1 ile 30 arası toplam 132 sonuç

Konu: Taktik ve Antrenman Hakkında Sormak İstedikleriniz

Hybrid View

selam arkadaşlar bu taktik dizilişinde bir oyunvuyu mevkisinde biraz sağa ya da sola kaydırmak için ne yapmam lazım? çok araştırdım bulamadım ya da gözümden kaçtı bilgilendirirseniz sevinirim, saygılar.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by 06emre View Post
    selam arkadaşlar bu taktik dizilişinde bir oyunvuyu mevkisinde biraz sağa ya da sola kaydırmak için ne yapmam lazım? çok araştırdım bulamadım ya da gözümden kaçtı bilgilendirirseniz sevinirim, saygılar.
    Oyunculara tek tek bunu yapamıyoruz bunun yerine takım komutunda sahaya enlemesine yayılımda oyuncuların birbirlerine ne kadar yakın ve sahaya ne kadar geniş yayılacağını belirtebileceğimiz bir komut var sadece. Geniş yayılımda kanat oyuncuları taç çizgisine yakın, göbekteki oyuncular çizgiye biraz daha yakın oynar. Yakında ise doğal olarak tam tersi
    Yani bahsettiğin şeyi yapabileceğin tek komut bu.

Buna karşın oyuncunun maç içinde oynayacağı alanı belirleyebilirsin, bu ayarlamayla belki istediğine yakın bir sonuç elde edebilirsin. Şöyle ki;
    Closing Down yani alan daraltma (pres) komutunu bir daire gibi düşün. Bu daire oyuncunun rakibe baskı yapacağı alanı belirler. Bunu arttırdıkça (sağa doğru) o daire büyür. Oyuncuda o daire içine giren rakip oyuncu olduğunda ona doğru hamle yapar. Yani Stoper oynattığın oyuncunun fazla sağa sola gitmesini istemiyosan bu ayarı düşük tutmalısın, çokta düşük tutarsan rakip üstüne geldiğinde stoperin sürekli geri kaçarak rakibe rahat pas ve şut imkanı tanır. İyi ayarlamak lazım.

sorunun cevabı oldumu bilemiyorum, anladığım kadarıyla cevaplamaya çalıştım.

Mesaj Yetkileri