1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ben daha önce o videoyu izlemiştim. Korsa karşı yapılmış bir video değil. Aksine korsanı destekleyen bir video. Hatta facebookta yorumlar var insanın mp3 indiresi geliyor gibilerinden Tabi orası USA. Türkiyedeki sanatçılar için benzer örnekleri veremeyiz. Yani video bana ters geldı. Sakat bir video.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Ben daha önce o videoyu izlemiştim. Korsa karşı yapılmış bir video değil. Aksine korsanı destekleyen bir video. Hatta facebookta yorumlar var insanın mp3 indiresi geliyor gibilerinden Tabi orası USA. Türkiyedeki sanatçılar için benzer örnekleri veremeyiz. Yani video bana ters geldı. Sakat bir video.
    South Park bir ekoldür abisi. Denildiği gibi o korsana karşı bir video değil,korsanı kolaycılığı destekleyen bir video, konulurken içeriği iyice izlenmemiş herhalde,çünkü facebookta bile yabancılar ve Türkler arasında dağıtılırken o maksatla paylaşılıyor.

Şimdi South Park aslında insanların aklından geçip de dile getiremediklerini söyler. Toplum kaygısı gütmez. Mesela herkes Tom Cruise'nun hayranıdır şöyle iyidir böyle iyidir der,South park'ta çıkar Cartman Tom Cruise'u gördün mü diye yanındakine sorar yanındaki de hani nerde der gülüşürler ,boyuyla dalga geçerler çünkü

Zaten yayın amacından dolayı genelde küçük izleyicilere tavsiye edilmez şeklinde yayınlanır, bir nevi büyüklere adanmış bir animasyondur. İnsanın aklından geçebilecek olan en şeytani fikirleri animasyonunda direkt verir, insanların ağzından çıkanları değil.

Zaten her kim olursa olsun herkesin aklından bu tür fikirler geçer, örnek veriyorum Fm için geçmez Fifa için geçer Pes için geçer ya ben bunun korsanını alayım niye vereyim ki diye, ya da bilgisayarlarınızdaki programların kaçı orjinaldir, hepsinin programlarını orjinal alayım diye düşündünüz mü?

Hiç ayırt etmeden herkesin aklından geçer bu fikirler. Ama tek bir şey farkı belirler o da vicdan. İnsanın vicdanı ya karşısındaki insanları ezmeden zor yoldan hayat mücadelesi gösterip başarıya ulaşma yolunu gösterir, ya da kolay yoldan her şeyi yapmaya çalışmayı ve kimi ezdiğini umursamamayı. Muhim olan dirençli olup vicdan filtresinden geçecek olumsuz ve kolay elde edilebilir şeyleri en aza indirgemeyi sağlayabilmektir.

Ek bir noktaya gelmek istiyorum Eralpcim kendi yorumunu yapmış bence güzel bir yorum.Yorumlar tartışıldıkça çözüme ulaşır. Kimse kimsenin yorumu hakkında hayır böyle olmaz konuyu baltalama diyemez. Çünkü Eralpcim orda ben korsan alıyorum dememiş. Daha çok para harcanan oyunlar daha ucuzayken FM 2009 bile hale niye böyle demiş. Bunun nedenini açıklamıştım,firmanın taşımacılıktan,dvd paralarından kar etme politikası yoksa oyunun orjinal değeri 18 TL civarı gelişiyle birlikte. Tabi burda firmanın yaptığına ticaret demek lazım öyle düşünmüşler ama işte bazı konularda ufak kar peşinde koşulunca bu tür şeyler denilmesi gayet doğal ve bir hak. Babamın firması değil,ülkemizin gelirine de bir katkısı yok,yaptıkları kolaycılığı körü körüne savunamam. Direkt hard diske yüklenen türü 45 TL 'ye kadar düşmüş sanırsam,o da düşünülebilinir bu durumda da.

