Aslında şu aşamada yorum yapmak pek doğru olmaz çünkü Daum'un tek kullandığı sistem yok. Fenerbahçe'ye Alex gelene kadar çift forvet oynattı, hatta yarım devre oynayan Nobre Hooijdonk'un yanında coştu ve 16-17 gol atmıştı yarım devrede yanlış hatırlamıyorsam.
Sonra Alex gelince, zaman zaman yine çift forvet denese de 4-3-3 tarzı bir oyun anlayışıyla oynattı takımı. Solda Tuncay, sağda Serhat vardı, Anelka gelince Anelka'yı sağda kullandı, Hooijdonk ile araları bozulunca Nobre'yi tek kullandı. Orta sahada ise Aurelio, Appiah vardı. Zaman zaman Deniz, zaman zaman da Selçuk'u burada kullandı.
Şimdi Alex'in gönderilmesini istemeyecektir ve ondan mutlaka faydalanacaktır ama bu ilk 11 olmaz düşüncesindeyim;
Kalede Volkan, önlerinde Gökhan Gönül, Carlos ve 2 stoper (Bilica kesin oynar demiyorum çünkü Önder'i de çok kullanıyordu Daum, Bekir de var ve mutlaka 1 yabancı stoper daha gelir) önlerinde eğer alınırsa DMC olarak Poulsen, bu ikilinin önünde Emre ve Topuz, sol kanata forvet özelliği de olan AML oynayabilecek bir isim, sağa kaliteli bir transfer gerçekleşmezse eldeki seçenekler çok fazla. Burak'ın Daum'un sisteminde kullanılabileceğini düşünüyorum. Forvete de Semih ya da Güiza.
Kanatlar forvete sık destek verip, golcü kimliği de olan oyuncular olursa bu sistem faydalı olur. En azından ben olsam böyle oynatırım.