Originally Posted by
Sekopej
Şimdi oyunun satılmamasına yönelik 2 durum var, fiyatı ve Türkçe seçeneği. İlk planda fiyatı düşse, Türkçe olmasının yapacağı etkiyi yapamazdı bence. Eğer bu sene istedikleri satış rakamına ulaşılırsa Türkçe artık eklenmiş olacak ve önümüzdeki senelerde bu orjinal alanları kaybetmemek adına Türkçe'yi eklemeye devam edecekler. İşte Türkçe çözüldükten sonra 10 bin yerine 50 bin satmak ister misiniz deyip, fiyatı konusunda baskılar başlar. Belki fiyatı 3'te birine düşürüp 5 katı satış yapabilir, bu rakamlar konusunda eminim onların bizden daha bilgili elemanları vardır. Ama bir şekilde bir yerlerden başlamak gerekiyor.
Oyunda Türkiye Ligleri yokken Türkiye ligleri ekletildi bu site tarafından, data artık her sene hiç bir değişiklik olmadan çıkmaya başlayınca yine burada sitenin liderleri bu taşın altına elini soktular, data işine giriştiler. Şimdi de sıra Türkçe'de. Eğer orjinalda Türkçe çıkması sağlanırsa ben eminim ki hem oyunu Türkiye'de dağıtan Aral hem de yapımcılar, Türkçe oyuna daha fazla rağbet olacağını düşünüp fiyat konusunda da bazı hamleler yapacaktır. Yukarıda cashua'nın da mesajında belirttiği gibi gelişmeler de yaşanarak.
Yıllardır bu oyunun Türkiye'de daha iyi oynanabilmesi için mücadele eden birileri var. Belki bunu herkesin içinde belirtmiyorlar ama SI ile sürekli diyalog halinde, sürekli bazı şeylerin değişmesi için çabalıyorlar.
Şimdi biz bakın verdiğimiz sözü tuttuk, 10 bin imzaya da ulaştık ve sonrasında oyunu aldık dersek, SI buradan para kazanmaya başlayacak ve müşterinin isteklerini de dinleyecek.
Sizin çok lüks bir yerde kafeniz var, çayı 2 liradan satıyorsunuz ama bakıyorsunuz kafeye gelenler hiç çay istemiyor, herkesin elinde termos kendi çayını getirmiş ve mekanı kullanıyor. Siz kafe sahibi olsanız, müşteri haklıdır diyerek ses çıkarmaz mısınız yoksa onlara müdahale mi edersiniz? Bu kişiler başka şey sipariş ettiğinde onlara gülerek mi hizmette bulunursunuz?
Kafe sahibi çay fiyatlarını düşürerek çözüm üretebilir ama lüks bir yerde kirasını karşılamaz durumdaysa başka çözümler üretir, promosyonlar yapar, oraya gelen müşteri sayısını arttırdığında ve para kazanmaya başladığında da çay fiyatlarını zaten ister istemez düşürmüş olur.
Şimdi bilzer de bu sene bu sayıya ulaşırsak, bir gelişme olduğunda oyunun Türkiye'de de pekala orjinal satılacağını adamlara gösterirsek, önümüzdeki yıllarda bu pazarı büyütmek adına başka gelişmeler de mutlaka olur. Ama böyle gelmiş böyle gider dersek, ortada bir pazar, para kazandıkları bir durum olmadığı için bizim isteklerimizi yerine getirmek için çok dil dökmemiz gerekir.
Ben inanıyorum paranın ucunu gördüklerinde daha çok önem vermeye başlayacaklar ve işte bundan sonra müşteri memnuniyeti için onlar çözüm önerlerini uygulayacaklar. Ama bu sene hayal kırıklığı yaşanırsa, siz zaten almıyorsunuz diyerek şu an ki duruma yeniden gelmek yıllar sürebilir, uzunca bir dönem gündemlerine Türkçe eklemek gelmez.
Bu nedenle bu kampanya çok önemli, ben tüm FM sitelerinin tüm Türk FM severler için bu kampanyaya destek olmasını beklerdim. Çünkü artık a sitesi, b sitesi olayınıu aşmalıyız, bu olay gerçekleşirse onlar da oynayacak, onlar da elini taşın altına koymalı ve tüm FM severler için ortak hareket etmeliyiz. Onlar da önerilerini sunmalı, gelişmeye, Türkiye için daha iyi hizmete beraber adım atmalıyız.
Bu gelişme burada yaşandı, Ömer abinin ısrarları sonucu bu yolun önü açıldı ama bu olay gerçekleşirse tüm FM kullanıcıları tarafından gerçekleşmiş olacak. Artık kimse sorumluluk almaktan çekinmesin ve ülkemiz için bu kampanyaya destek olalım.