Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 231 sonuç

Konu: FM 2010'dan Beklentileriniz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Önce Türkçe olarak crysis çıktı hemde piyasanın çok altında bir fiyata.Dediler ki istisna bir daha böyle birşey olmaz. Hatta Türkçe altyazı falanda değildi. Direk Türkçe düblaj. ve düblajı yapanlarda ünlü tiyatro oyuncularıydı. (Maliyeti ve oyunun satış fiyatını karşılaştırın)

Daha sonra crysisin yenisi çıktı oda türkçeydi. Bunada istisna dediler.

Son olarak cm 2010 geldi. Oda türkçe ve tahminen crysis gibi ucuz olacak. Bunada diyorlarki CM nin hayranlarına tekrar kavuşma amacı.

Ps3'de ise sanırım eylül yada ekimde PSN türkçe oluyor. Hatta bunun ps3 oyunlarına Türkçe altyazı eklenmesine ön ayak olabileceği konuşuluyor. Peki bu dedikodular için ne söyleniyor? "Bu sony işi biliyor! Türkiyedeki potansiyeli görebiliyor." deniyor. Peki bu potansiyeli sizce nasıl gördü? Çok fazla orjinal oyun satıldığı içinmi? 1 ps3 oyunu ne kadar? Ortalama 150 tl.

Sonuç olarak gören görüyor. Türkçe yapan yapıyor. Biz napıyoruz? Bahane üretip si yi koruyoruz. Hatta oyunu orjinal alalım diye konular açılıyor. Peki ya ne için senelerdir süregelen aynı hatalar içnmi. Yoksa sadece değişik bir skinde oynamak içinmi.

Yanlış anlama dostum bu sözlerim sana değil. sigames denilen, pazarlamadan gram anlamayan ve ırkçı olduklarını tahmin ettiğim aptal firmaya.

Hani bir çikolatayı çok seversiniz ama markasından dolayı almak istemezsiniz ya benimkide öyle birşey..

Ha unutmadan fm 2010 dan beklentilerimmi? Yamaları erken çıkartsınlar yeter.
    Çok beğendiğim bir görüş.Tamamen altına imzamı atarım. Özellikle şu SI 'ı koruma ile ilgili olan kısım tam olayı açıklamış. Adamlar sanki babamızın oğlu , yok öyle bakmayın da yok böyle bakmayın da.Öyle denileceğine söz geçirilmeye uğraşılsa belki daha çabuk bir aşama kaydedilebilinirdi.Onun yerine bağlantısı olanlar görüş bildirmekten çok bu konu hakkında,bu konuyu savunma durumuna geçtiler.Ama bir aşama kaydediliyor,er ya da geç olacaktır.

Benim için farketmez ben şahsen ingilizce oynuyorum çünkü çok iyi ingilizce biliyorum.Benim gibi böyle deyip olayı bırakanlarda var.Ama ben bunu deyip de umursamazsam diğer herkesi hiçe saymış olurum,her oyun olabiliyorsa ve pazarı da varsa o ülkenin dilinde yapılmalı. Yok korsan çok satılıyomuş da yok kara listedeymişiz de hepsi sadece birer bahane. İşte yapılan yapılıyor, çünkü büyük bir pazarız. Şimdiye kadar SI'ye karşı dirençsiz bir tutum gösterildiği için böyle oldu ama daha dirençli konuşmalar yapılıyor artık sanırsam geç olsa da,bunun meyvesi ileride alınır.

