1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Opponent Instructions Rehberi

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

size bir sorum olucak bende kendim 4-2-3-1 dizilisiyle oynuyorum ve 4-4-2 dizilisiyle sahaya cıkan takımlarda mr ve ml oyuncularına dediginiz instructionsı ayarlıyorum fakat sizce bek oyuncularına specific man markingmi yoksa man markingmi daha yararlı simdiden tesekkurler

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by dlyn1907 View Post
    size bir sorum olucak bende kendim 4-2-3-1 dizilisiyle oynuyorum ve 4-4-2 dizilisiyle sahaya cıkan takımlarda mr ve ml oyuncularına dediginiz instructionsı ayarlıyorum fakat sizce bek oyuncularına specific man markingmi yoksa man markingmi daha yararlı simdiden tesekkurler

Benim tavsiyem specific + tight marking. Ama specific yaptığınızda rakibin taktiğini sürekli gözlemlemeniz gerekir. Çünkü bazen rakip kanat oyuncularının yerini değiştiriyor maç içerisinde.

Yalnız kendi oyun tarzınızda önemli. Eğer ofansif bir sistem kullanıyor ve bek oyuncularınızın sürekli hücuma destek vermesini istiyorsanız, hücuma daha etkili destek verebilmeleri için hiç markaj vermeyebilirsiniz de. Tabi bu aynı zamanda rakip kanat oyuncularını da rahatlatacaktır. Sonuçta ofansif oynarken, defansif anlamda bazı riskler almak durumundayız. Bu tür bir sistemde ise rakip kanatlara oi komutlarından "closing down always" vererek bir nebze önlem alabiliriz. Böylece en azından bekleriniz ileri çıktığında ve geri dönemediğinde diğer oyuncularınız rakip kanat oyuncusuna hamle yapacaktır.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri