-
90 lira pahalı dersin onu anlarım ,paylaşmam oyunu niye paylaşayım ki dersin onu da anlarım ama size 5'e bölünme hakkı sunulmuş ve bu hak dağıtım amaçlı.Hatta çok karıştırırsam şayet sitelerinde o yazıyı bile bulabilirim kendi ağzından çıkan yapımcının. Çok para verme imkanı olmayanın böyle şekilde satın alma hakkı var.
Şimdi diyeceksiniz o zaman niye 18 liradan oyun çıkmıyor herkes öyle almıyor? Aslında yine oyunu 18 liraya çıkarıyolar ya da 10 lira diyelim vergileri atıp; bu da bir ticaret politikası. Oyunu kendisi almak isteyen o paraya verip alabilir ,öyle durumu olan kişiler de var ama öyle alma durumu olmayan kişiler de var onlarda paylaşımla alır tarzı.Kar marjlarını ona göre hesaplamışlar. Yani 10 liradan oyunu çıkarsak dvd ye basssak ve oyle cıkarsak bir suru boş dvd parası vereceğiz,oyunu yaymak için gereken taşımacılık 5 kat daha artacak ve bununda giderleri olacak vs. vs.
Oyuna tek başına sahip olmak istiyorsan ve bu pahalı geliyorsa saygı duyarım.Evet Türkiye şartlarında tek kişi için bayaı pahalı. Genelde tek oyun olarak bu oyunu oynayanlar için ve 5 taksitle gibi satış opsiyonları olduğu için oyun pahslı gelmeyenlerde var. Ayrıca ben öğrenci olsam tanıdığım olsa birleşip alırım çünkü bir öğrencinin tek başına bu oyunu alması akıl karı değil.Gençlik zamanlarında bir sürü oyuna yöneliyorsun çünkü, çok ekstrem bir fiyat olur bu.
Şahsi fikrimi söyleyecek olursam oyunu alırsam ki eğer o sayıyı geçerse alacağım dedim, ben öyle paylaşamam olaylarına falan girişmem böyle anlattığım durumlarda olursam.Ben zaten tek alsam bile paylaşırım,yapım bu benim. Zaten bu oyun direkt bilgisayardan dvd desteksiz oynanıyor , bir süre sonra tüm dvdler bozulur sonra başka dvdye aktarırsın ,ne anlamı var ki artık,bilgisayar sistemleri ,transfer sistemleri geliştikçe artık dvd de kalmayacak yakında,bilgisayarların hard disk kapasiteleri artacak ve yedek hard disk boyutları iyice artıp fiyatları ucuzlayacak,bütün oyunları programları netten satın alıp indirip depolayacaksın,kaldı ki başladı bile, o zamanda dvd'm de dvd'm ben paylaşmam olayı devam mı edecek acaba? Program yahu bu.
Mesaj Yetkileri