Daum İstanbul'a geldi. Koch'da Fenerbahçe atkısını giydi.![]()
Daum İstanbul'a geldi. Koch'da Fenerbahçe atkısını giydi.![]()
Öyle diyorsun da Zapata, Cardozo, Reyes ile Galatasaray ilgileniyor diyorsun. Aynı mantıkla o zaman Zapata, Cardozo ve Reyes hiç gelmez. Ligimizin kalitesi ortadayken o halde bizim takımlar Avrupa'dan hiç oyuncu alamaz. Böyle mantık olur mu?
Bence de TobiAslan'a çok benziyorsun, hatta bence aynı kişisiniz zira bu kadar üslup benzerliği çok nadir olur. Ya inanılmaz benzerlik var ya da aynı kişi -ki bu kadar benzerliğin olması zor.
Cengiz yukarıda da bahsettiğim gibi para çoğu zaman transferlerde "tek etken" olmuyor. Bildiğiniz gibi Vargas 26 yaşında ve çıkışta olan bir futbolcu. Ayrıca Italyan sitelerinden bazılarında ve Fiorentina'nın fan sitesinde oyuncu ile ilgilenenler arasına Bayern Münih'in de katıldığı yazılıyor. Bu şartlarda Vargas'ın Türkiye'ye gelme ihtimalini çok zayıf görüyorum. Kaldı ki Fiorentina da kariyer yapabileceği ekiplerden biri ve bunu bu yıl da gösterdi. Ancak Vargas'ı tanımıyorum; paraya tapan biri ise (ki böyle futbolcu çok yok, olanlar da 33'ten sonra buna ağırlık veriyor) o zaman ihtimaller dahilinde olabilir
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yazdıklarımı dikkatli okuduysan hepsinin altına bir yorum yazdım ve bu yorumlarım da olumsuzdu. Dikkat ettin mi ? Örneğin Sevilla aradan çekilmeden Cardozo'nun Galatasaray'a gelmeyeceği gibi...
Yapılabilecek transferler vardır, bir de yapılamayacak olanlar. Sen eğer Avrupa'da çıkışta olan ve büyük kulüplerin talip olduğu bir oyuncuya talipsen ve bir de Turkcell Super Lig ekibiysen elbetteki böyle transfler çok çok zorlaşır.Bu lig İstanbul'dan ibaret değil. Bunun Ankara'dan ötesi de var. Hep bu gerçekleri unutuyoruz ne yazık ki...
Last edited by Selman Ozturk : 29.Haziran.2009 at 03:42 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Buna ek olarak Türkiye'yi tercih etse bile, ilk sezonunda Şampiyonlar Liginde oynamıyacak. Buda büyük etken oyuncu Şampiyonlar Liginde oynamak ister. Buda Fenerbahçe için dezavantaj ama; bana göre paranın açamıyacağı kapı yoktur her kulüpten 500bin-1milyon € fazla para verirsen rahatlıklada oyuncuyu getirebilirsin. İstanbul gibi iyi bir şehirde yaşayacak, Türkiye'de şampiyonluğa oynayacak ve Avrupa Ligine katılan en iyi takımlardan birisinde forma giyme ihtimalide var.
şu TobiAslan her kimse, fenerbahçeli arkadaşlarda büyük etki bıraktığı kesin. artık bu konu da ne yazsam bilmiyorum, buyrun araştırın, eğer oysam gereğini yapın lütfen.
reyes ve vargas arasında bir kıyaslama olmamalı bence. birisi avrupa'nın göz bebeği, diğeri eski halini aratan, sahada ruh gibi yürüyen bir futbolcu. arasında fark var.
zapata, babel gibi isimler ise şu an sadece hayal galatasaray için.![]()
Selman abi, Güiza gibi İspanya'nın gol kralını alabiliyorsan eğer bence Vargas'ı da parayı verince çok rahat alabilirsin. "Top" noktada bir futbolcu aldı bu takım geçen sene, Eto'o, Ronaldo, Kaka gibi worldclass ve Agüero, Benzema gibi wonderkid futbolcular dışında çoğu isim alınabilir. İspanya gol kralı Türkiye'de oynamayı kabul ediyorsa -ki gidebileceği birçok takım varken-, Anelka, Ortega, Carew, Alex gibi isimler getirilebiliyorsa birçok futbolcuyu Türkiye'ye pekala getirebilirsin.
Tobiaslan olur, Türkuaz olur, hp-fm-gs olur kim olursa olur. Arkadaş 5. ayda üye olmuş olabilir, sıcak bi ortam olduğu içinde futbol bölümüne direk girip yorum yazabilir. Ortada kesin birşey yoksa Fenerbahçe Transfer Haberleri Bölümünde, Transferleri, bunların haberlerini, dedikodularını konuşalım...
Egemen geçtiğimiz yıl Guiza transfer olduktan sonra bir yakınması vardı. Hatta Fenerbahçe Tv'de de söylemişti her ne kadar bana göre talihsiz bir söylem olsa da. Hatırlayalım "Beklediğim hiçbir kulüpten teklif almadım.Bu beni şaşırttı ve üzdü" (tam çevirisi) Guiza'ya o durumda en iyi şartları sunan takım Fenerbahçe'ydi. Ayrıca Aragones faktörünü de unutmamak gerekli.
Alex Avrupa'da başarısız olup geri dönmüş bir oyuncuydu ve tercihi Türkiye oldu. Kendini 1 adım ilerletemeden yerinde saydı ve yaşlanmayı bekliyor. Keza diğer oyuncular da öyle. Lincoln, Ortega vs.
Türkiye'ye gelip de çıkış yakalayıp Avrupa'nın büyük takımlarına transfer olan oyuncu örneklerini düşündüğümüzde aklımıza yalnızca Anelka geliyor. O da Bolton'daki performansı sayesinde Chelsea'ye geçti.
Aman ha Marsilya'ya kaçan Ribery ve Betis'e kaçan Aurelio örneklerini vermeyin.Yanlış bir örneklendirme olur.
Kaliteli yabancıların ülkemizi tercih etmeme sebebi de bu bana göre. Türkiye'yi basamak olarak gören yabancıların yüzde 90'ı o basamaklardan aşağı yuvarlandı. Yanlış mı düşünüyorum? Sen 26 yaşında yıldızı parlamış bir oyuncu olsan, büyük liglerin kaliteli ekiplerinden gelen teklifleri mi değerlendirirsin yoksa Turkcel Super Lig'in en iyi takımlarından birinden gelen teklifi mi ?
Bulgaristan'da iş hayatımı sürdürdüğüm dönemde Varna Zlatni'ye tatile gelen Bulgar oyuncu Dimitar Berbatov'la tanışma ve sohbet etme fırsatı buldum. Kendisi 40 yaşına dahi girse Bulgar Ligi'nde oynamak istemeyeceğini söyledi.
-Ya Türkiye Ligi? dedim.
-Fenerbahçe, Galatasaray ve Liverpool maçından dolayı Beşiktaş'ı biliyorum dedi.
-Peki düşünür müsün bu ekipleri? dedim.
-"Ligin standartlarını bilmiyorum. Diğer takımların durumları, tesis olanakları ve mücadele oranı kararımı etkilerdi." dedi
-Ya para? diye sorduğumda ise
-"Kendi hayatımı ve sevdiklerimin hayatını garanti edebilecek paraya sahibim. Yatırımlarım var. Bu yüzden maddi kısmı bir ayağım topal olduktan sonra düşüneceğim." şeklinde esprili bir yanıt verdi.
