-
28.Temmuz.2009, 19:25
Mor formamız hakkındaki görüşlerimi son kez yazıyorum.
Bu sene bu formaları giyeceğiz. Taraftar beğenmedi diye değiştirme diye birşey de sözkonusu olamaz. Kulüp bu formaları üretiyorsa, ve siz de kendinizi gerçek Galatasaray taraftarı olarak görüyorsanız, alır giyersiniz bu kadar.
Yok erkek adam mor giyer mi, pazar malı bunlar, hayatta mor giymem diyorsan senin taraftarlığından şüphe duyarım. Sen kulübün formasını rengi için mi alıyorsun, arması için mi ?
UEFA'nın çıkardığı bir kural dolaşıyor ortalarda, ne kadar doğru bilemem. Kuralı tam bilmiyorum o yüzden bildiğim kadarıyla yazıyorum, takımların kendi renkleri dışında alternatif olarak başka bir rengin baskın olduğu forma yapmaları gerekiyormuş. Bizim kulübümüz de moru seçmiş ki ne güzel bir renk. Örnek olarak çok avrupa takımı var. Barcelona bu sene turuncu-pembe arası bir renkte deplasman forması diyecek. Emre koymuştu resmini. Geçen sene Chelsea'nin fosfor sarısı bir forması vardı. Arsenal bu sene laciver deplasman forması diyecek. Celtic de deplasman forması olarak siyah-fosfor sarısı çizgili klasik formasını tercih etmiş. Manchester City'nin geçen seneki deplasman forması kırmızı-siyah çubukluydu, alternatif forması ise turuncuydu. Bu örnekler çoğaltılır...
Maddi durumumun müsait olduğu ilk anda gidip 2288 adlı formamızdan bir tane alacağım. İnadına...
Son olarak da 2288, bizim etimolojik tarhimizle alakalı bir sayı. Aynı zamanda mor formamızın adı. Mor ile Galat'ların ne alakası diyen olursa ekşi sözlükte okuduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum. 2288 yıl önce Galat'lar Anadolu'da yaşarken, o sayı aynı zamanda forma için seçtiğimiz morun bir tonu olan "Majesty (asalet)"nin renk koduymuş. Son zamanlarda Galatasaray'ı Parçalı ile en iyi anlatan formanın mor forma olacağını düşünüyorum.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ek olarak bu sene Everton'un giyeceği deplasman formasını koyayım. Herhangi bir Lacoste model tişörtten farkı olduğunu sanmıyorum.
Last edited by Clayman : 28.Temmuz.2009 at 19:27
Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Mesaj Yetkileri