Benim son görüşüm her zaman belli , oyunu 3 senedir çözemedikleri ve hala aynı şekilde oyuna yerleştirdikleri tüm bugları çözerek çıkarsınlar, oyunu hakkıyla çıkarıp müşterilerine saygı göstersinler,oyun x miktar yama ile düzeltilmeye çalışılıp hala düzeltilemez durumda kalmasın başka bir isteğim yok.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Mert Kurtoglu View Post
    Fiyatı ucuz olsun geçen senekinden fazla fark olmasın yeter Bak CM yi istediğimiz fiyata alabiliyoruz ama FM ye 80 ytl bayılcaz ki ben bayılamam. Yine steam sistemi olacaksa bi arladaşın hakkını kullanıcam mecburen.
    sistem değişmeyecek galiba abisi,aynı şekilde devamı öngörülüyomuş.Eğer öyle olursa geçen seneki gibi 5 kişi birleşip 16 liraya mal edebilirsiniz oyunu kişibaşı.Oyunu adedi 16 liaradan tek anahtar hakkı ile satsalar aslında ama satın alan kişinin isterse 5 farklı bilgisayarına ekleme hakkı olsun diye o şekilde satmıyolar herhalde. Bir de doldurulan dvd maliyeti azalıyor. Bunlar da ince hesaplar.
    Last edited by Melekovic : 19.Ağustos.2009 at 20:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Bir de lanet bi crush dump var !!! Oyunu yapanlar bunu çözemiyorsa ne yapıcaz biz. Biz mi çözücez? CMnin databasesi iyi değil tamam kabul ediyoruz. Ama FM'de buglar var ; FM'de crush dump var ; FM ingilizce ; FM Cm'ye göre çok pahalı. Ben 14 yaşındayım. Liseye yeni geçtim. Bi oyuna 80 ytl vermeme annem babam izin vermiyor. Ama CM yi istediğimiz fiyata alabiliyoruz bu sene. Hem de türkçe. Ama databasesi iyi değil. Onu da biz düzeltiriz artık
    turksportal...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bir de lanet bi crush dump var !!! Oyunu yapanlar bunu çözemiyorsa ne yapıcaz biz. Biz mi çözücez? CMnin databasesi iyi değil tamam kabul ediyoruz. Ama FM'de buglar var ; FM'de crush dump var ; FM ingilizce ; FM Cm'ye göre çok pahalı. Ben 14 yaşındayım. Liseye yeni geçtim. Bi oyuna 80 ytl vermeme annem babam izin vermiyor. Ama CM yi istediğimiz fiyata alabiliyoruz bu sene. Hem de türkçe. Ama databasesi iyi değil. Onu da biz düzeltiriz artık
    CM nin data editorude var. Ordan düzeltebiliriz. Orjinal alarak Türkçe dil desteğini hem ödüllendiririz hemde oyunun gelişmesi için teşvik ve maddi yardım yapmış oluruz. Ama kusura bakmasınlar Fm şuanki hataları ile bizim ülke şartlarımızda çok pahalı. Helede Üniversiteliler için çok çok pahalı.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

2010'dan en büyük beklentim oynayabilmek =) askerde olduğum için 2009'u es geçtik, buna yetişicez inşallah!

Quote Originally Posted by nessus View Post
    2010'dan en büyük beklentim oynayabilmek =) askerde olduğum için 2009'u es geçtik, buna yetişicez inşallah!

aynen sana katılıyorum askerde olmaktan 2009 u kacırdık 2010 oynamak ıstıoz

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbuL

az hata istiyoruz artık... oyunu kurana sonra bir sürü şey çıkıo ortaya yeter sıkıldık yaw

7. Default

Hiçbir Beklentim Yok eskilerinden dahada sıkıcı bir sezon bizi bekliyor.. Demedi demeyin!

8. Default

Paf ligi bölgesel olarak yenilendi ve yeni ismi A2 ligi olarak değiştirildi.

Ege,Güney,Kuzey ve Marmara olmak üzere 9'ar takımdan A2 liginde toplam 36' takım olacak.Sene içerisinde bu gruplardaki takımlar diğer takımlarla 4'er kere maç yapacaklar yani bir takım aynı gruptaki diğer takımla sene içerisinde 4 kere daha karşılaşacak daha sonra bu 4 gruptan birinci ve ikinci çıkacak takımlar final grubunda toplam 8 takım olarak 2 grup halinde mücadele vericek daha sonra 1. 2. ve 3. takımlara para ödülleri verilecek.Yaş sınırı olayına gelirsek 1987-1990 yaş grubu arasında kaleci de dahil toplam 3 kişi oynayabilecek diğer 91-92 yaş gruplar ise serbest olarak oynayabilecek.

