-
Arkadaşlar herkesin bir görüşü var. Kimimiz korsan alımının haklı sayılabilecek yönlerini dile getiriyor, kimisi haklı olan orjinal alımını anlatıyor, ben korsan ile direk hırsızlığın farklı şeylermiş gibi algılanmasından -ki aynı şeylerdir- bahsediyorum.
Nasıl korsan alımını haklı gösteren arkadaşlarımız bizi korsan almaya zorlamıyorsa, orjinal alımı savunanlarda orjinale zorlamıyor. Bu tartışmanın sonunda topluca gidip korsan yada orjinal oyun almayacağız. Herkes kendince durumu anlatıyor ve karşılıklı fikirlerini savunuyor.
Bugün korsan alımının artışı fazlalıkta...2009'da maddi gücü olduğu halde korsan alıp daha sonrada korsanla oyunu çalıştıramayınca orjinale dönenleri biliyorum. Madem böyleyse neden başta orjinal alınmadı. Aslında boşa koysan dolmuyor doluya koysan almıyor hesabı.
Neticede o kadar fikrimin özeti şudur. Müşteri her zaman haklıdır olayı FM'de farklı bir boyut kazanıyor. Müşteri oyunu orjinal alandır. Varsa bir serzenişi olan orjinal oyun alanlar yapmalıdır. Çünkü bu adamlar Türkçe dilinide ve bu ligle ilgili herşeyide hakediyorlar. Bir bakıma onlarında hakkı yeniyor.
Mesaj Yetkileri