1 ile 30 arası toplam 132 sonuç

Konu: Taktik ve Antrenman Hakkında Sormak İstedikleriniz

Hybrid View

Potential abilitysi 160-180 arası bir çok genç var takımımda ama nasıl idman uygularsam uygulayayım, hatta bazılarını kiraya veriyorum buna rağmen yıllar geçmesine rağmen onları bir türlü hazır hale getiremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by actopaloglu View Post
    Potential abilitysi 160-180 arası bir çok genç var takımımda ama nasıl idman uygularsam uygulayayım, hatta bazılarını kiraya veriyorum buna rağmen yıllar geçmesine rağmen onları bir türlü hazır hale getiremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
    Şimdi PA değeri 160-180 yada kaç olursa olsun genç bir oyuncunun tüm özellikleri belirli bir derece artacak diye birşey yok. Mesela bakıyorsun Markaj özelliği 8 diyelim, aradan yıllar geçiyor diğer özellikleri artıyor ama markaj özelliği hep aynı. Yani demek istediğim zaman içerisinde oyuncunun CA'sı artarken bu artış oyuncunun özelliklerine eşit olarak dağılmıyor. Sadece bir kısım önceden belirlenmiş (oyun tarafından) özellikleri yükseliyor.

Bazı oyuncularda ise PA'sı 190 olsa bile kariyeri boyunca 120-130 gibi değerlerden yukarı çıkamıyor.

Oyuncunun hızlı ve verimli bir şekilde gelişmesi için hem doğru antrenman vermek hemde maçlarda oynatmak gerekir. Kiraya verdiğin takım oyuncunu sürekli oynatıyorsa ve iyi coach'lara sahip bir takımsa onunda faydası olabilir tabi.

Doğru antrenmandan kastım; mesela bir kanat oyuncusuysa sen onun düşük özelliklerini yükselteceğim diye atıyorum defans, güç vs.. idmanlarına yüklenirsen beklediğin gelişimi göremezsin büyük ihtimalle. Çünkü o oyuncunun markaj, top kapma gibi özelliklerinin artması çok düşük bir ihtimaldir. Ama gelişime daha yatkın özelliklerine (mevkisinin ön plana çıkan özelliklerine), yani top kontrolü, atak, taktik, aerobik gibi kategorilere yoğunlaşırsan daha iyi bir gelişim görebilirsin.

Ama dediğim gibi, oyun oyunculara belli bir PA değeri veriyor ve gelişecek özelliklerini de önceden belirliyor. Sen ne yaparsan yap diğer düşük özelliklerini istediğin ölçüde yükseltemiyorsun.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by cello91 View Post
    benim sormak istediğim bu oyunda press nasıl yapılır ? miguel veloso ve sergio ramos gbi çalışkan oyuncularım war ama 11 oyuncunun 11 ine de her türlü mentalite ve zonal markingi denedim press yaptıramıyorumm tek sorunum bu

şimdiden teşekkürler

Pres yada diğer bir deyişle alan daraltmayı yaparken, oyuncularına forvetten defansa doğru gittikçe azalan bir seviyede vermelisin.

Yani Forvet oyuncuları daha yüksek, orta saha oyuncuları normalin biraz üstü, defans oyuncuları ise normal yada normalin altında pres yapmalı. Tüm oyunculara eşit pres uygulatırsan sahada deli tavuklar gibi bir o yana bir bu yana koşarlar ve rakibe çok boş alan bırakırsın.

Pres yaptırırken çalışkanlıktan çok dayanıklılık önemlidir. Ayrıca önsezi ve konsantrasyon özellikleri de çok önemli. Senin bahsettiğin oyuncular tabi ki bu özellikleri çok yüksek ve presi en etkili yapabilecek oyuncular. Dolayısıyla bu oyunculara pres yaptıramaman enteresan bir durum

Diğer taktik komutlarını bilmiyorum ama mesela adam markajı yaptırıyorsan belki o yüzden pres yapmıyor olabilirler. Yani adam markajı komutunu öncelik olarak algılıyor olabilirler, tek aklıma gelen bu. Dediğim gibi bu oyuncular normalde etkili pres yapması gerek oyuncular.
    Last edited by Walter Sakana : 02.Ağustos.2009 at 07:32 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri