1 ile 30 arası toplam 132 sonuç

Konu: Taktik ve Antrenman Hakkında Sormak İstedikleriniz

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Ben 4-4-2 takıntısı olan biriyim daha önce söylemişimdir belki.Beşiktaş'a bir türlü taktik oturtamıyorum.Mesela bir taktiği 1 maçta deneyip olmazsa değiştirmeli miyim yoksa birkaç maç sürekli oynatıp takımın alışmasını mı beklemeliyim?

Daha doğrusu takımın birkaç maç sonra alışmasını sağlayan,taktiğin meyvelerini hemen vermeyen gelişmiş bir yapay zekası var mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Quote Originally Posted by RoNNiE91 View Post
    Ben 4-4-2 takıntısı olan biriyim daha önce söylemişimdir belki.Beşiktaş'a bir türlü taktik oturtamıyorum.Mesela bir taktiği 1 maçta deneyip olmazsa değiştirmeli miyim yoksa birkaç maç sürekli oynatıp takımın alışmasını mı beklemeliyim?

Daha doğrusu takımın birkaç maç sonra alışmasını sağlayan,taktiğin meyvelerini hemen vermeyen gelişmiş bir yapay zekası var mı?
    Bilen yok mu?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

[quote=RoNNiE91;1507072]Ben 4-4-2 takıntısı olan biriyim daha önce söylemişimdir belki.Beşiktaş'a bir türlü taktik oturtamıyorum.Mesela bir taktiği 1 maçta deneyip olmazsa değiştirmeli miyim yoksa birkaç maç sürekli oynatıp takımın alışmasını mı beklemeliyim?[quote]

Tabi ki 1 maçta karar verilmez ama bir ön fikir edinilebilir. Yeni bir taktik denerken maçı taktiği en iyi gözlemleyebileceğin kameradan izlemek faydalı olur. Mesela 2D izlemek tüm sahayı göreceğin için en idealidir. Böylece taktiğin aksayan yanlarını çok daha iyi analiz edebilirsin.

Benim tavsiyem; Kadro yapına uygun bir dizilim belirleyerek işe başla. Ardından gerekli oyuncu ve takım komutlarını ver ve en az 4-5 maç o taktikle çık. Bu noktada önemli olan taktiğin eksik yanlarını iyi gözlemleyebilmek. Her maç gördüğün eksikliklerle ilgili müdahalelerde bulunarak yani her maç taktiğini bir parça daha geliştirerek en sonunda ideal taktiğine ulaşabilirsin. Ama eğer o sistem bir türlü takımına uymuyorsa tabi ki o zaman daha değişik bir sitem denemeli. Ta ki takımına "cuk" diye oturan sistemi bulana kadar.

Quote Originally Posted by RoNNiE91 View Post
    Evet öyle bir yapay zeka var. Bazen bu süreç 1 sezonu bile bulabiliyor.

Yeni bir oyuna başladığında takıma bir taktik oturtmak çok daha zordur. Ancak 2.sezondan sonra takımın taktikleri daha iyi uygulamaya başlar. Çünkü, ilk başta tanınmayan bir teknik direktörsün ve oyuncularında senin taktiksel bilgin konusunda henüz sana saygı duymuyorlar. Takımında 1 sezonu geride bıraktıktan sonra oyuncuların sana daha fazla saygı duymaya başlayacak ve taktiksel talimatlarını daha iyi uygulayacaktır. Yani benim tavsiyem, ilk sezon daha çok rakiplere ve maçların gidişatına göre taktiklerle idare edip, 2.sezondan sonra belirli bir sitem oturtmaya çalışmak daha mantıklı.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri