Originally Posted by
eGowiCh
Bak bakalım ben demiş miyim Güiza yollansın diye? Dün Ziya Şengül çıkmış Güiza 25 gol atar diyor, Ahmet Çakar ile tartıştılar hatta bu konuda, "Geçen yıl gönderilsin dediğiniz, futbolcu değil dediğiniz adam nasıl oldu da şimdi 25 gol atıyor, nasıl böyle konuşuyorsunuz?" dedi Çakar ve haklıydı da. Skora göre yorum vardır ülkemizde. Futboldan anlayan çok az kişi vardır. Herkes konuşur, Güiza atarsa kraldır atamazsa en beceriksiz forvettir. Anelka gibi bir adam vardı bilmem hatırlar mısınız, nasıl eleştirilirdi ama geçen yıl Premierlig'de, dünyanın en zor liginde yaptıkları ortada. Başka sizler, siz Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar ve de futboldan anlamayan diğer insanlar eleştiriyordu Anelka'yı. O zaman da aynı şeyleri söylüyordu futbolu bilen insanlar. Sizin futboldan anlayıp anlamamanızla ilgili yorum yapmıyorum, siz fanatik olduğunuzdan (GS ve BJKliler) oyuncu iyi olsa bile kötü diyeceksiniz, pozisyonun penaltıyla ilgisi olmasa bile (Vederson'un pozisyonu) penaltı diyeceksiniz çünkü işine gelen bu. Futbolu bilmeyenleri ayrı kategoriye taşıdım zaten, onlar da zaten çok bariz belli oluyor, geçen yıl Fenerbahçeli tanıdıklarım Güiza için kova derken şimdi bakıyorum kral yapıyor (sözüm meclisten dışarı, forumu kastetmiyorum). Maalesef ülkemizdeki futbol anlayışı, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir anlayış.
Josico Las Palmas'la sözleşme imzalamış ve şunu söylemiş: "Türkiye'deki futbol mantalitesini anlamakta güçlük çektim. İnsanlar galibiyet dışında hiçbir şey düşünmüyorlar. Luis ile çok zorlandık bunu anlamakta ve anlayamadık."
Güiza ülkesinde her seferinde göklere çıkarılırken, Türkiye'de beceriksiz forvet oldu geçen sene. Yalnızca gol sayısına bakıldığı, maç içinde yaptığı olumlu hareketlere bakılmadı. Eğer Güiza gerçekten beceriksiz olsaydı İspanya'nın 3 forvetinden biri olmazdı (size göre kötü geçen sezona rağmen). La Liga'da gol kralı hiç olamazdı.
Frank Rijkaard gibi dünya çapındaki hocanın bile ilk maçında eleştirildiği bir ortamda her yorumu beklerim ama aldırış etmemek gerekir ki Aziz Yıldırım da böyle yaptı zaten, Güiza gönderilsin yorumlarına aldırış etmeden arkasında durdu.
Zamanında Löw, Hiddink gibi hocalar harcandı, Anelka gibi dünya yıldızı harcandı. Herkes maşallah teknik direktör ülkemizde. Zirvedeki bir santraforu alıp getirsen de yaranamazsın ne kendi taraftarına ne spor yazarlarına ne de diğer futbol severlere (!). David Villa'yı, Ibrahimovic'i alıp koysan forvete ve 3 maç gol atamasa futbolculuğu sorgulanır, bundan adım gibi eminim.