Sanırım kendisi Lyon'da büyük bir sakatlık geçirmişti. O yüzden Corinthinas'a kiralık verilmişti diye biliyorum.
Bana göre kaliteli golcüdür, havadan yerden ayrıca adam geçme özelliği olan bir forvet, Semih'in bir üst modeli diyebiliriz sanırım
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Lyon'da değilde, Corinthians'da iki kere dizinden sakatlanmış. Kendisi Fred yüzünden Ülkesine kiralık gönderilmiş.
Bir forumda Nilmar ile bulduğum yazı ;
Bir forumda Galatasaray'lı arkadaşların araştırması.Genç, kaliteli ve bitiriciliği iyi olan isimler üzerinde durulduğu söyleniyor. Bizler, ScoutGS ekibi olarak bu tarz futbolcular üzerinde araştırmalar yaptık ve Lyon'dan Corinthians'a olaylı bir şekilde geçen Brezilya'lı genç santraforu bu mevkii için en uygun aday olarak belirledik: "Honorato da Silva Nilmar". Nilmar geçtiğimiz sezon Brezilya liginde gol kralı olmuş, daha öncesinde ise yine Brezilya'nın Internacional takımında yıldızlaşarak Avrupa'ya transfer olmuş çok kaliteli bir yetenek. Lyon'da geçirdiği sezon sonunda Corinthians'ın onu 10 milyon Avroya transfer etmesi Nilmar'ın kalitesinin bir ispatıdır. Zaten Nilmar'da Brezilya'ya döndüğü sezonda attığı gollerle kendisinin ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu kanıtlar nitelikte bir performans sergilemiştir. Bu kadar değerli ve pahalı bir oyuncunun transferini mantıklı kılan neden ise Nilmar'ın bonservisinde yaşanan belirsizliktir. Bu sezonun sonunda Corinthians, Lyon'a ödemeyi taahhüt 10 milyon €’yu ödemediği için O.Lyon tarafından mahkemeye verildi. Fakat Lyon'un büyük hatası sonucu bu oyuncunun Lyon ile resmi bir bağının olmadığı, yani Lyon ile herhangi bir kontratının olmadığı ortaya çıktı. Corinthians oyuncunun bonservisini ödemeden bonservis bedelinin kulüpte olduğunu iddia etti. Bu gelişmeler üzerine Nilmar, ne Lyon ne de Corinthians forması giymek istediğini belirtip, serbest kalmak için FIFA'ya başvurdu ve futbolcu büyük ihtimalle mahkeme kararı sonucu serbest kalacak.
Nilmar kimdir?
Nilmar, 14 Temmuz 1984 tarihinde Brezilya'nın Bandeirentes kentinde doğmuş. Henüz 19 yaşında Internacional kulübünde sürekli forma giymesi Avrupa'nın büyük kulüplerinin dikkatini çekmiştir. Sezonu başarıyla tamamlayan Nilmar için O.Lyon, Manchester United ve FC Sevilla, Internacional'ın kapısını çaldı. Bu savaşı Lyon kazandı ve 5,75 milyon Avro karşılığında Nilmar 2004 yılında Lyon'a transfer oldu. Nilmar gençliğinin ve Lyon'da yaşadığı sorunlar neticesinde 32 macta 2 gol atarak hayal kırıklığı yarattı. Bir sene sonra Lyon Fred'i transfer edince Nilmar Corinthians'a kiralandı ve genç yıldız burada tam bir gol makinesine dönüştü. Bir sezon sonra Tevez'in Avrupa'ya transferinden sonra Nilmar'ı kadroda tutmak isteyen Corinthians kulübü, Lyon'a ödemeyi taahhüt ettiği 10 milyon Avro ile oyuncunun bonservis bedelini almak istemiştir. Başarılı maçlar çıkaran Nilmar sonradan iki sefer dizinden sakatlandı. Daha sonra bonservisindeki skandal patlak verdi ve Lyon Corinthians'la mahkemelik oldu. İşte bu gelişmelerden sonra Nilmar ne Fred uğruna onu gönderen Lyon'da ne de Corinthians'ta forma giymek istemiyor.
Meziyetleri?
Nilmar çok kolay adam geçebilen, iki ayağınıda mükemmel kullanan bitirici bir forvet. Ayrıca çok hızlı, özellikle aşağıda izleyeceğiniz vidyolarda Nilmar'ın yüksek tekniği sayesinde yaptığı aşırtma vuruşlarına hayran kalacaksınız.
