Hala birçok şey yazıyoruz, çiziyoruz. Ancak hala bir noktaya gelemiyoruz. Sorunları sıralayalım o zaman,

- Aral'ın oyunu pahalı fiyata satması (45TL'ye satan firma kâr etmiyor mu?) birçok alternatifler vardır, sizde alternatiflerden alınız, almaya gönlü olan alır zaten. Ben, kendim orjinal aldığım için bu konularda bazı söz haklarım olduğunu düşünüyorum. Orjinal alınmasını sonuna kadar destekliyorum. Burada kimsenin alım gücünü tartışmıyoruz zaten ancak alabilen alır, alamayan alamaz, alamayanlar içinde alternatifler üretilebilir mümkündür.

- SI tarafından yerine getirilmesi istenen bir imza ve satış konusu, adamları imza kısmı aslında bağlamaz, neden bağlasın ki? Adam satışa bakar, bakalım kaç kişi aldı diye, banane imzadan der. Ki aslında öyle de yapmaktadır. Sonuçta SEGA/SI oyunu peşin olarak satıyor değil mi, yani parayı önceden alıyor zaten dağıtımcılardan, dağıtımcılarda kendi kâr marjlarını üstüne ekleyerek oyunu satışa sunuyorlar. Burada SEGA/SI'ye zaten söylenecek bir şey yok, onlar olay ile bağlantısız durumdalar, olayın dağıtımcı kısmında bazı ilginçlikler var. Bunların açıklamaları nasıldır, neler denebilir, bunu sizlere bırakıyorum?

- Gelelim Türkçe FM meselesine, daha önce 1 Kasım'da çıkacak denmişti, ertelenmiştir bu gelişmelerden sonra, katılıyorum ertelenmesi daha iyi olmuş. Ancak konunun başlarına bakarsak çıkarılacak Türkçe FM ile ilgili muğlakta kalan bazı noktalar var. Bu konudaki birinci ağızlar çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Bu da insanlarda temkinli davranmaya sebebiyet veriyor. (İsteyenler bakabilir ön sayfalara, neler yazıldığı sonra neler dendiği görülmektedir.)

- 200.000 bin korsan kullanıcıyı gören sistem neden bir yaptırımda bulunmuyor madem diyerek tekrar aynı yöne dönüş yapalım. Bunu gören firma neden yaptırım yapmasın ki, sonrada bizlere sizde çok korsan kullanan var o nedenle Türkçe için bir yatırım yapmıyoruz gibi ya da yapacağız ancak şunları yerine getirin gibi şeyler sunuyor. Sonuçta sistem önlerinde, isterse bloklayabilir. İsterse o insanlara o oyunu oynatmayadabilir. Yeter ki istesin, ancak görüyorum ki, onlarda bu durumdan hoşnutlar.

- Turksportal burada sadece aracı konumdadır, ve belki de bu durumda en çok laf söylenen birim konumundadır. Çünkü diğer birimlere laf söylemeye kalkarsanız, bir cevap alamıyorsunuz. (Aral örneğinde görüldüğü gibi.) Turksportal'da ise herkese karşı eşit seviyede olduğumuzdan bu cevapları alabiliyorsunuz. Ancak kabul etmeliyiz ki burada eleştirirken kantarı topuzu bazen kaçıyor. Bununda nedeni açıklanmamış ve hala açıklanmamakta olan noktalardır. Sonuçta açıklanması gereken bir şeyler var ancak kimse bir şey söylemiyor. Bu noktalar neden açıklanmıyor?

- Satış rakamları, pazarlama politikaları, sözleşmeler vs. neredeyse her şeyi konuştuk. Buralarda SEGA/SI'nin hataları çoktur. Bunları savunmaya çalışanları anlayamıyorum. Sonuçta firma bizlerle muhâtab dahi olmuyor. Burada zarar ettikleri ile ilgili noktalar söyleniyor, ancak neden zarar etsin ki? Parayı iş başında almıyor mu dağıtımcıdan? Burada zarar edecek birileri varsa bu dağıtımcıdır. Ancak onlarda bu durumdan memnunlar ki bir şeyler söylemiyorlar.

Gelelim son noktaya, kampanyaya imzamı atmadım ancak oyunu satın aldım. Ben oyunu Türkçe yamasızda rahatça oynayabiliyorum. Oynayamayan arkadaşlar olduğu doğrudur. Ve sayıca çokturlar, onlar için güzel bir kampanya oluyor. Ancak şöyle bir şey var, kampanya metninde bazı anlaşılmayan ya da anlatılamayan noktalar var. Ayrıca fiyatlar kısmında belirtilen fiyat rakamlarına göre oyunu alacak kişiler neden Aral'dan alsınlar ki? Ve eğer başka yerlerden alacaklarsa (Yurtdışını kastediyorum.) bu Aral'ı baltalamak olmaz mı? Aral'ın bu kampanya karşısındaki tutumu nedir? Destekliyorlar mı yoksa bunun bir zaman kaybı olacağını mı söylüyorlar?

Sorularım, söylemek istediklerim bunlardır. Okuyanlara ve cevaplayanlara teşekkür ederim.

Kampanyanın başarılı olması hepimizin işine gelir, bunca yazdığımdan sonra buna karşıymışım gibi bir şey çıkaran olursa bu çok saçma olur.