1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ömer abi bir yerde arda en iyi 30 sol açıktan biri yazmıştın açıkçası 30 çok fazla 15-17 gibi bir yerde olmalı bence fiziği ve hızı daha sağlam olsa ilk 9-10 olur nispeten sayılı oyunculardanda olabilir bana kalırsa üstelk çift ayaklı bir oyuncuyken.açıkçası merak ediyorum bu 30 kişilik listeyi,oyunuda silmiştim bakamıorum şuan

mesela ardayı izliyorum avrupa liglerini de takip edyorum kesin olarak ardadan daha iyi diyeceğim sol kanat sayısı max 5 6 ya da 7 dir robben robinho ribery silva falan filan daha fazlasında tıkanıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    öbür konuyuda okudum umarım bu mesajın üstüne gelip tuncay ardadan daha yi gökhan dünyanın en yi 10 sağ bekinden biridir diye yazılmaz
    Last edited by Lionel Andres Messi : 01.Ağustos.2009 at 04:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    ömer abi bir yerde arda en iyi 30 sol açıktan biri yazmıştın açıkçası 30 çok fazla 15-17 gibi bir yerde olmalı bence fiziği ve hızı daha sağlam olsa ilk 9-10 olur nispeten sayılı oyunculardanda olabilir bana kalırsa üstelk çift ayaklı bir oyuncuyken.açıkçası merak ediyorum bu 30 kişilik listeyi,oyunuda silmiştim bakamıorum şuan

mesela ardayı izliyorum avrupa liglerini de takip edyorum kesin olarak ardadan daha iyi diyeceğim sol kanat sayısı max 5 6 ya da 7 dir robben robinho ribery silva falan filan daha fazlasında tıkanıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    öbür konuyuda okudum umarım bu mesajın üstüne gelip tuncay ardadan daha yi gökhan dünyanın en yi 10 sağ bekinden biridir diye yazılmaz
    çok mu gereksiz bir yazı oldu acaba,Ömer abi bu yoruma cevabın yok mu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    çok mu gereksiz bir yazı oldu acaba,Ömer abi bu yoruma cevabın yok mu?
    Arda gercekten bu yil cok sasirtici bir oyun oynuyor. Bu kesin.

Ilk 15 arasina girmesi icin bence stamina'nin 4-5 puan yukselmesi gerekli. Bu da zaman alacaktir.

Alicanfmfan: Olabilir. Ancak ciddi degisiklik ancak devre arasinda olur. Arda'nin mevcut seviyesinde bile ortalarindan veya kornerlerinden gol bulmak gayet mumkun. Hiz konusunda ise katilmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arda gercekten bu yil cok sasirtici bir oyun oynuyor. Bu kesin.

Alicanfmfan: Olabilir. Ancak ciddi degisiklik ancak devre arasinda olur. Arda'nin mevcut seviyesinde bile ortalarindan veya kornerlerinden gol bulmak gayet mumkun. Hiz konusunda ise katilmiyorum.
    Ömer Abi sizin (araştırmacıların) takımı bizden daha farklı gözlerle izlediğinizi bildiğim için, ve burada senden önceki ekip şefiyle şimdiki farkı görebildiğim için, işinizi şu an ne kadar doğru ve gerçeğe yakın yaptığınızı biliyorum.

1-Takım olarak Rijkaardın gelişi ile beraber önemle gözlenmesi gereken konular olacak sanırım. Arttırılsın demiyorum. Birincisi kondüsyon stamina olacak. Skibbe dönemine göre artış var gibi duruyor ama gözlemlemek lazım.

2-Yine takım olarak yapılan orta isabetleri bana çok yüksek geliyor. Yani daha önce bu kadar dikkat etmedim ama %20lere iyi denebilirken GS bu yıl %40-50lerde isabet yakalamış durumda.

3- Ortalarla alakalı olduğunu düşündüğüm başka bir çalışma duran toplardan orta yapma. Yine takımın doğru yere yaptığı topsuz koşuları ya da etkili ortalar sayesinde neredeyse yarım sezonda yapılanı 5 maçta gördük. (ayrıca göreceğiz ama ben bu performansın aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum sanki FMdeki buglardan yararlanıyor gibi ). Sonuçta zaten set pieces denince içine orta da giriyor ve buna çalışma yapılıyorsa, ortalarda, kornerlerde ve orta olarak kullanılan serbest vuruşlarda etkisini gösterdiği söylenebilir.

