Quote Originally Posted by stewie972 View Post
önceki mesajımda yazdıgım squad harmony nin düşüklüğünün sebebi genç ve yetenekli oyuncularıma sürekli talipler çıkması, benimde bırakmak istememem. aslında ligi hep media predictiondan üstün yerlerde bitiriyorum

oi konusundaki rehberinizi okudum ancak dediginiz gibi kafam karıştı biraz. tek forvet, amc, aml ve amr kullanırsa rakip bunlara sıkı markaj yaptırıyorum. ancak çift forvet ve çift mc de nasıl bir oi uygulayacagımı çözemedim. en iyisi asistanın sesine kulak vereyim biraz

bir de atak taktiginde 3 free role işaretli mevki var. zaman zaman buralardaki oyuncularım çok düşük ratingle oynuyorlardı. scouttan baktım, free role oynayamayacak oyuncular bendekiler. bende forvete free role de oynayabilecek oyuncular aldım bu sezon. bakalım süperlige yürüyebilecek miyiz dardanel ile

yardımlarınız için teşekkürler.
OI ile uğraşırken önemli olan rakibin etkili silahlarını ve zayıf halkası olan oyuncuları çözmek. Mesela Arsenal'de takımın beyni ve atakları yönlendiren isim Fabregas olduğuna göre ona özel önlemler almak gerekir. Aynı şekilde Fenerbahçe'de Alex önlem alınması gerekn bir isim. Bu oyuncular topu çok rahat ve etkili bir şekilde takım arkadaşlarına aktarabildiğine göre pres ile değil markaj ile durdurmaya çalışmak en mantıklısı. OI rehberinde özellikle belirttiğim gibi rakibin etkili silahlarına önlem alırken, o oyuncuların topla buluştuktan sonra yapacaklarına değil, topla buluşmasına engel olmaya çalışmaya odaklanılmalı. Özetle rakibin diziliminden çok etkili oyuncuları (hangi mevkide oynarlarsa oynasın) önemli. Sadece AMC mevkisi için o bölgedeki rakip oyuncu çokta etkili olmasa da boş kalmaması için önlem alınmalı.

Free role oynaması için çok teknik oyuncu olmasına gerek yok, yani AMC tarzı bir oyuncu olması şart değil. Forvetlerinden soldaki target man tarzı olursa çok iyi olur, free rol kalsın sistemin özelliği orda.

İnşallah başarılı olursun, taktiklerimden istediğin verimi alamazsan ve rehberde yazılanlar sana mantıklı geliyorsa, rehberdeki bilgiler ışığında kendi taktiği yapmanı tavsiye ederim.

Not: OI konusunda takıldığın zaman rakip bir oyuncunun ekran görüntüsünü koyarsan onun üstünde sana açıklamaya çalışırım. Hem profilinin hemde profile>positions ekranının (preffered moves'un olduğu ekran) görüntüleri olursa daha iyi olur.