Chelsea’den ayrılan Guus Hiddink, önümüzdeki yıllarda Premier League’e geri döneceğini söyledi. Rusya Milli Takım Seçicisi, İngiltere’de görev yapmanın keyif verici bir iş olduğunu söyledi.
Guus Hiddink, hem de çok uzak olmayan bir gelecekte İngiltere’ye dönmeyi planlıyor. Chelsea ile yolları ayrılan Hollandalı çalıştırıcı, önümüzdeki yıllarda neler yapmayı düşündüğüne ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, Chelsea olmasa bile mutlaka bir Premier League ekibinin başına geçmek istediğini söyledi.
Daha önce Avustralya, Güney Kore ve Hollanda milli takımlarını da çalıştıran deneyimli teknik adam, İngiliz The Sunday Mirror gazetesine yaptığı açıklamada “Döneceğim. Chelsea şimdilik iyi durumda. Belki de bana daha fazla ihtiyaçları yoktur. Fakat İngiltere’ye ve Premier Lig Futbolu’na olan aşkım son üç buçuk ayda çok fazla arttı. Premier Lig’i çok seviyorum. Tekrar kulüp takımı çalıştırmak isterim. Üst düzey futbolcularla çalışmaktan memnuniyet duydum. Belki de görev başına gelmeden önce tahmin ettiğimden çok daha fazla sevdim Chelsea’deki işimi. Dört ayda takımın geleceği için yatırımlar yaptık” diye konuştu.
Wembley’de oynanan Federasyon Kupası finalinde Everton’u 2-1 yenen Chelsea’nin geçici hocası olarak bir de kupa kaldıran Hiddink, kendisine verilen görevi fazlasıyla yerine getirmiş oldu. Öyle ki Hiddink, Chelsea’yi Şampiyonlar Ligi Finali’nin de eşiğine kadar getirmiş ancak Iniesta, Barcelona adına attığı son dakika golüyle The Blues takma adlı ekibin eşikten içeri girmesine izin vermemişti.
Goal