Yönetimden beklentimiz bu oyuncunun böyle bir imkan varken kaçırılmaması. Nilmar kendisini Avrupa'ya kanıtlamak için yürekten oynayacak bir isimdir. Üstelik genç olması ve Lincoln faktörünü de düşünürsek Brezilya'lı olması büyük bir avantaj. Brezilya'nın sıradan forveti Nobre'nin bu ligde gol krallığına oynadığını düşünürsek, Nilmar gibi bir yıldızın gol krallığına rahat oynayacağını tahmin etmek için dahi olmaya gerek yoktur kanımızca.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=1lrZpn72F74[/YOUTUBE]
Last edited by nerazzuri : 14.Temmuz.2009 at 12:42 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
baskan transfer 15 hazirana kadar bitecekti dememis miydi 15 temmuza kadar bitse bari
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Aykut Kocaman Brezilya'dan dondukten sonra bir aciklama yapmis.Poulsen defteri tamamen kapanmis ve onun yerine Brezilya'dan transfer yapilacakmis.
ramires alınabilse keşke fm 2009da en sevdigim oyuncuydu sonra konfederasyon kupasında oynadı falan cok kaliteli bi genc ön libero sol acık forvet lazım bize lugano kalırsa eger bi an önce bitmeli artık transfer
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Başkan ya da yöneticilerden değil artık Aykut'tan bunları duyacağız. Daha etkin olmasını bekliyorum, yavaş yavaş el atmaya başladı.
Avrupa'da düşünülen isimler olmayınca Brezilya'ya yönelinmesi çok doğru. Daum'un önerdiği ismi Aykut'ta beğendiyse transfer yakında gerçekleşir diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Poulsen işinin bittiği belliydi zaten ama aklıma takılan 14 Temmuz olmuş daha yeni mi Brezilya'ya gidilip oyuncu araştırması yapılıyor? Araştırmaların tamamlanmış, görüşmelerin olması lazımken oyuncu izlenmesi çok tuhaf.
Bence Fenerbahçe'nin Paulsen gibi bir oyuncuya milyonlarca euro verip ona yalvarması çok yanlıştı. O defterin kapanması iyi oldu, umarız Aykut Kocaman'ın bahsettiği Brezilya'lı ortasaha futbolcusu genç ve gelecek vaadeden bir isimdir.
Gökhan Gönül, 2014 yılına kadar sözleşmesini uzattı. Yıllık 1,5 milyon € alacak.
fenerli değilim ama bişey soracam fenerin bugünkü maçı 20.00'de mi ve hangi kanalda ?
Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman, Fenerbahçemizin transfer çalışmalarından, Güiza ve Lugano'ya kadar çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
İncelemelerde bulunduğu Brezilya'dan Almanya'ya gelen ve bugün takımımızın kampına katılan Aykut Kocaman, sabah antrenmanı sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Juventuslu Poulsen'in transferinden vazgeçildiğini söyleyen Kocaman, ön liberoya yapılacak transferin de Brezilyalı olacağını ve 1 hafta içinde bu konunun netlik kazanacağını ifade etti.
Geri dönmesi gündeme gelen Lugano'nun kulübün şartlarını kabul etmesi halinde yeniden Fenerbahçe formasını giyebileceğini belirten Aykut Kocaman, "Lugano kulübün şartlarına uyarsa, kendisini kadromuzda tutmayı düşünüyoruz" dedi.
Almanya kampına katılmayan Daniel Güiza hakkında da konuşan Aykut Kocaman, Güiza'nın dönüş tarihinde son günün bugün olduğunu, Güiza'nın menajerinin 28 Haziran'da İspanya Milli Takımından ayrılan oyuncu için 1 aylık tatil istediği ve Güiza'nın 28 Temmuz'dan önce takıma katılmayacağını bildirdiğini söyledi. İspanyol golcü için disiplin talimatının devreye gireceğini belirten Kocaman, "Güiza burda olmalıydı.Yaptığı çok yanlış. Kulübün iç tüzük talimatları doğrultusunda gereken yapılacak" dedi
Aykut, Kocaman, basında Fenerbahçe'nin transfer edeceği iddiasıyla yazılan tüm isimlerin yanlış olduğunu da sözlerine ekledi.
Fenerbahce.org
Brezilya'yı biz kalkındırıyoruz. İsim belli olana kadar ya sabır.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sonunda geldi resmi bir aciklama.Transfer belli olmasa da Brezilyali olacak.Bakalim kim gelecek..
Benim anlamadığım savaşçı takım deniliyor ama ön libero olarak Brezilyalı düşünülüyor. Çok büyük çelişki. Fransız veya Afrikalı olmalı ki orta sahanın yükünü kaldırabilsin. İkinci bir Maldonado vakası olmaz sanırım. Güney Amerikanın en iyi ön liberosu diye bize tanıtılıp bir Maldonado getirilmesin!
Forvetimiz yok (Güiza'nın durumu net değil), stoperimiz yok (Lugano'nun durumu belli değil), ön libero hiç yok, sol kanat yok. İşimiz zor önümüzdeki yıl. Yerli transferinde çok büyük hamleler yaptık ama yabancı transferi felaket durumda.
Kamp dönemi başladı, yabancı bir tane oyuncu bile kampa katılmadı. Güiza ve Lugano katılmadığı gibi yeni transfer de yok. Sezonun başlamasına 1 ay kalmış daha Brezilyalı oyuncu izleniyor. Akıl alır gibi değil. Son dakika transferleri olacak herhalde yine 2 sene önceki gibi.
Fenerbahçe'de oynamış en çok katkı veren önliberonun da Aurelio olduğu düşünülürse Brezilyalı olup olmaması takıma katkı sağlayıp sağlamamayı nasıl belirler anlayamadım?