Daha fazla bilgi almak isteyenler için aşağıda tff'nin A2 ligl fixtür ve bilgilerini içeren linki koyuyorum isteyenler oradan bakabilir.

http://www.tff.org/Default.aspx?page...rupID=599#hmac

Bende A2 liginde oynayacak futbolculardan biri olduğum için FM 2010'dan tek isteğim Türkiye A2 ligini düzgün bir şekilde yapsınlar o kadar zaten Fm 09'u genel olarak beğendim.

Oyunun Türkiye veritabanının hazırlanmasında sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama Turksportal ekibi yukarıda belirtiğim konular hakkında ilgili yerlerle iletişime geçip gerekli düzenlemelerin yapılmasına vesile olursa çok mutlu olurum.

ben 2009 daki gbi 3 boyutlu maç motoru istemiorum doğrusu.çok kasıo pc yi.eskisi gbi olan maç motorunu tercih ederim valla.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Zaten eski sistemde oynayabiliyordun 2009'da.Aynısı devam eder bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

Quote Originally Posted by Mert Kurtoglu View Post
    Mert düşüncelerimi okudun arkadaşım cm 2010 alacağım gibi geliyor

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by M1ylanger View Post
    Paf ligi bölgesel olarak yenilendi ve yeni ismi A2 ligi olarak değiştirildi.

Ege,Güney,Kuzey ve Marmara olmak üzere 9'ar takımdan A2 liginde toplam 36' takım olacak.Sene içerisinde bu gruplardaki takımlar diğer takımlarla 4'er kere maç yapacaklar yani bir takım aynı gruptaki diğer takımla sene içerisinde 4 kere daha karşılaşacak daha sonra bu 4 gruptan birinci ve ikinci çıkacak takımlar final grubunda toplam 8 takım olarak 2 grup halinde mücadele vericek daha sonra 1. 2. ve 3. takımlara para ödülleri verilecek.Yaş sınırı olayına gelirsek 1987-1990 yaş grubu arasında kaleci de dahil toplam 3 kişi oynayabilecek diğer 91-92 yaş gruplar ise serbest olarak oynayabilecek.

Daha fazla bilgi almak isteyenler için aşağıda tff'nin A2 ligl fixtür ve bilgilerini içeren linki koyuyorum isteyenler oradan bakabilir.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=456&grupID=599#hmac

Bende A2 liginde oynayacak futbolculardan biri olduğum için FM 2010'dan tek isteğim Türkiye A2 ligini düzgün bir şekilde yapsınlar o kadar zaten Fm 09'u genel olarak beğendim.

Oyunun Türkiye veritabanının hazırlanmasında sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama Turksportal ekibi yukarıda belirtiğim konular hakkında ilgili yerlerle iletişime geçip gerekli düzenlemelerin yapılmasına vesile olursa çok mutlu olurum.
    Maalesef FM'de genc liglerin tam olarak yansitilmasi mumkun degil. SI, bu liglerin tam olarak kodlanmasi icin kullanilacak zamani esas liglerin kodlanmasi icin harcamayi tercih ediyor.

Ancak FM 2010'da tam olarak gruplarda hangi takimlarin oynayacagi (yani 4 gruba dagilim) ve sezon sonu oynanacak playoff sistemi disinda A2 liginin tamamen gercege benzer bir sekilde calisiyor olmasini bekliyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Eğer yeni ligler eklenebiliyorsa büyük ihtimalle liglerin özellikleri de ayarlanabilir( mesela İngiltere ligine 6 yabancı sınırı koyabilir örneğin). Böylece A2 ligini belki simüle edebiliriz, eğer böyle bir olanak varsa.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

bence taktikte oyuncuyu istediğimiz yere koyma eklenmeli ve de şöyle derbi maçlardan önce maçın havasına sokack bişiler eklenmeli...

aslında 11 için türkçe dil desteği için şimdiden bastırmalıyız. yoksa (blöf için değil) site olarak CM'nin db'si için çalışmalara başlanıp FM'yi türkiyede yanlız bırakıp belki bi nebze de tepkimizi dile getirmiş olabiliriz.

biraz abartılı ama yapılamaz birşey değil.

Default antrenman sistemleri

istediğim oyuncuya istediğim antrenmanı yaptırabilmeliyim. hava toplarında zayıf oyuncuyu hava topları için, penaltı için, frikik için özel antrenmanlar yapılmalı. öyle defans, atak, orta saha diye kabaca bir sistem çok anlamsız. her oyuncunun artıları eksileri aynı değil ki atak ne demek ne çalışıyo bu sistemde bilmek daha güzel olur. (kısa pas, ver kaç, ofsayt taktiği, orta yapma gibi spesifik antrenmanlar yaptırmak çok önemli)

Yuvarlak oyuncular değişsin onları gördükçe aklıma orada yuvarlanan toplar geliyor neyse
    Türkçe dil bir hayal
    En çok istediğim şey şu: Derbi maçlarında bizim veya rakibin taraftarlar sahayı çöplüğe çevirsin:metal paralar, cep telefonları, çakmaklar taşlar filan, ve bunlarda bizim (ALLAH korusun)veya rakibin oyuncularına isabet etsin
    Menejer eklediğimizde PAF takım menejeri olalım önce.A Takıma yükselip şöyle bir acıların çocuğu, bunca sene paf takım yönetti havası yakalayalım, fena olmaz
    Oyunda Rus Mafyası olsun, önemli maçlar öncesi bizi tehdit etsinHatta kabul etmezsek bizi öldürsünler, şehre heykelimizi dikip mezarımızda ağlasınlar:ne kahraman menejerdi filan
    Bizimde diğerleri gibi 10-15 tane menejer özelliğimiz olsun

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by Emirhan Cihad View Post
    Yuvarlak oyuncular değişsin onları gördükçe aklıma orada yuvarlanan toplar geliyor neyse
    Türkçe dil bir hayal
    En çok istediğim şey şu: Derbi maçlarında bizim veya rakibin taraftarlar sahayı çöplüğe çevirsin:metal paralar, cep telefonları, çakmaklar taşlar filan, ve bunlarda bizim (ALLAH korusun)veya rakibin oyuncularına isabet etsin
    Menejer eklediğimizde PAF takım menejeri olalım önce.A Takıma yükselip şöyle bir acıların çocuğu, bunca sene paf takım yönetti havası yakalayalım, fena olmaz
    Oyunda Rus Mafyası olsun, önemli maçlar öncesi bizi tehdit etsinHatta kabul etmezsek bizi öldürsünler, şehre heykelimizi dikip mezarımızda ağlasınlar:ne kahraman menejerdi filan
    O zaman GTA yapsınlar hiç uğraşmasınlar FM ile

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

GTA IV FM MODE Hiçde fena olmaz aslında

Bende bu yıl cm almayı düşünüyordum fakat cm deki İstanbulspor un kadrosunu görünce şoka uğradım.oyuncuların isimleri hep sallama.koskoca istanbulspor'u sallayarak yapmışlar.Şunu anladım ki FM nin rakibi yok bu oyunda.CM tırnağı bile olamaz.FM 2010 da İstanbulspor'un gerçek oyuncuları olsun yeter.Bu senede FM oyanacağız

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Emirhan Cihad View Post
    Zaten 3D 2009 dada 2010da var. 2010 da daha gelişmiş. Bunun yanında 2 D var. Siz 3D oynarsınız. Yani bu istek biraz tuhaf..

Türkçe dil bir hayal
    Satışlara bağlı..

Bu isteğin oyuna ne gibi kazancı olacak anlamadım. Yani metal para felan atılırsa oyun oyun olmaktan çıkar savaş oyununa benzer. Battlefield, C.O.D. vs. gibi oyunlar daha iyi olacaktır.