Açıkçası birçok oyuncunun da böyle düşündüğünü tahmin ediyorum. Bu yüzden bu tür transferlere olumsuz bakıyorum. Ancak hangi takım olursa olsun elbetteki böyle oyuncuların bu lige gelmesi sadece o takıma değil her takıma + (artı) kazandırır. Şu durumda "Vargas , Zapata, Saha , Poulsen , vs" gelmesin demek benim futbol anlayışımla bağdaşmıyor. Dilerim gelir ama tekrar söylüyorum çok çok hatta bir çok daha; zor...
Ortega, Türkiye'ye gelmeden önce 40 asist yaptı. Bu sanırım az bir sayı değil. Türkiye'de de kısa sürede iyi işler yaptı. Gaziantep deplasmanından 3-1'den getirdiği maçı hala hatırlıyorum. (Tabii maç 3-3 bitti.)
Berbatov iyi para kazanmış olabilir ama; Vargas, Zapata, Poulsen onun kadar para kazanmadı. Parayı tercih edebilirler birde, Appiah'da buraya gelirken hiç gelmek istemiyordu ve geldiğinde taraflı/tarafsız herkesi memnun edecek futbol oynadı. Sonra o sakatlık devreye girdi. Eğer sakatlık yaşamasaydı ve Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final oynadığımız yıl takıma katkısı olsaydı şuan çok iyi bir bonservis ile çok iyi bir kulübe satmış olurduk. Poulsen'inde durumnu aynı istemeye istemeye Fenerbahçe'ye gelecek ama; sonra geldiği için mutlu olacak. Tahmin ediyorum ki İstanbul, Torino'dan daha iyi bir şehir ve Türkiye'de ki futbol İtalya'ya göre daha zevk veriyor.
Batuhan herkesin hayatı eşit olmak zorunda değil kiVargas da kendi hayalleri nispetinde bir para kazanmıştır elbette. Mesele de bu değil zaten.
Verdiğimiz örnekler ile Vargas arasında dünya kadar fark var. Eğer italyanca bilen biri varsa çevrenizde Fiorentina'ya yakın kaynaklara bir göz atın. Vargas'ın birkaç röportajı var bunlara göz gezdirin. Ben bu şekilde Vargas'ın şu anda paraya değil kariyerine önem verdiğini düşünüyorum. Olumsuz bakmamın nedeni de bu. Yarın eğer vakit bulabilirsem şirketteki tercümana Vargas'ın bir röportajını Türkçe'ye çevirtip foruma koyarım. O zaman demek istediklerim daha net anlaşılır sanırım![]()
Çok güzel yazmışsın ancak şöyle bir durum da var ki bildiğin gibi bahsettiğimiz futbolcular çok fazla para kazanmış futbolcular değil. Bir Berbatov dediğin gibi yedi sülalesini geçindirecek bir para kazanmış olabilir, çünkü Leverkusen, Tottenham ve son olarak Man Utd gibi takımlarda oynadı/oynuyor. Vargas veya diğer isimler çok fazla maaş almıyorlar ve Avrupa'da verginin yüksek olması sebebiyle de aldıkları para iyice kısılıyor. Oysa Türkiye'ye geldiklerinde orada çok fazla görmedikleri yıldız muamelesini görecekler, 3.5-4 milyon Euro para alacaklar, İstanbul gibi muhteşem bir şehirde güzel bir daireye sahip olacaklar ve kısmen daha zayıf bir ligde oynayacaklar. Para kazanmak ve rahat etmek için ideal bir ortam ama kariyer yapma adına biraz sıkıntılı zira kendilerini gösterebilecekleri tek platform Şampiyonlar Ligi. Shakhtar bu yıl UEFA'yı aldı, kadrosuna bakıyoruz çok iyi yıldızlar var, genç yetenekler var, bu futbolcular neden tercih etti peki Shakhtar'ı, Ukrayna liginin kalitesinden mi? Yoksa aldıkları paradan, takımın vizyonundan dolayı mı?
