2000'de Kupayı aldıktan sonra bir sürü oyuncumuz dünya tarafından tanınıyordu.
Sabri'yle baya dalga geçiliyor bu platformlarda, ama Sabri canla başla mücadele eden bir insan. Tamam bazı hareketleri zararlı, fazla agresif ve çabuk gaza geliyor, ama yine de olgunlaşmış bir Sabri mükemmel bir rotasyon oyuncusu olur Galatasaray'da...
sizin kadar Fatih Terim'de çok seviyor Sabri'yi![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Ben bu formaya hizmet eden her oyuncuyu severim. Sabri sağ bek olmamasına rağmen bütün bir sezon özveriyle orada oynadı, gollerin çoğunu o kanattan yesek bile Sabri o kanatta aslanlar gibi çalıştı. Elinden gelen budur Sabri'nin o mevkiide. Sağlam bir sağ bekin önüne koysunlar Sabri'yi (mesela sakatlık dönemini tamamen atlatmış, tamamen hazır bir Uğur Uçar), sağ kanattan adam geçemez. Sabri'nin sadece biraz ayak hakimiyetine, bir de ciddi bir profesyonel yardıma ihtiyacı var. Otokontrol konusunda ciddi bir problemi var çünkü...
Sezonun en önemli transferi
Katalan ekibinin patronu, “Türkler bu yılın en önemli transferini yaptılar.
Rijkaard, Galatasaray ileBarcelona arasında bir köprü oluşturacaktır. Biz bu köprüyü inşaa etmeye hazırız” diye konuştu
Galatasaray’ın başına Frank Rijkaard’ın geçmesi, Avrupa’da geniş yankı uyandırırken, bu ismin işbaşı yapmasının, sarı-kırmızılılara bir çok kapıyı açacağı da bir kez daha ortaya çıktı. Barcelona Başkanı Joan Laporta, Cim-Bom’a ve Rijkaard’a tam destek vereceğini ifade etti.
Sarı-kırmızılıların çok önemli bir ismi takımın başına getirdiğini ifade eden Laporta, Racc Radyosu’na yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Barcelona’nın dünyada bir numaralı hale gelmesinde Rijkaard’ın rolü çok büyük... Bana göre Türkler, bu yılın en önemli transferini yaptılar. Rijkaard, Barcelona’nın evladıdır ve kapılarımız ona her zaman açıktır.”
Futbol entellektüeli
Barcelona Kulübü ile Rijkaard’ın sürekli temas halinde olduğunu da hatırlatan Başkan Laporta, “Sanırım Rijkaard ismi Barça ile Galatasaray arasında bir köprü oluşturacaktır. Biz bu köprüyü inşaa etmeye hazırız” dedi.
Bu arada, Rijkaard ismi Katalan medyasında da büyük yankı buldu. Rijkaard’ın tam bir futbol entellektüeli olduğunu savunan gazeteler, Galatasaray da Rijkaard ile yeni bir dönem başlayacağını savundular.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bi para yardımı falan gelirse ne iyi olur dimi![]()
Gudjohnsen'i Hleb'i bedava versinler![]()
Rijkaard'ın eleştirdiği futbolcu
Rijkaard şaşkınlığı geçmiş değil. Ülkesine giden ünlü çalıştırıcı iki ismi zikretti. Birini övdüğü diğerini eleştirdiği iddia ediliyor..
Cim Bom’un yeni hocası, yöneticilerle Fransa- Türkiye maçını izledi. Arda'yı beğenen Sabri'yi eleştiren Rijkaard, maç kasetleriyle evine gitti.
Sarı-Kırmızılı yönetimin takımın başına getirdiği Frank Rijkaard, görevine hızlı başladı. Önceki gece imza sonrası Florya Tesisleri'ni gezen ardından da yöneticilerle Fransa-Türkiye maçını izleyen 46 yaşındaki ünlü çalıştırıcı, isteklerini anlattı. Başkan Adnan Polat, yöneticiler Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin'in bulunduğu görüşmede, Rijkaard'ın Fransa karşısında Arda'yı çok beğendiği, Sabri'yi ise eleştirdiği öğrenildi.
Sarı-Kırmızılı yönetimden transferde tek yetkili olma sözü alan Hollandalı teknik adamın Neill ve Leo Franco'ya onay verdiği belirtildi. Geceyi birkaç saatlik uyku ile geçiren ünlü hoca, sabahın erken saatlerinde de Galatasaray’ın bir sezonluk maç kasetleriyle ülkesine uçtu. Ülkesine gitmeden önce havaalanında önemli açıklamalarda bulundu.
EN BÜYÜK HEDEFİ NE?
Galatasaray'a 2 yıllık imza atan Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylerken, "Galatasaray'a gelmek benim için büyük bir meydan okuma, çok önemli bir sorumluluk ve risk alma.'' dedi.
