Çok güzel şeyler yazılmış... Fakat çoğunun gerçekleşmesi fazla olağan görünmüyor.

Öncelikle Türkçe Seçenek konusuna değinmek istiyorum.

Haklısınız, oyunda Türkçe seçeneği olsa çok iyi olur. Fakat yapımcılar bizi düşünecek te kendilerini hiç düşünmeyecekler mi ?

Oyun Türkçe olsa bile aramızdan kaç kişi 80 Lirayı verip alacak bu oyunun orjinalini ? Hatta bence korsan alma seviyesi daha da yükselecek. Şimdi diyeceksiniz oyun daha ucuz olsun alalım. O da mantıksız . Atıyorum oyun yurt dışında 25$'a satılıyor. Bu oyunu Türkiye'ye getirince vergiler, taşıma ve gümrük ücretleri derken oyun oldu 35$ - 40$. İşe bir de Türkiye'deki pazarlamacı şirketin kârı karışınca 45$ - 50 $'ı buluyor oyunun fiyatı. Pazarlamacı Şirket aradan kalkmadan ya da vergiler düşmeden bu oyunu ucuza almak imkansız görünüyor. CM 2010'un sitesinde okudum, onlar koyacaklarmış Türkçe dil desteğiniz. Fakat onların bu hamleleri eski hayranlarına tekrar kavuşma amacı taşıyor şüphesiz. Zaten Eidos Türkiye'deki Manager Oyuncusu potansyelini farketmiş olsa da bu Sigames'in bunu farkettiği anlamına gelmez.

Yabancı liglerin gerçek dışı abartı olmas konusu da yakındığımız bir durum. Fakat çoğumuz şunu da çok iyi biliyor, Avrupa'da inanılmaz bir kendini beğenmişlik var. Bunu kimse inkar edemez. Daha dün Elano Man. City'de diye onu Brezilya'nın en iyi ortasaha oyuncusu olarak gösteren ingilizler şimdi Elano G.Saray'a geldi diye onu olay çıkaran bir adam , iyi ki kurtulduk diyorlar. Ayıp yahu ... Son zamanlarda Sigames bir uyarı yaptı herhalde, azalıyor abartı oyuncular. Ama hâla mevcut bunlar oyunda. Ve iddaa ediyorum aynı şeyleri gelecek sene bu günlerde yine söyleyeceğiz.

Transfer sisteminin değişmesi konusunda, bu değişiklik oyunu çok daha gerçekçi yapacak olduğu kadar bu durum birçok FM oynayıcısını da oyundan soğutacaktır. Liste falan diyorsunuz.Oyuna yeni bir teknik direktör olarak başlayacağız ve başkana liste sunacağız, ve başkan "Bu daha dünkü çocuk, ne anlar transferden ?" demeyecek te, "Arda abi alıp geliyorum Agüero'yu bakaldan 2 şişe süt te getiriyim mi ?" mi diyecek . Böyle olursa gerçekçilik yapmaya çalışırken saçmalamış olurlar. Ayrıca transferi biz yapmayalım diyip te bilet fiyatlarını , formaları biz belirleyelim diyen arkadaşlarımız var . Çok saçma geliyor bana...

Oyunun hatasız ve tamamen gerçekçi olması konusunu ise her açıdan tartışmaya çalışsam, sabahı geç 3 ayda bitiremem bu yazıyı. Kısaca iki laf edip bırakacağım.

Hatasız kul olmaz. E kul böyle olunca kulun yarattığı bir şeyde hatanın olmaması imkansız.

Gerçekçi oyun mu istiyoruz ? Bence zevk almayız. Bir çok oyuncu tuttuğu takımı alıp Dünya'nın en iyi takımı yapmaktan zevk alıyor . Kimi memleketinin takımını Avrupa Fatihi yapıyor. Ronaldo'ları Messi'leri getiriyor daha hala Avrupa'nın en iyi oyuncularıyken Fener'e Beşiktaş'a. Tamamen gerçekçi olsaydı Ronaldo yerine Dos Santos'u alacaktık. Çoğumuz bundan zevk almazdı bence. . Sanırım Sigames'te bunun farkında .

Kimse yanlış anlamasın bu öneriler çok güzel öneriler ve olağan öneriler de var fakat inanılmaz hayallere dalmak, bizim bir sonraki oyundan pişman olmamızı sağlayacaktır.

CM'nin de tekrar atağa kalkması ile Sigames'te akıllanacaktır. Bu iki oyunun yarışı sonucunda kesinlikle kazanan biz olacağız fakat biraz sabır gerekli dostlarım .