Ya da başka yorumlarda yazılmış başka sitelerden olduğunu sandığım bir kaç kişi,ya da sonradan ayrılanlardan, ama yinede fikirlerini savunmuşlar.Mühim olan Cengizcim senin dediğin gibi yok korsana evet diyenleri yok adminlere sesleniyorum siteden atalım şöyle yapalım böyle yapalım değil,aksine ortada bir doğru ve bir plan varsa ki var,onu savunup tezlerinle çürütmeye çalışmaktır.

Yoksa burası madem özgür fikirleri savunuyor, bir cümlene yanıt veremiyolar diye seni süresiz atan diğer sitelerden ne farkı kalır ki sorarım sana.

Hatırlıyosan o siteler senin hakkında demediğini bırakmamışlardı ve işi çok çirkin hakaret boyutlarına getirmişlerdi ve Ömer'in dediği gibi hala o sitelerde kampanyaya destek olmak değil köstek olma çabası var ki demiştim bu konu hakkında da, fikirler ne kadar zıt olursa olsun ortada bir amaç varsa o amaç için ortak hareket edilir,eğer sonra senin buradan farkın varsa o farkı belli eder ve siteni bir numara yaparsın diye,ama ne yazık ki uzatılan eli tutmayanlar olmuş. O zamanda seni savundum diye 2-3 yerden tıldım çünkü iş hakaret ve ahlaksızlığa binmişti atılma nedenim ise düz cevap istediğim cümlelere senin demek istediğini anlamıyoruz ve anlamak da istemiyoruz diye gerekçe gösterilerek banlanma.

Beni bilen bilir belki de yeri geldiğinde en çok muhalif olan kimseyim. Bir şey yanlışsa burayı yönetenler öbür türlü diyolar diye denilene uymam.Sonucu ne olursa olsun söylerim. Ama olumlu bir hareket gösteriliyorsa da gidip hala olumsuz tavırda bulunmam destek veririm. Ya da ben hatalı olup da denilen haklıysa o konuda diretmem. Bu konuda da tarafım belli.

Önce karşındakini dinlemek sonra onun dediklerinde eğer yanlış gördüğün şeyler varsa o konularda açıklama yapıp bir konuda en doğruyu bulmak gerekir,çünkü bazen negatif cümlelerde bile bir doğruluk payı vardır.

Aslında daha çok demek istediğim şeyler var hazır bu konulara girmişken ama şimdi zamanı değil bu da konusu değil.

Dilerim istenilen olur ki realite her zaman imza verenin yarısı en iyi ihtimaldir der,oyun çıkmasına yakın bir tarihe kadar en az 20 bin kişi imza atar ve 10 bin kişi oyunu alır ve oyuna türkçe yama dahil olur. Ya da 5-6 bin kişi alır derler ki büyük bir çaba olmuş,yine koyarlar ya da seneye ya da sonraki yamalarla beraber eklenecek bir çözüm üretirler.

Eralpcim bu arada Remzi kitapevi biraz iki yönlü bir kitapevidir ama onu burda dile getiremem.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Buda habercilerin ayıbı. Açıkçası zamanında tv kanalları ve internet haber sitelerinde korsana karşı yapılan bir video olarak aktarılmıştı. Benimde aklıma geldi ve korsana hayır videoları arasından bulup eklemek istedim. Belki dalga geçilmiş birşey ama yaşam standartlarına göre doğru bir yorum kabul edilebilir. Uçağının versiyonunu yükseltemezken bunu küçük bir hak sahibine oranladığımızda çocuğunu okula gönderemeyecek, ev alamayacak, belki hastane masraflarını karşılayamayacak ama banane... Altta kalanın canı çıksın.

Neticede seçim insanlarındır. Birisi benim yaptığım bir işi suistimal ettiğinde müsade etmem. Başkasınınkini suistimal ederkende bu şekilde bakarım. Kimiside kendisininkine müsade etmez ama başkasının hakkına girer.

Mesaj Yetkileri