Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?
- Voters
- 37. You may not vote on this poll
-
Denizlispor
-
Fenerbahçe
-
Beraberlik
-
10.Ağustos.2009, 05:27
Galibiyetle başladık lige 100. yıldan sonra, gerçekten çok iyi oldu.
Hakederek kazandık, geçen yıla nazaran takımda büyük bir değişim var, bu çok rahat görülebiliyor.
Sancılı dediğimiz defans bugün çok iyiydi. Önder tartışmasız mükemmel oynadı. Bilica bazen riskli hareketler yapsa da topu çok fazla ayağında tutsa da kritik noktalar kesici hamleler yaptı, hatasız oynadı.
Cristian ve Andre Santos'u da beğendim. Cristian çok temiz oynuyor, Alex'e verdiği gollük pas da harikaydı. Andre Santos, Uğur'dan 3 yıldır göremediğimiz şeyleri yapıyor. Uğur 3 yılda herhalde bu kadar pozisyona girememişken Andre Santos daha ilk lig maçında 2 net pozisyona girdi ve Honved maçında da gol atmıştı. Çok faydalı olacak, son vuruşları yetersizdi bugün ama aşacağından eminim.
Gökhan Gönül ve Emre de bugün çok iyiydi. İkisi de çok mücadele ettiler. G.Gönül'ün 87. dakikada bile gol için rakip sahaya gitmesi ve asist yapması alkışa değerdi.
Güiza için ayrı bir parantez açmak gerek sanırım. Geçen yıl herkesin çok eleştirdiği bir isimdi ama ben herkes eleştirmesine rağmen onu hep savunan biriydim, çünkü Güiza'nın kalitesi tartışılmaz, İspanya'nın 3 forvetinden birisi ve hiç şüphesiz geçen yıl savunduğum pozisyon zenginliği yoktu, yani takım iyi olmadığından çok gol pozisyona girilemiyor ve Güiza'ya da gol atacak fırsatlar çok az geliyordu, geldiklerini de zaten klas bir şekilde (bkz. Beşiktaş maçları) bitiriyordu. Bu yıl Daum'la beraber ve takımın orta sahasının Emre hariç değişmesiyle beraber Güiza da daha etkili oluyor. Geçen yıl Selçuk-Uğur-Deivid orta sahasında Güiza'nın etkili olması imkansızdı zaten, David Villa'yı koysanız iş yapamazdı o orta sahayla ama bu yıl bunun olmadığı çok açık ve Güiza 3 maçta 5 gol atarak olumlu sinyaller verdi. Honved'le oynadığımız ikinci maçta biraz daha şanslı olsa o maçta da atacaktı. Güiza aynı Güiza, İspanya gol kralı ve İspanya'nın 3 forvetinden birisi, geçen yıl takımın kötü olmasından kötü görünüyordu ama aslında değildi, bu yıl takım iyi olunca beğeniliyor. Asla satmamamız ve kaybetmememiz gereken bir futbolcu Güiza, çok beğeniyorum.
Lige lider başlamamız sevindirici, umarım başladığımız gibi bitiririz.
Mesaj Yetkileri