Bu öneriniz olabilir. Takımların genç seviyedeki ekiplerinide yönetebilme olsa fena olmaz. Bu seçenek kısmende olsa var. Yani bir takımın menajeri olduktan sonra o takımın ayarlarından PAF takımını kontrol et seçeneği ile edebiliriz..

Bu tamamen yorumsuz

Tamamen katılmaktayım...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bence oyuncu ve menajer özelliklerinin bir çoğu gizli olmalı oyuncular izleyerek takip etmeliyiz daha gerçekçi olması açısından..

Şu ilginç isteklerde bulunanlar için Ömer abi Fm futbol'un güzel yanlarını oyuna yansıtmaya çalışıyor dedi..

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

birçok oyunda olan hata fm serilerinde de var. oyunu zorlaştırmak için başvurulan yöntem yanlış. yapay zekanın yetersiz kaldığı yerlerde oyun tamamen aptallaşıyor. yani oyunu zorlaştırırken mantıksız şeyler yapıyorlar.taktiğiniz mükemmel,uyum aynı şekilde,moral,kondisyon herşey tamam.çok kaliteli bi takımınız var. maça çıkıyorsunuz istemediğiniz kadar pozisyon buluyorsunuz.rakibin ne olduğu belli olmayan kalecisi 20 tane top çıkarıyor. maç sonunda bi bakıyorsunuz ki kaleyi bulan 20 şutunuz var ama gol yok. rakip ise 1 kez gelmiş ve maçı 1-0 kazanmış. gerçek hayatta da adı duyulmamış takımlar iyi takımları yeniyorlar ki bu gayet doğal ama hiç değilse maçı ona göre oynatsın oyun.ben birbirinden yetenekli oyuncularla rakibin yeteneksiz kalecisine 20 şut göndericem ve hiçbiri gol olmayacak adam hepsini çıkaracak, özeillikleri 3-5 olan rakip forvet 1 şut atacak ve maçı kaybedicem.kaybetmek sorun değil,çıkarsınız maça kötü oynarsınız,3-4 pozisyon bulur atamazsınız,rakip 1 kez gelir gol olur bu tamam. ama iyi oyuncuların attığı 20 şutun tamamını kötü bir kalecinin çıkarma olasılığı nedir ki... yıllardır çeşitli liglerin maçlarını izliyorum hiç denk gelmedim böyle olaylara.
    oyunda hata minimum olsun, mantıklı olsun.detaylara daha fazla yer verilsin, gerçekten havaya soksun yeter. bi de spiker olsa hiç fena olmaz sanki ya. yazı yerine ses olsa..güzel olur yani.
    bi de bi emeklilik olsun oyunda.oyun bitirilebilir olsun. ya da hiç değilse belli amaçlar olsun. onları gerçekleştirince ödüllendirelim. mesela kısa bi belgesel olabilir.kazandığımız başarılarla ilgili kısa bi slayt gösterisi gibi.bu zor bişey değil. işte başta imza törenini gösteren bi fotoğraf. arada gazete manşetleri..sonra takımın kupa kaldırdığı anlar vs.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbuL

artık yıl 2010...ve oyunu azcık daha gerçekçi yapmaları lazım.arkadaşın dediği gibi 20 şut hiç gol olmazken adamlar 1 kere gelip maçı kazanıyorlar.. bunun gibi hatalar düzeltilmesi lazım.ve 3D olduğu zaman seyircilerinde olması oyunun grafik bakımından daha iyi olmasını sağlar.2010'dan çok şey bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Crush Domps hatası artık olmasınnn lütfen olmasınnnnnn,Okadar ilerliyoruz tak bir çıkıyor bütün emek zaman boşa..