Son olarak Ardanın sol kannattan ortaya geçmesi onun için büyük bir fırsat. Daha yolun başında ama sinyaller olumlu. Sonuçta hep sol kanatta kendini geliştirebileceğinden farklı özlliklerini geliştirip kendine ekstralar katabilir. Mesela şutunu belli bir seviyeye getirebilir, yine mental özellikleri artabilir ama dediğin gibi bunları görmek için önümüzde süre var. (bu arada dataları ne zaman teslim ediyorsunuz)

Son olarak da merak ettiğim bir soru. Oyuncunun özellikleri oynatarak mı antrenman yaparak mı gelişir? Sanki oyunda antrenman çok etkili ama gerçek hayatta istediği kadar antrenman yapsın maç oynamadan bir yere gelinmez diye düşünüyorum. Teşşekkür ederim..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    1-Takım olarak Rijkaardın gelişi ile beraber önemle gözlenmesi gereken konular olacak sanırım. Arttırılsın demiyorum. Birincisi kondüsyon stamina olacak. Skibbe dönemine göre artış var gibi duruyor ama gözlemlemek lazım.
    Kesinlikle. Ancak Skibbe donemindeki takimin dayanikliligini tam olarak yansitsak, Arda'nin herhalde 7-8 gibi stamina almasi gerekirdi.

2-Yine takım olarak yapılan orta isabetleri bana çok yüksek geliyor. Yani daha önce bu kadar dikkat etmedim ama %20lere iyi denebilirken GS bu yıl %40-50lerde isabet yakalamış durumda.
    Bence bunun onemli bir kismi yillar sonra futbolcularin dinledigi bir teknik direktorun olmasi. Takimdaki agabeylerin ektisi ile her yil sonunda ayni futbola donulmemesi. Zamanla gorecegiz Rijkaard'in akibetinin ne olacagini, futbolculari ne kadar iyi yonetebilecegini.

3- Ortalarla alakalı olduğunu düşündüğüm başka bir çalışma duran toplardan orta yapma. Yine takımın doğru yere yaptığı topsuz koşuları ya da etkili ortalar sayesinde neredeyse yarım sezonda yapılanı 5 maçta gördük. (ayrıca göreceğiz ama ben bu performansın aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum sanki FMdeki buglardan yararlanıyor gibi ). Sonuçta zaten set pieces denince içine orta da giriyor ve buna çalışma yapılıyorsa, ortalarda, kornerlerde ve orta olarak kullanılan serbest vuruşlarda etkisini gösterdiği söylenebilir.
    Zamanla daha iyi degerlendirebiliriz saniyorum.

Son olarak Ardanın sol kannattan ortaya geçmesi onun için büyük bir fırsat. Daha yolun başında ama sinyaller olumlu. Sonuçta hep sol kanatta kendini geliştirebileceğinden farklı özlliklerini geliştirip kendine ekstralar katabilir. Mesela şutunu belli bir seviyeye getirebilir, yine mental özellikleri artabilir ama dediğin gibi bunları görmek için önümüzde süre var. (bu arada dataları ne zaman teslim ediyorsunuz)
    Eylul'un ilk haftasi.

Son olarak da merak ettiğim bir soru. Oyuncunun özellikleri oynatarak mı antrenman yaparak mı gelişir? Sanki oyunda antrenman çok etkili ama gerçek hayatta istediği kadar antrenman yapsın maç oynamadan bir yere gelinmez diye düşünüyorum. Teşşekkür ederim..
    Oyuncunun ozellikleri mac yaparak daha hizli gelsiyor oyunda.

Ancak antrenman ile bazi ozelliklerin dusmesini, diger ozelliklerin ise yukselmesini saglayabilirsiniz. Yani oyuncuyu oynatmaz, fiziksel gelisim antrenmanini hafif tutup teknik antrenmanini yuksek tutarsaniz zamanla fiziksel ozellikler dusmeye baslar, teknik ozellikler ise yukselmeye. Oyuncu toplamda ayni kalitede kalsa da, ozellikler degisebilir.

Genel olarak bence antrenman ile teknik ve fiziksel ozelliklerin gelismesi mumkun olmali oyunda. Ancak zihinsel ozelliklerin gelismesi icin mac oynamak cok onemli olmali. Ancak oyunda tamamen boyle oldugunu soyleyemem su anda.

Mesaj Yetkileri