Güiza konusunda da beklediği takımdan teklifi almamış diyorsun, doğrudur ama ben basında Barcelona, Roma gibi takımların gündemine geldiğini duymuştum, basın yalan yazmış olabilir, bilemiyorum ama her türlü piyasaya sahip bir futbolcuydu ve transfer edildi. Şu an nasıl ki Forlan'ın transferi imkansıza yakın olarak görülüyorsa Türkiye ligi için, Güiza da öyle görülüyordu geçen sezon transfer edilmeden -ki EURO 2008'de 2 gol attı, iyi de oynadı-.
Uzun lafın kısası ben bu tür transferlerin imkansız olduğunu düşünmüyorum. Kulüpleri zaten bir sorun çıkarmıyor fazla, oyuncuyu ikna edebilmek önemli ki artık o da biraz senin becerine kalmış, bir şekilde ikna edeceksin. Poulsen transferi örneğin, oyuncunun eşi gelmek istemiyormuş sanırım, orada yöneticinin marifeti çıkar ortaya, bir yolunu bulup ikna edilmesi gerekiyor. Türkiye'de oynamak istemeyecek oyuncular zaten belli, örneğin geçen yıl Xabi Alonso için ısrarcı olundu ama oyuncu İngiltere'den ayrılmak istemediğini söyledi ki bu çok normal zira Xabi Alonso dediğimiz futbolcu Liverpool'un önemli bir ismi, Liverpool onu gözden çıkarsa İngiltere'nin zirveye oynayan takımları transfer etmek ister, en olmadı İspanya veya İtalya'nın üst düzey kulüpleri anlaşma zemini ararlar. Ancak şu an gündemdeki isimler Xabi Alonso ile karşılaştıralacak isimler değil. Vargas için Xabi Alonso ile ilgili söylediklerimizi söyleyemeyiz.
Tam manasıyla birebir örtüşen örnekler olmayabilir ama Tuncay'ın Fenerbahçe'den ayrılması ve Lugano'nun da muhtemelen ayrılacak olması bence hayallerin paranın önüne geçtiğinin göstergesidir. Örneğin; Lugano İtalya'ya giderse tahminim 1.5 m € civarı bir para alacaktır ve yanılmıyorsam vergisi de kendine ait olacaktır ama geldiğinden beri İtalya'da oynamak istiyorum diyor. Tuncay da Fenerbahçe'nin evladı dediğimiz, taraftarın sevgilisi olan bir oyuncuydu, İstanbul'un güzelliklerini biliyordu, kulübün büyüklüğünün farkındaydı ama o da ardına bakmadan hayallerim diyerek İngiltere'ye kaçtı.
Şöyle de bir bakış açısıyla yaklaşırsak aslında resim biraz daha netleşiyor. Atıyorum Türkiye'de ilk 5'e giren bir takımda önemli bir futbolcusunuz ve yıllık 2 m € kazanıyorsunuz. Daha önceden Suriye'ye hiç gitmemiş bir kişisiniz ve Suriye'nin en büyük takımlarından birinden teklif geliyor yıllık 4 m € veriyoruz gel diyorlar. Böyle bir teklife kaç kişi evet diyerek bilmediği Suriye'ye gider ki ? Burda kesinlikle İstanbul'un Avrupa'nın şehirlerinden kötü olduğunu kastetmiyorum aksine kültür başkenti olan şehir, birçok güzelliği olan şehir ama ligimizi kim izliyor ki ? Dünyanın en büyük derbilerinden diye övündüğümüz derbilerimizi bile yabancı kanallar doğru düzgün yayınlamıyor.
Vargas eğer şampiyonlar ligine gidemeyen bir takımda oynasaydı ve Fenerbahçe şampiyonlar liginde olsaydı bence futbolcuyu etkilemede en az para kadar etkili bir koz olurdu.
Yine de tamamen umutsuz değilim. Çok zor ama olabilecek bir transfer olarak görüyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Katılıyorum, bahsettiğim şeyler de bunlardı.
Esasında Vargas için de benzer durumun söz konusu olduğunu anlatmaya çalışıyorum 1000'lerce karakter kullanarak.Originally Posted by eGowiCh
Vargas'ı da şu anda büyük liglerden büyük takımlar istiyor.Bunları kendisi de belirtiyor. Bu ligler ve bu takımlar varken bizim ligimize gelmesi çok çok çok zor. Bunu ifade etmeye çalışıyorum dakikalardır
Ha ama şöyle olurdu; Vargas Fiorentina'nın orta halli bir oyuncusu olurdu. İstikrarlı bir performans sergilerdi. Ancak şu an devrede olan takımları etkileyecek bir performans olmazdı bu.Yaşı da 28-30 olurdu. Fenerbahçe de onu cezbeden bir parayı verip Şampiyonlar Ligi taahhütü ile oyuncunun aklına girerdi.
Şu an Vargas transferindeki şartlar yukarıda yazdıklarımın tam tersi. Bu yüzdendir olumsuzluğun sebebi...
Fenerbahçe, kulübü Juventus'la anlaşmasına rağmen bir türlü ikna edemediği Danimarkalı Chrisitan Poulsen'in alternatiflerini de belirledi. Poulsen'in "Yıllık 3.7 milyon Euro çok iyi para. Ancak ailem Türkiye'ye gitmemi istemiyor" demesine rağmen ısrarını sürdüren Sarı-Lacivertli yöneticilerin yine olumlu sonuç alamaları halinde Emana ve Polak'a yönelecekleri bildirildi.
Yönetimin "Kararım kesin" demesine rağmen Poulsen ve menajerleriyle bir kez daha görüşecekleri ve tekliflerini yenileyecekleri öğrenildi.
Poulsen'in "Hayır" demesi halindeyse diğer iki oyuncunun gündeme getirileceği belirtildi.
Adaylardan ilkinin Real Betis'in Kamerunlu futbolcusu Achille Emana olduğu ileri sürüldü. Geçen sezon başında Touluse'den transfer edilen Emana, Real Betis formasıyla 28 maçta oynadı ve 8 gol attı. Emana, 15 kez yer aldığı Kamerun Milli Takımı'nda da rakip fileleri bir kez havalandırdı.
Diğer adayın ise Anderlechtli Jan Polak olduğu belirlendi. Çek Milli Takımı'nda 33 maçta 6 gol atan Polak, 2007'de Nürnberg'den transfer olduğu Anderlecht'te ise 51 maçta 4 gole adını yazdırdı.
Fenerbahçe'de teknik direktörlüğü henüz resmi olarak açıklanmayan teknik direktörü Christoph Daum, İstanbul'a geldi.
Fenerbahçe kulübünün Aragones'in sözleşmesini henüz fesh edemediği için Daum'u açıklamadığı, gelişine de internet sitesinde yer vermediği öğrenildi.
Daum'un yarın saat 17.00 de samandırada futbolcularla bir araya gelerek bir toplantı yapacağı öğrenildi. Toplantıya Roberto Carlos'un dışında bütün futbolcuların katılması bekleniyor.
Ligtv
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Onyewu transferi de bir iki gün içinde netlik kazanır diye düşünüyorum. Konfederasyon Kupası'nın sona ermesiyle bizimle anlaşıp anlaşmayacağını öğrenmiş oluruz. Mutlaka alınmalı! Alınırsa yönetime minnettar kalacağım.
Yarın da ilk idman yapılacak sanıyorum. Roland Koch ve Christoph Daum takımın başında olur, Daum olmasa bile Koch kesin olacaktır. Güiza da rötarlı katılır kampa R.Carlos'un yanı sıra.
Suriye yazmışsında, Suriye'ye giden bir kişi bilindiği gibi ABD'ye alınmıyor. Yani Pasaportunda Suriye vizesi olacak ve bu hayatını etkileyecek.