aslında bu beklentim 2011 için ve biraz garip gelebilir. altyapı takımlarımız daha detaylandırılabilir. altyapıdan oyuncu 14 yaşında çıksın ve kesin bir potansiyeli olmasın, tıpkı veri tabanında yaptığımız gibi -6,-7 tarzında olsun. ve 16 yaşında kadar altyapı hocalarımızın etkisiyle bu sayılar artsın-azalsın. 16 yaşına geldiğinde ise ulaştığı değere uygun sabit bir potansiyel belirlensin. (yaş sınırları 15-17, 16-18 olabilir benimki sadece fikir.) bu sayede altyapı hocalarının etkisi artar.
    bunu neden düşündüğüme gelince. manchester city'le oynuyorum ve sırf bu işi denemek için bir sürü altyapı antrenörü aldım. hepsi dünyaca ünlü ve gerçekten kaliteli isimler ama gelin görün ki bir tane adam gibi altyapıdan oyuncu çıkmadı. tamam oyuncu çıkarmak biraz da şans işidir ama galatasarayın yıllardır altyapısına güvenmesi, beşiktaşın birzamanlar harika işleyen özkaynak düzeni, barcelona'nın ilk onbirdeki altyapı oyuncuları, hollanda da yıllardır işleyen sistem vs. tamamen şans işi mi?
    genç oyuncuların üstüne düşmeye gerek kalmıyor zaten potansiyeli yüksek olan oyuncu istisna bir durum olmadıkça o potansiyele yakın bir değere geliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bende geçen 2009 oynarken şunu gördüm..

Bursaspor-Beşiktaş maçında daha önceden hiç bkamadığım bir yere denk geldim.. Hakeme baktım.. Aman Allah'ım ne göreyim.. Hiç tanımadığım biri En azından Bursa-Bjk maçında tecrübeli bir hakem daha tanınır bir hakem koysun oyun...

Bu olayın ezeli rakip, düşman takım gibi olaylarda dikkat edilmesini dlerim..

Bilmiyorum Gs-Fb maçının hakemi genelde kim oluyor ama eğer dandik bir hamen çıkarsa olmaz..

Bu arada Hakemlerin özelliklerini görebildiğimiz ir yer var mı yok mu bimliyorum.. Böyle bir şeyde olabilir..
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Son zamanlarda lisans konusuna biraz takıldım, pek bir bilgim yok bu konuda ama herkes gibi liglerin lisanslarını alıp, oyuncuların yüzlerini koymak, kulüp logolarını , lig logo ve isimlerini eklemek pahalı birşey olsa gerek..
    Fakat yapımcılar lisans aldıkları ligleri hangi kriterlere göre seçiyorlar anlamış değilim, Fm 2008den yola çıkarak, italya da bazı kulüplerinki alınmış bazıları alınamamış durumda, o zaman bence hiç birini almamak, sermayeyi tamamını alabilecek bir lige yönlendirmek lazım, ayrıca kore,avusturya,amerika gibi liglerin lisansları alınabiliyor, avrupadan da bildigim kadarıyla ingilterede championship ve ligue 1 ve hollanda var bir de la liga.. umarım bu konularda ilerleme vardır, yani la liga, fransa ve hollanda alınabiliyorsa, italyanın tamamı ve premier lig de alınabilir diye düşünüyorum.. Almanya'nın kesin tavrı var sanırım, milli takımları bile orjinal yamada olmuyor.. aynı şekilde japonyada öyle.. bunabir kesinlik getirilmeli ve 4 büyük ülkenin üst liglerinin alınması lazım,

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

bir yetkili cevaplayabilir mi acaba?

yine menajer olarak komik rakamlara çalışmaya devam mı edeceğiz? tabir-i caizse karın tokluğuna çalışıyoruz, oyuncular ise cukkayı götürüyor.

ayrıca bu kazanılan paralarla bişeyler yapılma çalışmaları var mı SI cephesinde?

Quote Originally Posted by kiwi21 View Post
    bir yetkili cevaplayabilir mi acaba?

yine menajer olarak komik rakamlara çalışmaya devam mı edeceğiz? tabir-i caizse karın tokluğuna çalışıyoruz, oyuncular ise cukkayı götürüyor.

ayrıca bu kazanılan paralarla bişeyler yapılma çalışmaları var mı SI cephesinde?
    Evet kazandığımız parayı harcayamıyoruz. Harcarsak güzel olur Ev, araba vb. şeyler alınabilir

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri