Stad yapımı işin en kolay yanı, UEFA bile yardım eder bu konuda.
Sorun ülkemizde sistemsizliğin sistem olmasında. Güney Afrika'da Dünya Kupası yapılacak, herhalde oradan daha gelişmiş durumdayızdır.

Sen bu ülkenin 3 büyük şehrini demiryoluyla birbirine bağlayamıyorsan, böyle şeylere de hiç kalkışmayacaksın bence. Ve tüm Türkiye'yi sadece İstanbul olarak düşünmeyeceksin.
İstanbul için ben kendimi bildim bileli Olimpiyat Oyunları için başvurularda bulunulur, sonuç hep hüsran hep hüsran. Oraya o stadı yapsan da o stadla iş bitmiyor işte, ne yaparlarsa yapsınlar olimpiyatların İstanbul'a verildiğini ben göreceğimi sanmıyorum. Oysa 1 kere olsun İstanbul'dan vazgeçip 2 defa olimpiyat oyunu düzenlemiş ve bu organizasyonlarda başarılı olmuş İzmir hiç akıllarına gelmez. Aynı olay F1'de de geçerli, son anda alındı İstanbul'a alındı, Selçuk'ta olsaydı, hem Meryam Ana'ya hacı olmaya gelecekleri hem de tatil yörelerini düşünürsek, şu anda olduğundan daha fazla seyirci geleceği garantiydi.
Bu tür büyük organizasyonlarda iyi ki aynı şehirde 2 stad uygulaması var, yoksa tüm stadlar da İstanbul'da olur, orada yapılırdı turnuva.