Quote Originally Posted by ShevAnil View Post
Hakem büyük maçlara pek atanmayan bir hakem zaten, bukadar yerden yere vurmaya gerek yok. Ali Güneş'in çizgide çıkardığı topu görememesi kadar doğal birşey yok. Harry Kewell'ın pozisyonu içinse biraz çapraza yakındı sanki bunun için sarı kart vermesi normal karşılanabilir. Bukadar kolay silmeyin. Ayrıca hatalarına rağmen oyunu sık sık durdurup soğutmadı, maçın oynanmasına izin verdi. Biraz ingiltere stiliydi sanki. Tabikide eğer kırmızı kart çıkacaksa bir Ali Güneş'e birde Keita'ya çıkmalıydı.

Herşeye rağmen bugün çok iyi oynadık. Maçı izlemeyen birisi için gol dakikaları zar zor kazanmış demesine neden olabilir fakat gerçekten çok iyi bir oyun sergiledik. Rahat bir galibiyet, bol gollü bir maç oldu...

Yanlı bir tutum sergilediğine inanmıyorum.Ancak tüm eleştirileri hakedecek kadar yetersiz bir hakem, bu bir gerçek. Ben kolay kolay hakem eleştirmem. Fakat bugünkü maçın skoruna etki edecek hataların fazlalığı hakem kalitemizin yeterliliğini bir kez daha sorgulamaya itmeli bu işin başındakileri.

Çizgiden elle çıkarılan topu Leo Franco'nun yanında bile dursa benim 1,5 yaşındaki oğlum da görür. Kewell'ın pozisyonunda çapraz olması çok da açıyı kapatmaz. Zira hakem dediğin bir oyuncunun son oyuncu olup olmadığını 60 metreden de görebilmeli. Bu zor değil. Bunu görmemek zor.

Keita'ya kart çıkacaksa orada onun futbol hayatını bitirebilecek şekilde risk taşıyan bir hareketle (!) ona giren Sancak'a 3 tane kırmızı kart verilmeliydi. Keita'nın tepkisi bu hareketeydi. Maç sonu da açıkladı zaten.

Son olarak 85+ 'da gelen bir golle kazanılan maç için "rahat maç" tabiri kullanmamız rahat geçen maçlara haksızlık olurdu herhalde. Yılmaz Vural gibi en büyük kozu "gaz" olan bir teknik adamın takımının 60.'dakikaya kadar göz doldurması yadsınamaz.

Herşeye rağmen, olumsuz şartların yoğun olduğu böyle bir maçta 3 puan almak güzel bir durum. Galatasaray doğru ellerde, doğru yöntemle doğru yolda ilerliyor.