Tuncay Türk bir oyuncu gitmesi doğaldır. Türkiye'de gelebileceği en yüksek noktaya geldi. Lugano içinde aynısı geçerli. Türkiye'de ki yapabileceğini tamamladı. Vargas'ın Fenerbahçe'ye gelmeme nedeni sadece Şampiyonlar Ligi olabilir. Onun dışında Fenerbahçe'ye gelmemesi için herhangibi bir neden yok. Zaten bu oyuncuyu Arsenal, Chealse, M.Utd, Real Madrid vs isteseydi bir dakikada alırlardı. Bu kulüpler istemediğine göre bizim transferde yarıştığımız kulüplerle hiçbir farkımız yok.
Stoper için yeni bir aday ortaya çıktı.
Kızılyıldız oyuncusu 21 yaşındaki Nemanja Pejčinović
Fm profili
http://www.upload.gen.tr/resim.php/s...rofil.jpg.html
[youtube]tgdrbBQ01gU[/youtube]
Suriye'yi örnek olarak verdim. Bizim ilgimizi çekmeyeceğini düşündüğün herhangi bir ülkeyi Suriye örneğinin yerine koyabilirsin.
Tuncay'a vaadedilenler bence Vargas'a vaadedilemez. Kaldı ki Tuncay'ı duygusal yönden de etkileyebilirdik. Yani taraftarın sevgilisi olması, ona vaadedilen Carlos'un kaptanı ol teklifi gibi. Oyuncu Fiorentina'dan Türkiye'ye gelerek bir basamak düşmek istemez. Çoğu oyuncu Türkiye'yi basamak olarak kullanıyor dolayısıyla Avrupa'nın kaliteli takımlarındaki oyuncular da buraya gelişi düşüş olarak görüyor. Vargas'ın büyük kulüplere gidişi Fiorentina'dan daha kolay olur. Çünkü serie A bizim ligimize göre çok daha göz önünde olan bir lig.
Son 2 sezondur sakatlıklarla uğraşan Yıldıray bile bu sezon Türkiye'ye gelmek istemiyor, menajeri önümüzdeki sene belki diyor. Hamit'e Fenerbahçe'nin astronomik bir rakam önerdiğini fakat Hamit'in Türkiye'ye gelmeyeceğini menajeri açıkladı. Nihat yine aynı şekilde bu sezona kadar Türkiye'ye gelmek istemediğini sık sık açıkladı. Yani biz Türkiye'nin tüm güzelliklerinin farkında olan Türk sporcuları bile ikna edemezken, belki de Türkiye'de İstanbul'dan başka bir şehrin ismini bile bilmeyen Vargas'ı ikna etmek çok daha zor olur.
Benim tahminim oyuncuların geneli kariyerinin paradan daha önemli olduğunu düşünüyodur. Tabi Robinho gibi bazı istisnalar da olabilir. Ama o da City'e gittikten sonra Chelsea'ye geldiğim için mutluyum gafı yapabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Daum istiyorsa benim için sorun yok. Onun tercihlerine güveniyorum.
Sırp stoperler genelde kaliteli olur. Ivanovic, Vidic gibi isimler ortada, Pejcinovic nasıl bir futbolcu bilmiyorum ama neden bizim Vidic'imiz olmasın ki?Onyewu'yu tercih ederim ama her ne olursa olsun.
Deli olucam ya.. hala ön libero almadık.. stoper de lazım sanki![]()
Gabi Mudingayi için 7 milyon Euro teklif yaptığımızı yazmış dış basın.
Mudingayi en doğru tercih olacaktır diye düşünüyorum ön libero için. İtalya gibi fizik ve kondisyon gerektiren bir ligde oynuyor, üstelik AfrikalıMaç içinde kopma yaşamıyor. Ön libero sorununu giderecektir gelirse eğer.