay rakibimizi geçmekte zorlanmadık. İçeride oynadığımız Birmingham maçında da hiç etkili olamadık ve kaybettik. Southampton deplasmanında forvette değişikliğe gittim çünkü 2-3 maçtır oynattığım Howart hiç etkili olamıyor. Onun yarine oynattığım Baggie gol atamasa da maçta etkili bir performans sergiledi ve kazandık.
Premier Lig ekibi karşısında deplasmanda galip gelme şansımız yoktu ve 2-0 kaybederek elendik. Derby karşısında hem şanslı hem de şanssızdık. Şanslıydık girdiğimiz az sayıda pozisyonu golle sonuçlandırdık. Şanssızdık çünkü yükselişte olan Darren Brown ve sıkıntı çektiğimiz mevki olan forvette oynayan Baggie sakatlandı.
Bu arada kaleye de tekrar sezon başında forma giyen Speroni geçti. Pope sakatlık yaşadı. Leicester deplasmanında hezimete uğradık.
Sheff Wed maçında ise dibe vurdum. Forvette oynatacak oyuncum kalmadığı için defans oyuncusu olan Nsiala’yı pivot santrafor olarak düşünüp maça başladım. Tek sağlam forvetimiz Houghton da sakatlanınca maç içerisinde bir başka defans oyuncusu da forvet diye soktum oyuna, tabi sonuç da ortada.
Townsend nihayet sahalara döndü. Houghton’un 2 gol attığı maçı kaybettik.
Deplasmanda Hull maçını kazanarak 3 maç sonra galibiyetle tanıştık.Yukarıya ulaşmak zor, ligden artık düşmeyiz, 12 maç kala 14. sıradayız.
Kadrodaki oyuncuların değeri şu şekilde;
Devre arası tek transfer gerçekleştirdim orta sahaya;
Şimdi ilk devre yenerek kötü gidişe dur dediğimiz Bolton ile deplasmanda karşılaşacağız. Lig lideri ile çok zorlu bir maç olacak.