FAZLA DÜŞÜNMEDİM
Dün yapılan imza töreninin ardından bu sabah erken saatlerde tekrar ülkesi Hollanda'ya dönerken Atatürk Havaalanı'nda Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, transferinin çok kısa sürede gerçekleştiğini, 2-3 hafta önce teklif aldığında fazla düşünmeden karar verdiğini ve hemen Türkiye'ye gelerek imza attığını söyledi.
HEDEF GÖZE HOŞ GELEN FUTBOL OYNAMAK
Türkiye'nin önemli ve en büyük kulüplerinden birine geldiğini yineleyen Rijkaard, Galatasaray'dan teklif aldığında karar vermekte zorlanmadığını da belirtirken hedefinin sorulması üzerine ise, ''Galatasaray'ın teklifini seve seve kabul ettim. Burada çok güzel işler yapacağımızı tahmin ediyorum, bunun için çalışacağız. Hedefimiz tabii ki kupalar kazanmak, şampiyon olmak ama en büyük hedefimiz iyi ve göze hoş gelen bir futbol oynamak. Benim için bu başarıdan önce gelir." dedi.
Rijkaard, Türkiye'ye ve İstanbul'a transferinin aniden geliştiği için ülkede bir şaşkınlık olduğu hatırlatılarak düşüncelerinin sorulması üzerine ise, ''Türkiye'yi ve İstanbul'u bilmeyenler ve tanımayanlar olumsuz düşünebilir. İstanbul çok güzel bir şehir. Burada insanlar çok samimi ve sıcak kanlı. Türkiye çok önemli bir ülke ve İstanbul çok güzel bir şehir. Bizim için de Türkiye çok önemli bir ülke.'' diye konuştu.
TAKIMI İZLEYİP EKSİK YERLERE TAKVİYE İSTEYECEK
Bu arada sabah erken saatlerde ülkesine dönen Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard ve menejeri Perry Overeem'ın bir hafta kalacakları Hollanda'da Galatasaray'ın geride kalan sezonda oynadığı maçların kasetlerini izleyeceği, eksik gördüğü yerlere transferler yapmak için görüşmeler yapacağı belirtildi. Hollandalı teknik adamın bir hafta sonra İstanbul'a dönerek transfer çalışmalarını ve kamp programını burada oluşturacağı, takımı da yakından tanımaya çalışacağı söylendi.
kaynak : http://www.internethaber.com
Gerçekten çok önemli. Johan Cruyf'da tam destek verecektir. Galatasaray göz önünde olacaktır.
Çok çok akıllıca transferler. Baros olsun Kewell olsun, ve özellikle Rijkaard.
Açık konuşmak gerekirse imrenmiyor değilim.
Gerçekten çok önemli. Johan Cruyf'da tam destek verecektir. Galatasaray göz önünde olacaktır.
Çok çok akıllıca transferler. Baros olsun Kewell olsun, ve özellikle Rijkaard.
Açık konuşmak gerekirse imrenmiyor değilim.
aynen katılıyorum. imrenme kısmı da dahil![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Olgunlaşmış derken? 25 yaşına geldi. herşeye itiraz ediyor. yemekte hesap geldiğinde ona bile itiraz eder bu adam. Galatasaray formasıyla emek veriyor, yerinde oynatılmıyor deniyor ama bir adam hiç mi gelişme göstermez kariyeri boyunca. 2003'te kadroya girdiği günkü sabri ile bugünkü sabri arasındaki tek fark şımarıklığındaki artıştır bana kalırsa.
Sabri de Arda kadar Galatasaraylılığını öne çıkartıyor ama neden Arda daha çok seviliyor? çünkü efendi adam. tek fener maçında efendiliğinden kaydı. onun dışında bir falsosunu görmedik. (2-3 sene önceki bordeux maçı da var gerçi). ama bunun dışında sabri her maçta herşeye itiraz ediyor. tamam Hagi'de itiraz ediyordu ama en azından bu antipatik itiraz etme olayını yaptıklarıyla kapatabiliyordu. gerçi sabriden istediğimiz çok birşey de değil yani. sadece 1 orta yapsın adamın kafasına. başka birşey istemiyorum.
Biri sana küfür etsin o zaman sen ne yaparsın , bazı insana küfür bile etsen maçta umursamaz bazısıda Sabri gibi yediremez birde böyle düşünün hakem kararlarına filan tamam abartıyor itirazı ama onun huyu.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Evet Sabri aşırı agresiftir.Her maç hakemlere bağırır,çağırır,el kol yapar.Ama bu düzeltilmeyecek bir huy değil.Oturup ciddi boyutta konuşulursa,yapmaya devam etmesi halinde ceza vs alacağı söylenirse en aza indirger bu hareketleri...