Lugano kalacak gibi, stoper sorunu olmaz, sol kanata da oyuncu alınacağını sanmıyorum çünkü Edu gönderilmezse yabancı kontenjanı dolacak. Ağustos'ta çalışmalara başlayacak deniliyor Edu için, form tutması uzun sürse de ilk devrenin ortalarında hazır duruma gelir, bu nedenle gönderilmeyebilir.
Topuz sakatlanmadan önce sol tarafta denediğine dair haberler çıkmıştı, Özer'i ve Uğur'u da düşünürsek sol kanada oyuncu alınmayabilir de.
Güiza konusu da netleşmeden forvet almazlar herhalde.
"YÜCE ATATÜRK"
Brezilya'lı ön libero Gilberto Silva olabilir. Ramires Benfica'ya, Melo Juventus'a gitti. Hernanes'i Milan ve Inter alamadığına göre buraya gelmesi konu dışı. Liverpool'dan Lucas zor da olsa getirebilecek isimlerden.
Tabi milli takım seviyesindeki oyunculardan bahsediyorum, kimsenin tanımadığı bir genç oyuncu da düşünüyor olabilirler.
Fenerbahçe gene Brezilya kimliğine bürünecek, Aykut Kocaman mutlaka alacağı oyuncuyu oradaki maçlarında izlemiştir. Bari 21-22 yaşında bir oyuncu alalımda hiç olmassa gelecekte para karşılığında satabilelim.
Fabricio'yu pek beğenmiyorum,umarım o gelmez..
Brezilya'da oynayan kaliteli ön libero adayları kim, bilen biri varsa yazabilir mi? Sao Paulo, Cruzeiro, Corinthians, Internacional gibi takımlarda kim var ön libero, pek bilmiyorum ama 14 Temmuzda orta saha oyuncusu aranıyor olması vahim bir durum.
Aramaya yeni başlandığını sanmıyorum, isimler bellidir, ilk sıradakiler olmayınca Aykut görüşmeye gitmiştir ve orada yaptığı görüşmeler sonucunda şimdi Daum ile oturup son kararı verirler. Gidip tribünden maç izleyip döndüğünü sanmıyorum, mutlaka ilgilenilen oyuncularla, kulüpleriyle, menajerleriyle görüşmüştür.
Belki Daum'un Brezilya'da kurduğu İzleme Ekibi'yle de yüz yüze görüşüp fikir almıştır. 1-2 güne karar verilir ve transfer hemen bitirilir, üstelik Brezilya'dan geleceği için oyuncu formu konusunda da sıkıntı olmaz.
"YÜCE ATATÜRK"
"Hiç hesapta olmayan bir seyahat oldu. Belli bir listemiz var, o liste çerçevesinde futbolcu izlemeye gittik. Her şey Fenerbahçe'nin usulüne ve tarzına uygun gidiyor"
Aykut Kocaman'ın dediğine göre futbolcu izlenmiş. Bu izleme olayları şimdi değil, lige havlu attığımız tarihten itibaren olmalıydı. Yine vasat bir ön libero getirecekler, Selçuk ve Deniz oynayacak orada, yabancı kulübede oturacak, olacağı bu. Ders alınmamış gibi görünüyor.
İyi de kendisi diyor işte belirli bir listemiz var diye. Avrupada görüşülen isimler olmayınca liste dahilinde izlemeye gitmiş işte Brezilya'ya. Bu izlemenin de oyuncuyla görüşme şeklinde olduğunu düşünüyorum ya da Aykut Daum'un ekibinin önerdiği isimi kendisi de görmek istediğinden hesapta olmayan seyahat demiş olabilir.
Sonuçta istenilen oyuncuların listesi olduğunu da kendisi söylemiş, onu neden görmüyorsun?
"YÜCE ATATÜRK"
Ümidi kestim ben, bir tane bile yabancı alamadık daha. Sona kalan dona kalır diye bir söz vardır, UEFA'dan elenince gece yarısı operasyonuyla alırız artık 2-3 tane yabancı.
Niye bu kadar olumsuz bakıyorsunuz bunu da ben anlamıyorum. Sol kanat olmadan çarkı döndürebilecek bir orta saha bile bu takıma yeterli. Lugano ile görüşülecekmiş, anlaşılmazsa o zaman sıkıntıya düşeriz, Güiza dönmezse onu da o zaman düşünürüz.
Şu anda tek transfer bile yeterli olacaktır. Bunun da ince elenip sık dokunmasının ne zararı var, hadi yönetime güvenmiyorsunuz, bunu da anlamıyorum ama Daum'a, Daum'un ekibine ve Aykut Kocaman'a da mı güvenmiyorsunuz?
"YÜCE ATATÜRK"
Aziz Yıldırım umarım geçen senelerde yaptığı gibi başarısızlık sonrası yıldızları toplamaz.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ben endişeli değilim,artık transferi futbolu bilen kişiler yapıyorlar son gecede olsa kaliteli oyuncu geleceğine dair inancım tam.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !