Geçen sezon yaşadıklarımdan ders çıkarıp bu sezon aynı hataları tekrarlamamayı düşünüyorum. UEFA Kupası’nı kazanmıştık ama takım olarak çok kötüydük. Sezon sona erdiğinde ilk iş olarak huzuru bozan oyuncularla yollarımızı ayırdık. Defans oyuncumuz Bressan’ı Chelsea’ye, sol kanat oyuncumuz Brand’ı da Milan’a sattım. Takımda sevilmeyen oyunculardan kurtulmuş olduk. Kadromuza gençleri katmaya devam ederken, söz verdiğimiz gibi yıldız transferini de gerçekleştirdik. Ekonomik sıkıntıya düşmemek için de geçtiğimiz sezon taraftar tarafından yılın oyuncusu seçilen Henrique’yi satmak zorunda kaldık. Matias Fernandez ise yaşı ilerlemiş olmasına rağmen, bize faydalı olacağını düşündüğüm bir isim ve geçmiş yıldızlardan.

Pilot takımlarımıza da gençleri kiralık yolluyorum, deneyim kazanmaları için. Yeniden Süper Lig’e çıkan Karşıyaka’ya 10 oyuncu gönderdim, 9 tanesi yabancı. Ellerinde hiç yabancı yoktu, listeye almadığı oyuncuları geri çağıracağım. Bu gençlerle süper ligde iyi derece alacaklardır.

Aldığımız oyunculara gelirsek, 20 yaş altı dünya şampiyonası vardı, orada göze batan oyuncuların transferlerini gerçekleştirdik;

Brescia takımından Camelo, bu sezonu Championship’te geçirecek;

İspanyol Jesus Carpio. İyi bir fiyata aldık, kiralık göndermeyi de düşündüm ama bu durumuyla bile kadroda yer alabilir, bu nedenle bu sezon bizimle olacak;

Genç kanat oyuncusu da milli takımda dikkatleri üzerine çekti, bakalım Karşıyaka’da gelişme kaydedecek mi?

Inter’in genç kanat oyuncusu, Brand’ı sattığım için Halen’in yedeği olacak bu sene.

Fernandez, yaşı ilerlemiş olsa da tecrübelerinden faydalanacağız;

Genç yaşta takibe aldığım bir oyuncuydu, çalışma izni çıkmadığı için, çalışma izni alabilecek pilot takımıza gönderdim.

Ve kulüp transfer rekorunu kıran Diallo. Dünyanın en iyi defansını getirdiğime eminim. Taraftar bu transferi çılgınca kutladı ve forma satışlarında patlama oldu.

Takımdaki uyumu yeniden sağlamak adına güçsüz rakiplerle oynadık ve bol gollü bir hazırlık dönemi oldu. Bu sezon 4-3-1-2 ile oynayacağız. 3 MC ve 1 AMC. Fantezi aramaya gerek yok, bildiğin yoldan şaşmayacaksın.