Sabri sağ bek için iyi bir yedek olur.Sağ açıkta oynayabilecek teknik kapasiteye ve zekaya sahip değildir zaten.Bu yüzden sağ bek için alternatif olarak takımda bulunması derinlik verir kadroya...
Sabri'den 2.lig futbolcusu bile olamaz bu istediği kadar Galatasaray'lı olsun bu arada bende Galatasaray'lıyım bunuda belirteyim sonra çekemiyor diye düşünenler olmasın..Bi Bordeaux maçında attığı gol var Allah için ondan başka yaptığı doğru bi işi hatırlamıyorum Sabri'nin..Bu arada Rijkaard işi çok güzel oldu transferde bombayı patlatırsak şampiyonluğun en büyük favorisi biz oluruz..
Sonuç olarak Sabri bu takımdan yollanmamalı.Kadro derinliği açısından çok iyi bir alternatif.Abarttığınız kadar kötü bir futbolcuda değil Sabri.
Rijkaard maç kasetlerini izledikten sonra yönetime Sabri'yi eleştirmiş..
e gitsin başka meslekle uğraşsın. niye başkaları küfür yemiyor da o yiyor? küfür edene değil ettirene bakacaksınız. küfür etmek zaten ayıp. 30 bin kişi küfür ediyorsa herbirine karşılık mı vereceksin.
yetenekli olsa bir nebze sabredeceğiz ama ben hem orta yapamayan bir kanat adamını hem de herşeye itiraz edip bağırıp çağıran bir yeteneksizi takımımda yedek olarak görmek bile istemem.
Arkadaşlar Sabri'den önce gönderilmesi gereken çok isim var.(Nonda,Linderoth,Lincoln,Hasan Şaş,Ümit Karan gibi)
Sabri'nin bu haşarı hareketlerinin sebebi yıllardır süren otorite boşluğuydu.Eğer sizin başınızdaki adam yerel olarak sizden daha az üne sahipse sinir yapısı bozuk insanlar Sabri gibi tepkiler verirler.
Peki aynı Sabri'nin şampiyonlar ligi yahut Uefa maçlarına dikkat edelim. Var mı yanlış bir hareket? Hayır. Nedir öyleyse buna sebep? Sebep şu : Seni yöneten hakem senden daha çok tanınabilirliğe sahip , senin karşındaki futbolcu (genelde) senden daha fazla itibar görüyor. İşte bu sebepleri göz önüne aldığından Sabri, avrupa maçlarında sadece futboluyla ön planda oluyor.
Bu durum nasıl düzeltilebilir ? Şöyle ki bu durum bir Rijkaard'ın , bir Capello'nun , bir Scolari'nin ağırlığıyla düzelir. Şimdi Sabri'nin başında ondan çok daha itibarlı biri var. Rijkaard'ın birkaç ikazı Sabri'nin bu haşarılığını en aza indirecektir. Bekleyip göreceğiz...
bazen ınanılmaz oynuyo avrupa capında bı bek dıyosun almanya lıverpool maclarında oldugu gıbı bazende takımı rezıl edıyo 18 yasındakı sabrı neyse 25 ındekıde o bı fark yok ustune bek koymadı acıkcası bıraz top kapmayı ogrendı bıraz pozısyon almayı....ama gonderılmemelı alternatıf olabılır
Allah'tan şu Mehmet Topuz olayı çıktı da basın bizi kurcalamayı bıraktı biraz da olsa . Rahat rahat yapsın Üstünel'im transferlerini .
Çok doğru dedin valla King_91
tamam da olgunluk yaşla birlikte gelir, yaşadıklarınla birlikte gelir. adamın olgunlaşmasını bekleyeceğiz diye sağ kanadımızı orta yapamayan bir kanat adamına mı bırakalım?
hadi tamam dediğiniz gibi otoriter bir teknik adam da geldi. bu hareketleri falan yapmadı. e sonra nolcak. adamı sağ açık yapsanız, doğru düzgün adam geçemez orta yapamaz. bek yapsanız zaten yeri değil çok hata yapıyor ve ileri çıktığında yine orta yapamıyor. sadece hızlı. tek avantajı bu.
her tarafı Galatasaraylı olsa, maçlarda antipatik hareketler yapmasa ne olur yani. yeteneği konusunda bir ilerleme kaydedemedikten sonra ne yapayım.
Sabri 0 yetenek değil bana göre... Sadece futbola konsantre olmakta problem çekiyor. Gelişme kaydedememesi de tamamen kafadan kaynaklanan bir durum bana göre. 28 yaşına gelince çok daha farklı bir Sabri izleyeceğimiz kanaatindeyim.
Bana kalırsa Sabri'ye bu yıl profesyonel destek eşliğinde son bir şans verilmeli. Bu kadar kolay harcamamalıyız Sabri'yi...
Rijkaard herkezi yola getirecektir.Linconl'ü bile..